Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

czyli chyba drogi nie jest nie;> kolumny będą chyba 22x28x100 :mrgreen: to jakby dzielił liście na pół z szerokości to dużo mi nie trzeba chyba :roll:

[ Dodano: 2008-11-09, 17:04 ]
    wydaje mi się, że trzy takie liście mi stykną? jak dobrze liczę

Skomentuj

to jaką wkońcu te szpachle ? szlifierki mam , ojciec kupił jakiś czas temu "żyrafe" do gładzi szpachlowej i były w zestawie jeszcze takie małe szlifierki , okrągła i prostokątna także nie musiałbym się męczyć :wink: . to jak brać samochodową czy akrylową? Koledzy to ja chyba też wezme modyfikowany w takim razie :wink:

Skomentuj

Ja zawsze używałem akrylowej, takiej za 3,5zł i nigdy nie narzekałem.

Skomentuj

Przemysl, musisz zadecydowac sam. Samochodowa jest trwalsza oczywiscie, za to trzeba ja szybko polozyc bo schnie w pare minut. Do duzych ubytkow zdecydowanie samochodowa a do wygladzania powinna wystarczyc jakas "zwyklejsza".. nawet powiedzialbym gips..

Skomentuj

z gipsem to bym nie ryzykował raczej :P
            a z twardnieniem samochodowej - można nim "sterować" używając różne porcje 'utwardzacza' :) najlepiej potestować, bo nie ma nic bardziej wkurzającego niż za mała jego ilość = nie stwardniała szpachla na kolumnie

Skomentuj

świetnie , dzięki . Idę sie pouczyć troche , cały weekend myślenia nad głupią zwrotką :???:
              pozdrawiam

Skomentuj

Ale robicie problem. Idz kup akrylową szpachle za 6zł, sa dwa rodzaje jedna sam akryl druga sam akryl + wióry. Kup pierwszą pod fornir wystarcza. Jak stwardnieje to przeszlifować odczekać z noc i kamień z niej jest.
                Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
                Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
                  z gipsem to bym nie ryzykował raczej :P
                  a z twardnieniem samochodowej - można nim "sterować" używając różne porcje 'utwardzacza' :) najlepiej potestować, bo nie ma nic bardziej wkurzającego niż za mała jego ilość = nie stwardniała szpachla na kolumnie
                  Z moich obserwacji wynika, że ilość utwardzacza wpływa tylko na szybkość utwardzenia szpachli. Jak dam za dużo to po trzech minutach już się nie da nabrać na szpachelkę. Dlatego rozrabiam po trochu.

Skomentuj

jak dasz za mało to nie stwardnieje w ogóle ;]
                    Kiedyś chciałem osiągnąć twardnienie po godzinie i nie dało niestety rady...

Skomentuj

Zwrotnica
                      Seas 27tbcf/g + er18rnx

Skomentuj

OD zawsze kłądę szpachle samochodową jest nieoceniona, szlifuje sie dobrze oraz swietnie wyrownuje powierzchnie w tym otwory po wkrętach. Jest tak jak mowi takero, dodasz za mało to CI nie stwardnieje, schniecie zalezy rowniez od wilgotnosci i temperatury powietrza. Ja zazwyczaj mam jakies 10 minut na polozenie szpachli, po tym czasie juz robią sie grudki i nic z tego, kwestia oceny ile szapchli zdołamy nałożyć w danym czasie.

Skomentuj

kondrax, zly uklad cewek...

Skomentuj

przy takiej odległości między nimi nie ma to kluczowego znaczenia , aczkolwiek jak nie przykleiłeś tej małej cewki, to obróć ją o 90 stopni np.

Skomentuj

Przykleiłem tą małą, jest 11 cm jedna od drugiej środkami.
                              Troels ma podobnie
                              http://www.troelsgravesen.dk/EllamXT...0+XT25TG_2.jpg
                              http://www.troelsgravesen.dk/SP38_fi...connection.jpg

[ Dodano: 2008-11-10, 00:30 ]
                              Ale póki świeże odkleję i dam w poprzek.

[ Dodano: 2008-11-10, 00:48 ]

tak może być?

[ Dodano: 2008-11-10, 00:51 ]
                              czy mam ją obrócić jeszcze żeby była równolegle do listwy?

Skomentuj

kondrax, jest ok :)

Skomentuj

napotkałem kolejny problem w konstrukcji - frezy , zrobione są tylko pomiędzy głośnikiem a ścianką obudowy jest jeszcze przestrzeń , poprostu za dużo wyfrezowane . Jest na to jakiś sposób ? może tą szpachlówką załatać na równo :?: silikon :!: hmm ciężka sprawa , u Was w projektach widzę równiutkie kółka wyfrezowane , nie wiem jak to robicie , szkoda że tata mi nie dał frezarki tylko on musiał się pobawić :neutral:
                                  pozdr

Skomentuj

Przemysl, owiń głośnik cienką folią np. spożywczą, umieść go tak jak ma być docelowo, a szpary po bokach zaklej szpachlą do drewna. Potem delikatnie wyjmij, odczekaj i gotowe :)

[ Dodano: 2008-11-11, 12:23 ]
                                    Nie mogłem się oprzeć. Tylko się nie śmiać :grin:

Czas wykonania: 15min :smile:
                                    Szczerze to w tym kartonie lepiej grają niż XW+ARV. Tylko, że basu jest trochę mniej, ale to wiadomo dlaczego...

Skomentuj

Zamieszczone przez Przemysl
                                      , nie wiem jak to robicie
                                      Frezujesz jeszcze przed wycięciem otworów. Do frezarki robisz sobie cyrkiel i wtedy lecisz równiutkie kółeczko... Potem wycinasz otwory na głośniki. Tak z ręki w życiu tego nie zrobisz jak trzeba. Teraz pozostaje tylko tak jak bart210, mówi folia na głośnik i szpachla...

Skomentuj

bart210,
                                        bardzo ciekawa konstrukcja :lol:

daj jeszcze na to szpachli i fornir, stwardnieje i bd prawie jak prawdziwa buda :lol:

[ Dodano: 2008-11-11, 13:16 ]
                                        moze ewolucja diy audio bd szla w tym kierunku :lol:

Skomentuj

Witam kolegow mam pytanie czy dobrze bedzie jesli zwrotka bedzie wygladala tak 2x 13 tonsil i morel (klon borysa ) FOTO:

schemat polaczen :

http://img395.imageshack.us/my.php?i...5091569ds7.jpg

moje polaczenie wysokie tony:

http://img356.imageshack.us/my.php?i...8626545da6.jpg

nieskie :

http://img395.imageshack.us/my.php?i...7301679ii9.jpg

Skomentuj

Czaruję...
                                          X