Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Transformator stosowany w wzmacniaczach PA pewnej niemieckiej marki dorwałem za przysłowiowe grosze i parametrami wpasował się w ten eksperyment idealnie. Mam bardzo dobre doświadczenia w mneijszych mocach wzmacniaczy impulsowych z taką kombinacją. Dodatkowo zmodyfikowany CAPM od borysa na większe napięcie. Pierwsze testy pod obciążeniem przeszły pozytywnie, ale kilka poprawek jeszcze czeka. Generalnie traktuje to jako totalny eksperyment ale może coś dobrego z tego wyjść.
Mam za to złe doświadczenia z łączeniem modułów wzmacniaczy impulsowych mark A z zasilaczami impulsowymi marki B. Przeważnie kończyło się to słyszalnymi w głośnikach zakłóceniami wynikającymi z jakości wykonania i różnic w częstotliwościach pracy zasilacza i kluczy w wzmacniaczu. Co innego kiedy wzmacniacz ma zintegrowany dopasowany zasilacz jak to ma miejsce w icepower.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dragon Zobacz posta
Skomentuj
-
Zacząłem od złożenia dwóch kanałów chyba 4 lata temu i podpięcia pod trochę słabsze trafo, po filtrach było ~85V na szyne. Testowane na normalnych kolumnach, nadstawkach i sub 18".
Ciężko było się do czegoś przyczepić szczerze mówiąc. Przy porównaniu do wzmaczniaczy w klasie AB to wszystko brzmiało lepiej. Na basie również spora kontrola i zapas mocy odczuwalny. Jak coś miało dłużej wybrzmieć to też nie było problemu.
Skomentuj
-
U mnie sprzętu na razie nie potrzebuję nowych wydań więc klepię mebelki, oprócz wspomnianego wcześniej stolika "kawowego" teraz przyszła pora na stolik pod TV.
Profile na nogi: 50x50mm
Profile na poprzeczki: 50x20mm
Całość wymiar: 1500x500x650mm
Blaty: 1szt sklejka 1520x1520mm gr:18mm pocięta na 3 paski szerokość po 500mm, długość: dwa 1400mm i jeden na górę 1500mm.
Blaty pomalowane czarny mat śnieżka.
Rama proszkowo RAL7011.
Last edited by maxdila; 16.05.2020, 09:08.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez maxdila Zobacz postaU mnie sprzętu na razie nie potrzebuję nowych wydań więc klepię mebelki, oprócz wspomnianego wcześniej stolika "kawowego" teraz przyszła pora na stolik pod TV.
Skomentuj
-
Spaghetti będzie zakryte czarną tkaniną albo hdf 3mm malowany na kolor blatów, jak widać całość jest w powijakach i wymianie wymaga jeszcze ten regał po lewej a suby czekają na malowanie...
A jak by ktoś pytał o cenę takiego stolika:
- profile 150zł
- sklejka 120zł
- farba (SUPERMAL EMALIA AKRYLOWA CZARNY MAT) 40zł
- malowanie proszkowe 140zł
- stopki na M10 i wkładki na M10 do profilu 40zł
= 490zł
Na środku górnego blatu można usiąść bez efektu uginania się blatu (przykręcony od dołu każdy na wkrętach co pododaje sztywności, oczywiście sklejka cięta wzdłuż słoju).Last edited by maxdila; 16.05.2020, 09:31.
Skomentuj
Skomentuj