Zamieszczone przez raven1985
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
-
Zamieszczone przez toopcool Zobacz postaMarios co tam na wysokie wsadziłeś ?
Skomentuj
-
Witam,
a ja dziś uruchomiłem na stole Zbig-a V3 + selektor z elektronicznym potencjometrem pozyskanym od Kol. Hermesa:
Całość najpewniej trafi do obudowy po Kenwood-zie M1A w dobrym stanie wizualnym:
.
Pozostaje tylko kwestia jak ładnie wyciąć w nim okno pod wyświetlacz.
Jedna rada dla wszystkich uruchamiających końcówki. Te rezystory w szynach zasilania to super patent. W jednej końcówce totalnie pomieszałem tranzystory końcowe. Nie mam pojęcia jak to się stało. Rezystory się zagrzały ale miernik od razu wskazał wielki spadek napięcia na nich i bez problemu wyłączyłem ją. Powiem więcej, końcówka została włączona jeszcze kilkakrotnie gdy szukałem problemu a za min połapałem się co jest grane. Po zamianie ich miejscami bez problemu ruszyła. Nic się nie spaliło, nic się nawet nie zadymiło. Polecam. Wysoki stopień zabezpieczenia przy takich błędach jak w moim przypadku.
Tak końcówki jak i ten chiński sterownik myślę, że są warte polecenia. Nie mam w domu godnego "przeciwnika" dla tej mocy wzmacniacza i skończyło się na poziomie - 10 db na wyświetlaczu. No i powiem, że ma wykop. Yello potrafi grać całym pasmem i to całe pasmo było słychać. Od góry aż do samego dołu. A gdy zamilkły muzyczne gromy to w głośnikach zapanowała dzwoniąca w uszach cisza. Nic nie szumi, nic nie brumi. Podoba mi się. To chyba po Uni i BG4 mój ostatni wzmacniacz...
Pozdrawiam,
Jacek Zieliński
Skomentuj
-
post nr #15162 --> biale wynalazki
Udalo mi sie posluchac troszke narazie z zwrotnica-pajakiem.
Bardzo polecam tego RS'a, naprawde swietny glosnik, parka monitorow potrafi z latwoscia naglosnic spore pomieszczenie. Swietny bas, naturalny odrywajacy sie od kolumn srodek pasma, jak dla mnie jest to ''the best value for money". Wavecorek - jeszcze musze sobie troche tu i tam ponaciagac charakterystyke (tak zeby pasowalo do moich preferencji), dobry srodek pasma ale troche mnie jeszcze wkurza najwyzsza oktawa ale moze uda sie to skorygowac w zwrotnicy, generalnie jak na swoja cene gra fajnie (niestety nie mam porownania do swoich konkurentow typu TW030 lub ne19 ne25). Generalnie takie zestawienie potrafi sprawic ze moze sie nam wydawac ze dzwiek nie wydobywa sie z glosnikow lecz bezposrednio z instumentow/ust wokalistow. Najwyzsza czesc pasma (trzeba sobie troche ''przycyganic'') trzeba sobie troche naciagnac w gore lub dol dwoma rezystorami, nie kazdy w taki sam sposob reaguje na najwyzsza oktawe.i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
Skomentuj
-
Zamieszczone przez benek161 Zobacz postaAle pralka...
Zamieszczone przez vinylkillsmp3 Zobacz postaJak to brzmi? Bardzo mi się podoba z wyglądu...
Skomentuj
-
Zabieram się za regenerację gramofonu Unitry gm 7606 mojego ojca. Zaczynam od zeszlifowania tej paskudnej skorodowanej blachy
Czy macie jakiś rady co można ulepszyć przy regeneracji np wkładka? ( jestem zielony w temacie gramofonów) A chciałbym by wyglądaj jak nowy i również tak samo grał.
PS. robię go dla ojca a nie dla siebie
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaWkladke calkiem wyrzuc i kup nowa, tylko nie unitry!
Skomentuj
Skomentuj