Chyba chodziło mu o 1 kilowat..! Nie kilovolt.. Idzie się domyśleć chłopaki..!:)
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Zamieszczone przez piglet11 Zobacz postaPobór prądu masz w amperach, a mocy w watach, co do 1kV[napięcie] to nie rozumiem po co tak wysokie napięcie ci w subie, fakt że bawiłem się setkami kV, ale to inne konstrukcje
Panel ciekawie się prezentuje, końcówka mocy to HOLTON? Jakie zastosowałeś zabezpieczenia?
Tak to Holton 600 zabezpieczenia projektu irka,termiczne,zwarciowe przez stałym,Opóznone zalaczanie i szybie odłaczanie głosnika.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Marios221 Zobacz postaMaxymalny pobór pradu to 1000wat każde trafo ma po 500wat i 83V -/+.
Tak to Holton 600 zabezpieczenia projektu irka,termiczne,zwarciowe przez stałym,Opóznone zalaczanie i szybie odłaczanie głosnika.
Jak skończę swoje kolumny i basu będę miał za mało to też zbuduję panel, ale słabszy :)
Zamieszczone przez smerfetek13 Zobacz postaChyba chodziło mu o 1 kilowat..! Nie kilovolt.. Idzie się domyśleć chłopaki..!:)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz postahermes co to za TLki będą?Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postazapewne awxZamieszczone przez lklukasz Zobacz postaPawel przeciez widac, ze to nie awx
tl do 8935amarcinsywala.pl
Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS
Skomentuj
-
Zamieszczone przez piglet11 Zobacz postaTo widzę że zapas mocy będzie bardzo duży, tranzystory pewnie lekko ciepłe będą
okolice 60stopni i tak sie rozłaczy jesli przekroczy 90c ale to raczej nie mozliwe
Zamieszczone przez piglet11 Zobacz postaChciałem poprawić kolegę, żeby wiedział na przyszłość, w technikum, a teraz na studiach naciskają na jednostki więc mam na tym punkcie trochę kolokwialnie mówiąc zboczenieLast edited by Marios221; 29.05.2012, 12:50.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postaPawel przeciez widac, ze to nie awx
tl do 8935a
Skomentuj
-
Zamieszczone przez piglet11 Zobacz postaTo widzę że zapas mocy będzie bardzo duży, tranzystory pewnie lekko ciepłe będą
Zamieszczone przez mIKI Zobacz postapo co taki wysyki prad ustawiles??
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postaa faktycznie, sam przeciez to nawet projektowalem w solidziemarcinsywala.pl
Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS
Skomentuj
-
Zamieszczone przez .3lite Zobacz postaCo ma zapas mocy do temperatury tranzystorów?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez piglet11 Zobacz postaTam jest przecinek, a nie spójnik więc wiadomo, że po sobie wymieniam zalety.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez mIKI Zobacz postapo co taki wysyki prad ustawiles??
Ja ustawiłem 270-280.
Zalecany to 250-300.
Poza tym nie przeszkadza mi to,to tylko spoczynkowy prad tranzystora w dodatku nie grzeje sie bardzo i moim zdaniem nie ma sensu ustawiać mniejszego.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz postaPowstają kolejne lampiaczki... :)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez krojo Zobacz postaMożna wiedzieć gdzie się zaopatrujesz w gniazda głośnikowe użyte w panelu??Juz mi sie nie chce...
Skomentuj
Skomentuj