Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Są gusta i guściki ;>

Skomentuj

mIKI, a co rodzinka na to ze zajmujesz kuchnie??

Skomentuj

bprzem, podobają Ci się kosze tych tonsili ? ;]

Skomentuj

Mają w sobie coś
          Szczegolnie jak wiem, ile pracy trzeba wlozyc w ich zaaplikowanie - nie mam frezarki i wszystko co widac robilem wyzynarką;>

Podoba mi sie ich inność - teraz wiekszosc glosnikow ma okragle kosze.
          Nowy własciciel był bardzo zadowolony wiec nie tylko mi sie podobają

[ Dodano: 2007-11-18, 16:20 ]
          *wyrzynarką

Skomentuj

mIKI możesz napisać coś o tych ściskach? Bo właśnie jestem przed zakupem. Ile trzeba mniej więcej dać za takie jak Twoje i jak sie sprawują?

Skomentuj

6-8zł /szt

Skomentuj

eee o rozstawie 40cm? :smile: Czyli nie ma sensu kupować takich za 40 zł?

Skomentuj

ja kupuje w obi za 6zł chyba te 40cm.
                  za 20zł kupowałem ostatnio takie odlewane , mega porządne i na wiele lat ;]
                  40zł to już przesada.

Skomentuj

A ja mysle ze warto wziac te lepsze nie mowie tu o tych za 40 zl ale tak za 20 -30 to warto jest to znacznie lepszy sprzet niz to z top toolalbo inne badziewie jezeli porzadniej a tanio to proline a jak juz calkiem porzadnie to wiadomo irwin, stanley ale to juz wieksza kasa ale i sprzet na lata, nie karzdy jednak buduje co chwila nowe kolumny bo wielu po prostu buduje sobie kolumny i dlugo nic i dla tych wlasnie polecilbym te tansze :razz:
                    Pozdrawiam!!!

Skomentuj

jakbym był stolarzem i używal tego na codzień to może i kupiłbym nawet takie za 100zł.
                      Ale niestety , choć używam ich dość często - pare razy w tygodniu, to te ściski za pare zł doskonale się sprawdzają , nic się z nimi złego nie dzieje.
                      Zamiast wydawać kase na ściski zainwestuj w głośniki lepiej ;]
                      Zresztą to interesujące że każdy boi się 50zł więcej w głośniki wsadzić, ale nie ma problemu z kupowaniem ścisków za 30zł, których przecież potrzeba z 6 conajmniej żeby cokolwiek zrobić ;]

Skomentuj

Zresztą to interesujące że każdy boi się 50zł więcej w głośniki wsadzić, ale nie ma problemu z kupowaniem ścisków za 30zł,
                        Tego nie napisalem, ale zeby pracowac przyjemnie wole sobie dobrze(w miare mozliwosci) wyposazyc warsztat i nigdy nie potrzebowalem 6 szt. sciskow, bo obudowy skrecam na wkrety albo konfirmaty a sciski to tylko czasem do dosciniecia czegos itp i mi 2 w zupelnosci starcza :razz:
                        Pozdrawiam !!!

Skomentuj

te sciski kosztowaly chyba po 9pln bo maja szeroki plaskownik, jeden mam tajszy po 6pln z polowe wezszym i jednak warto dolozyc te 3pln/sztuka
                          mam pol metrowy kosztuje chyba 12pln (w leroyu)
                          ogolnie bardzo wygodna sprawa, nie trzeba uzywac wkretow, kanty idealnei spasowane... nigdy wiecej nie bede skrecal obudowy

co do zajetej kuchni to 2 godzinki i byl znowu porzadeczek wiec obylo sie bez nerwow

Skomentuj

Zamieszczone przez mIKI
                            mam pol metrowy kosztuje chyba 12pln
                            no to ladnie w NOMI zdzieraja :evil:
                            Zamieszczone przez mIKI
                            nigdy wiecej nie bede skrecal obudowy
                            witaj w klubie :razz:
                            Zamieszczone przez mIKI
                            co do zajetej kuchni to 2 godzinki i byl znowu porzadeczek wiec obylo sie bez nerwow
                            ja tak musze robic z frezowaniem. nasmiece w calym pokoju i musze posprzatac zanim rodzice wroca

Skomentuj

w leroyu zdzierają - obi jest tańsze :P
                              ja już dłuższy czas nie skręcam wkrętami, no chyba że to jakaś TL skłądająca się z dziesiątek elementów :)

Skomentuj

wiem co mowi Pawel S heh... widzielem jego pokoj w czasie roboty w sumie kiedys u niego testowalem frezarke, 5min zabawy a caly pokoj w pyle :)
                                ja mam na szczescie piwnice, tylko graciarnie mam razem z pierdolami taty i troche ciezko w koncie wszystko rozstawic :)
                                ale juz walcze aby wywalic jego graty w inne miejsce i zrobic sobie caly pokoj dla siebie i wszystko tam miec a nie porozwalane po 3 roznych pokojach i latac za wszystkim co 5 min :)

Skomentuj

Dzięki za odpowiedzi. Na urodziny dostane ścisk firmy MIKI, a sam kupie jakieś tańsze i porównam je ze sobą.
                                  Kto sie boi dołożyć 50zł do głośników no kto? :lol:

Skomentuj

to teraz moja kolej. Wiem że to żadne cudo ale to ma być dla mojej siostry :)
                                    Arv+2xarn150

teraz zdjęcia:

projekcik wzorowany na:

mam zamiar jeszcze maskownice zrobić na wzór:

Skomentuj

A masz może schemat zwroty do tego zestawu...?
                                      I jaką impedancję będzie miał ten zestaw..?
                                      Bo poszukuje schematu na 4R (dwa ARN'y 8R połączone równolegle i ARV 4R)

Skomentuj

daruj sobie arv.

Skomentuj

zapowiada sie calkiem ciekawie

Skomentuj

Czaruję...
                                          X