Pawel S., aluminiowe vify z ebaya? :mrgreen:
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
kombo, dokladnie. tak wiec panowie nie bac sie tylko kupowac ile sie da :P
Zamieszczone przez nonameplumPo lakierowaniu wróci wcześniejszy fajny połysk, a fornir powinien zrobić się o wiele ciemniejszy.
jak mozesz to lakieruj fornir lakierem samochodowym - duzo ciekawsze kolory wyciaga
Skomentuj
-
Pawel S. to zdjęcie co pokazałeś to jeszcze nie ten sam fornir. To jego jaśniejsza odmiana mój będzie jeszcze ciemniejszy. Chyba, że tylko tak na zdjęciu z lampą jaśniej wyszedł, bo różnie te zdjęcia kolorystycznie wychodzą, czasami zupełnie inaczej niż w rzeczywistości. Mój jest prawie czarny gdy się zmoczy wodą. Na moim zdjęciu jest zupełnie jasny, bo jeszcze go nie przedmuchałem ani nie odtłuściłem. Oczywiście lakier bezbarwny samochodowy - już dawno zakupiony :) (inny mógłby mi się pogryźć z akrylem na froncie) Ponad litr powinien wystarczyć na 3 grube warstewki, a może nawet 4, także głębia powinna być odpowiednia.
Pytanie tylko czy muszę po pierwszej warstwie czekać do uschnięcia i przetrzeć jakieś włoski, które wstaną na fornirze, czy można zalewać kolejnymi warstwami (ogólnie planuje efekt końcowy forniru na szybę)?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez nonameplumPawel S. to zdjęcie co pokazałeś to jeszcze nie ten sam fornir. To jego jaśniejsza odmiana mój będzie jeszcze ciemniejszy
jak widac jest lampa wiec moze rozjasnilo. ale jest wystarczajaco ciemny
Zamieszczone przez nonameplumPytanie tylko czy muszę po pierwszej warstwie czekać do uschnięcia i przetrzeć jakieś włoski, które wstaną na fornirze
zalecalbym uzycie jakiegos wypelniacza porow ale wtedy zmienilby sie tez kolor... tak wiec wylej dosc gruba 1-2 warstwe i wyszlifuj to tak zeby bylo na gladko
Skomentuj
-
Zamieszczone przez nonameplumdość rzadkim wyleje 1 grubą warstewkę
nie wiem jak zachowa sie ten fornir ale JATOBA strasznie "gazowal" przy grubszej warstwie i bylo widac pecherze :???:
tak wiec dosc cienka warstwa (ale zeby sporo wypil), szlif i dosc gruba warstwa zeby zalac pory i znowu szlif
reszte powinienes juz wiedziec sam :P
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S.nie wiem jak zachowa sie ten fornir ale JATOBA strasznie "gazowal" przy grubszej warstwie i bylo widac pecherze
Skomentuj
-
Dzisiaj pierwsza warstwa bezbarwnego dość cienko. Postawiło wszystkie włoski na fornirze i trochę zalało pory o co chodziło. Front nabrał pięknego kolorytu i już zaczyna ładnie odbijać światło. Dojdą jeszcze 3 może 4 warstwy.
Nie widziałem, że autorenonak może się tak pięknie błyszczeć (rury w standach).
Skomentuj
-
Qrcze zrobilem swojego suba na TIW 250xs na tym projekcie :
I zastanawia mnie troche ten fakt, ze strojenie jest niby na 25Hz czy to nie za nisko ??
I nie wiem czy nie zrobilem bledu, bo za pewne musieli zastosowac tam jakas dodatkowa elektronike w wzmacniaczu, bo jakos strojenie na 25Hz to dla mnie cos chyba nie HALO
Co wy na to ?
Skomentuj
-
Tak ale jakie jest odpowiednie strojenie ?? to jest pytanie)
Mimo wszystko gra to dobrze nie narzekam))
Teraz to juz bedzie problem z jakim kolwiek nowym zestrojeniem bo cholerka posklejane wszystko) musze sie dowiedziec na ile jest teraz faktycznie strojona
Chyba na 40Hz z tego co udalo mi sie obliczyc
Skomentuj
-
raffal81 ja bym poczekał do konca az głośnik sie wygrzeje, na Twoim miejscu zestoil bym do rezonansu głośnika może 1-3Hz wiecej niż rezonans, wg mnie sub ponienien być niżesz zestrojony, to nie zaszkodzi napewno, mulenia raczej nie odczujesz. Proponuje 32Hz lub 33Hz Ci. Zeby wydłużyć BR możesz rozkrecic bude i go wydłużyc lub dokleić kilka warstw płyty z przodu jak nie chcesz rozwalać obudowy.
Skomentuj
Skomentuj