Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Pytanie o 7100 - skad macie modulki wzmacniaczy, polujecie na ebay'u na gotowce, czy moze trawicie / skladacie od zera?

Skomentuj

Jaskiniowiec z AS je zaprojektował (PCB) i robi gotowe końcówki - od niego możesz też kupić.

Korci Cię też? :P

Skomentuj

Z tymi strunami to jak z black gate n.
        Wyschnięte, katowane, wyluty i niewiadomo co jeszcze - a porządane i wycenione, a tfu :-)

Skomentuj

Zamieszczone przez dzwiedziu Zobacz posta
          Z tymi strunami to jak z black gate n.
          Wyschnięte, katowane, wyluty i niewiadomo co jeszcze - a porządane i wycenione :-)
          No może nie do końca o taki przykład mi chodziło.
          Po co grać na starych strunach skoro można grać na nowych (lub innych, droższych), dzięki którym dźwięk będzie lepszy.

Skomentuj

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
            Jaskiniowiec z AS je zaprojektował (PCB) i robi gotowe końcówki - od niego możesz też kupić.
            Korci Cię też? :P
            Kiedys widzialem, wlasnie te same plytki (w zasadzie nie raz) i tak sobie mysle ze "robi wrazenie" - ogolnie nie jestem w temacie.
            Bylem ciekaw jakiego macie dilera

Mozecie mi na PM poslac widelki kosztowe PCB i PCB zlozonej, koncowki?

Skomentuj

Zamieszczone przez freedi Zobacz posta
              I proszę bardzo;są i fotki naszych wypocin
              2 fotka > profesjonalne Hajendowe źródło > komóra

a tak szczerze to zazdrość mi tyłek ściska jak patrze na te klocki :thumbup:

Skomentuj

Zamieszczone przez tomekk_ Zobacz posta
                Mozecie mi na PM poslac widelki kosztowe PCB i PCB zlozonej, koncowki?
                i ja też bardzo poproszę o taką wiadomość.

Skomentuj

W zasadzie kolega jaskiniowiec jest u nas na forum

Skomentuj

Waloos bo chciałem potestować z ciekawości na swoim rzempoleniu :-)
                    SG S3 nie gra aż tak źle, zawsze to coś.
                    A chłopaki mieli bardziej "audiofilskie" nuty na płytach.

Skomentuj

Zamieszczone przez Żółwik Zobacz posta
                      i ja też bardzo poproszę o taką wiadomość.
                      +1

Skomentuj

No domyśliłem się, tak napisałem bo taki fajny audio mezalians
                        dzwiedziu a Ty masz u siebie na Piekarach taki klonik ? Z Nakła rzut beretem za górkę, a z chęcią bym poczuł na żywo moc tego kloca o ile była by taka możliwość :)

Skomentuj

7100 dopiero mam w trakcie lutowania pcb i do uruchomienia potrzebuje trafa i radiatorów.
                          5000 mam na "chodzie"
                          Z tym że kolumny jakie narazie posiadam to dali concept 6.
                          Dół i średnica grają dobrze ale górą sypią.
                          Jak skończę napęd to się zabieram za kolumny na miarę tych klonów.
                          Dla tego mi zależało żeby u frediego obsłuchać te dwa klony na czymś lepszym.

Skomentuj

Ok nie śpieszy mi się, tym bardziej że w domu jestem tylko na weekend i to też nie zawsze. Póki co każdą domową chwile poświęcam kolumnom to czasu i tak bym nie miał. Jak je skończę to będzie luźniej, wtedy moglibyśmy się jakoś zgadać. Mógłbym przytargać to co mi wyjdzie, może udałoby się trochę posłuchać :)

Skomentuj

To już lepiej.
                              Ja też w domu to gość.
                              Moją 5000 raczej będę sprzedawał, ma prawie wszystko do kompletu oprucz "biżuterii" - gniazd i przełączników.
                              Nawet obudowę ale do poskladania do kupy.
                              Foto dopiero jak naprawie kompa mogę powżucać, chyba że na as są moje fotki w wątku o P-350.

Skomentuj

Zamieszczone przez gi Zobacz posta
                                Do tego dojdzie oczywiście tył więc będzie podobnie jak w moich (a właściwie już brata) Ellama-XT (choć kształt jest lekko zmieniony):

:-)

Aha proporcje całości wychodzą właśnie +/- 1 x 1.5.

Poza tym IMO brzydkim wycięciem z tyłu, piękne kolumienki. A jak to gra? Jeśli można tu spytać.

Skomentuj

Nie na temat...
                                  Panowie odnosnie tych Infinity to przesadacie - po pierwsze te kolumny (w szczególnosci tw ) dają specyficzne granie - ciężko osiagalne przez inne przetworniki - albo sie w nim zakochuje od razu albo po prostu jest człowiekowi wybitnie obojętne.
                                  Co do WF te bety na dole to też bardzo fajne przetworniki - szybkością, atakiem biją SS Revelatory itp konstrukcje ( w mojej opini).

Po 3 skąd wiecie ile kolega za nie zapłacił - czasem można ustrzelić taką perełkę za nieduży pieniądz :)

Skomentuj

Dokładnie Karolek :)
                                    Do kupienia w cenie ok 2-2,5tys zł

Dlaczego offtopic?
                                    Post jak najbardziej w temacie :)
                                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Jak to idzie wyrwać w cenie 2,5k to pewnie, że się opłaca - ja tu cały czas myślałem o cenie detalicznej 15k którą gdzieś kiedyś widziałem.

Skomentuj

Nie slyszalem tych infinity, ale pamietam temat z audiostereo, w ktorym zostaly zjedzone przez 60 letnie saby z altekiem na basie w odgrodach.

Skomentuj

PM musisz kiedys ich spróbować
                                          Pełno tych emitow i polycellow na ebajowie
                                          Jestem pewny, ze to twoje granie
                                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Czaruję...
                                          X