Zamieszczone przez marian
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz postaTo nie jest warunek. Można mieć prawidłowej głębokości frez i wyszlifować aby wyglądało idealnie.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez marian Zobacz postaNie chcę się kłócić, ale jak wyszlifujesz to tak aby wyglądało jak po frezowaniu to stawiam browaraAsustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz postaZa browara nie mam zamiaru szlifować przez 1-2h
Skomentuj
-
Zamieszczone przez marian Zobacz postaNie chcę się kłócić, ale jak wyszlifujesz to tak aby wyglądało jak po frezowaniu to stawiam browara
Przed:
Po:
Skomentuj
-
tez sie bardzo wkurzalem jak idealnie wyszlifowane fx-300 zniszczylem frezowaniem...
tasma tylko przeszkadzala
okazalo sie ze arkusz brystolu doskonale zabezpieczyl i nadal odpowiedni poslizg
---------- Post dodany o 18:45 ---------- Poprzedni post o 18:41 ----------
aha - nareszcie fx-300 polakierowane
zabieram sie za skladanie
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postatez sie bardzo wkurzalem jak idealnie wyszlifowane fx-300 zniszczylem frezowaniem...
tasma tylko przeszkadzala
Skomentuj
-
Nie na temat...Zamieszczone przez borys Zobacz postaPrzeciez dobrze wiesz ze Chuck nie potrzebuje Magnuma - pewnie go zjadl na sniadanie.
Tylko Chuck Norris potrafi być lepszy od samego siebie ;D
---------- Post dodany o 19:37 ---------- Poprzedni post o 19:15 ----------
marian jeśli mam być szczery to LuSzTi ma rację, ten twój opis jest prawie bez użyteczny gdyż nie ma tak głębokich podfrezowań.
W dodatku fornir nie wisiał totalnie w powietrzu tak jak by to miało miejsce przy wyciętym otworze na głośnik. Na środku zostawiłeś sporą powierzchnię MDF`u co było pkt. zaczepienia i wiszący płat forniru nie wpadał w drgania, normalnie mógł by się wyrywać spod frezu i by temu zapobiec trze by było oklejać całą tą powierzchnię taśmą klejącą....
Modernizując trochę to co marian opisał, zamiast jechać łożyskiem od dołu (środka) można użyć szablonu zewnętrznego. Ew. można użyć frezu szerszego niż łożysko o te np. 1cm (pierścień kosza głośnika X) i trzymać się wyfrezowanego otworu pod głośnik. Tak czy siak to trochę hardkorowe metody.
Ja jak okleję "dziurawe" już skrzynki to wycinam później fornir spod podfrezowania specjalnym dłutkiem, albo ośnikiem-skalpelem...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz postamarian jeśli mam być szczery to LuSzTi ma rację, ten twój opis jest prawie bez użyteczny gdyż nie ma tak głębokich podfrezowań.
Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz postaW dodatku fornir nie wisiał totalnie w powietrzu tak jak by to miało miejsce przy wyciętym otworze na głośnik. Na środku zostawiłeś sporą powierzchnię MDF`u co było pkt. zaczepienia i wiszący płat forniru nie wpadał w drgania, normalnie mógł by się wyrywać spod frezu i by temu zapobiec trze by było oklejać całą tą powierzchnię taśmą klejącą....
Można nawet zostawić 1cm wystającego forniru a i tak nic się nie stanie, przy ostrym frezie nie ma mowy o wyrywaniu forniru (fornir na boku deski miał 1,5cm i co? widać żeby się postrzępił?).
Taśma? a po co taśma jak się nic nie dzieje przy ostrym frezie.
Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz postaJa jak okleję "dziurawe" już skrzynki to wycinam później fornir spod podfrezowania specjalnym dłutkiem, albo ośnikiem-skalpelem...Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz postaMożna też idealnie wyszlifować krawędź
Skomentuj
-
Gdzie w Warszawa zamawiałeś te blachy i ewentualnie jaki koszt?
---------- Post dodany o 21:58 ---------- Poprzedni post o 21:55 ----------
Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz postaJa nie ufam metodzie na żelazko, bo fornir potrafi pęknąć podczas klejenia bo "wysycha". Fornirowałem suba i żeby na złość na wszystkich ścianach ok ale na wierzchniej z przodu musiał pęknąć...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz postaJa nie ufam metodzie na żelazko, bo fornir potrafi pęknąć podczas klejenia bo "wysycha". Fornirowałem suba i żeby na złość na wszystkich ścianach ok ale na wierzchniej z przodu musiał pęknąć...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Eclipse Zobacz postaA ja dzis dostalem bizuterie do kolumn (TL'ka na usherach) wykoanie kolegi z forum - igla blacha 4 mm/mat struktura z gwintem metrycznym pod kolce
Skomentuj
Skomentuj