Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

No chyba tak będzie trzeba zrobić. Odezwę się, bo teraz wyjeżdżam na czw i pt.

Wysłane z mojego GT-I9001 za pomocą Tapatalk

Skomentuj

Dobra jeszcze dzis robilem proby i wyszlo na to ze moj wzmacniacz daje takie podbicie na 50hz. Wszystkie filtry powylaczane a tu takie cos... przy podlaczeniu pod sam jig i robiac pomiar znika pik. Czy moge bezkarnie robic pomiary bez wzmacniacz gdzie pulse jest na ok 0,8k?

Skomentuj

mi nie wychodzily - za slaby sygnal

Skomentuj

tylko teraz poradzcie jak mam robic aby tego piku nie bylo, wiem ze to pik od sieci, ale jak go zniwelowac?

Skomentuj

U mnie Pulse ma +-0,2k i jakos jest ok. DeKeR odezwij sie jutro na GG, cos poradzimy.

Wysyłane z mojego GT-I5700 za pomocą Tapatalk 2
            Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

a nie mozesz wzmacniacza zmienic?

Skomentuj

Nie mam aktualnie nic w domu. Albo wszystko w częściach albo nie działa:)

Wysłane z mojego GT-I9001 za pomocą Tapatalk

Skomentuj

dzisiejsze fornirowanie

mialem wszystko poza plytami i cewkami... a ze zamawialem plyty dla pewnego forumowicza to szkoda bylo nie skozystac

Skomentuj

Niskotonowy to 17-140-8 sk ?

Skomentuj

GDN 14 sk
                      przeciezwidac po proporcjach w stosunku do PJtki

Skomentuj

Chyba raczej 14 SK

Skomentuj

Skąd masz 14SK, bo ja się STXa nie mogę doprosić? Potrzebuję 1 sztukę.

Skomentuj

z zakurzonej polki :p
                            juz troche na garazu lezaly

Skomentuj

http://www.nowyelektronik.pl/searchs...=opis&nr=76804

Skomentuj

Panowie, jedno pytanie: zamawiam elementy do zwrotnic 15awx+seas i zastanawiam się nad cewkami:

*5130 CEWKA 1.50 mH 0.180 Ohm dr-1.20 - 24,85zł (rdzeń szpulowy)
                                czy
                                *5094 CEWKA 1.50 mH 0.200 Ohm dr-1.00 - 17,32zł (rdzeń szpulowy)

oraz

*1992 CEWKA 0.80 mH 0.470 Ohm dr-1.00 - 19.02zł (powietrzna)
                                czy
                                *1394 CEWKA 0.80 mH 0.620 Ohm dr-0.80 - 11,73zł (powietrzna)

Brać te tańsze po prostu? Nie wiem czy na tego gdn-a potrzebny jest aż tak gruby drut (raczej i tak będą cięte aktywnie na 60-80Hz, byle tylko wytrzymały np. na imprezie) a cewka przed tweeterem (tańsza) ma trochę duży opór (0,620r - ale to chyba nie przeszkadza?). Jakby nie patrzeć - 30zł oszczędności - gdyby droższe okazały się niepotrzebne. Co o tym myślicie?

Skomentuj

bierz takie jakie są w projekcie zwrotki przedewszystkim właściwą ilość mH i odpowiedni opór dopiero później grubość drutu dobieraj

Skomentuj

[IMG=http://img209.imageshack.us/img209/396/zdjcie0188q.jpg][/IMG]
                                    U mnie jest cewka z drutu 1mm na AWX i spokojnie wystarczy. Na wysokich 0.8 ale o mniejszej rezystencji

Skomentuj

Zlutowalem dzis Arta JIG ( wybaczcie ale cienki za mnie spawacz ).

Ciekawe czy dziala...

Marios Thx

---------- Post dodany o 00:05 ---------- Poprzedni post o 23:32 ----------

No! Dziala :)

Skomentuj

Nie na temat...
                                        Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                                        wybaczcie ale cienki za mnie spawacz
                                        Nie no... pudełko ładne :flapper:

Czy ten JIG przewiduje opcję pomiarów parametrów TS głośników z wykorzystaniem zewnętrznego wzmacniacza? ... tak nawiązując do rozmowy z daudio.eu...

Skomentuj

Zamieszczone przez dabyl Zobacz posta
                                          Czy ten JIG przewiduje opcję pomiarów parametrów TS głośników z wykorzystaniem zewnętrznego wzmacniacza? ... tak nawiązując do rozmowy z daudio.eu...
                                          Dokladnie tak, dlatego go wykonalem. Przeprowadzilem pierwszy pomiar z zewnetrznym wzmacniaczem i wszystko pracuje gladko bez problemu. Postaram sie zrobic pomiar porownawczy za pomoca zew wzmaka i wyjscia liniowego karty.
                                          Na daudio.eu tez cos skrobne.

Dodatkowo umozliwia pomiar dwukanalowy czestotliwosci ( mozna perfekcyjnie skalibrowac pomiary ) no i nie trzeba odlaczac zadnych kabelkow, tylko przelaczac tryby jiga. Nic nadzwyczajnego w zasadzie :)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X