Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Zamieszczone przez dragon Zobacz posta
Też mam takiego alpierda, pyle po 20zł sztuke i zbieram na coś grającego
Nik sztosik sprzęt :)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez David853 Zobacz postaUczę swoje bliźniaki grać:
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz postaPo co te wkręty?
Konstrukcja miała być sztywna, mocna, łatwa i szybka w montażu.
Wkrętów po powieszeniu pułek nie widać.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez marian Zobacz postaBo bez wkrętów by się nie trzymało?
Zamieszczone przez marian Zobacz postaWkrętów po powieszeniu pułek nie widać.
Skomentuj
-
-
Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz postaMasz taki sprzęt i wciąż na zakładkę składasz płyty? :P
Z mojej skromnej wiedzy wynika, że składanie skrzynek na 45* ma na celu niwelowanie efektu klawiszowania + przyspieszenie pracy ( brak HDF-u i możliwość składania już ofornirowanych formatek ). Składanie na zakładkę z użyciem HDF-u to poprostu dobra alternatywa dla cięcia 45*, bo jak wiadamo nie każdy może sobie na takie coś pozwolić...
Nigdy nie przypuszczałem, że należy składać skrzynki na 45* w imię stwierdzenia "zgodnie ze sztuką".... Taki jest cel ? Świadomość tego, że można spać spokojnie bo zrobiło się coś "zgodnie ze sztuką" ? dolphin123 jesteś zaawansowanym użytkownikiem i konstruktorem - przerobiłeś masę sprzętu dla siebie i dla swoich klientów... Czy pierwszym pytaniem jakim dostajesz od potencjalnego klienta to: "Czy wykonał Pan to zgodnie ze sztuką...?" Ja uważam, że każdy użytkownik audio chce posiadać dobrze wykonany sprzęt, który spełni jego oczekiwania wizualne i dźwiękowe.....a to czy zrobisz to na 45*, zakładkę, wpusty czy jaskółczy ogon to zależy od Ciebie - ważne żeby było dobrze i żebyś później nie miał sobie nic do zarzucenia.
Zamieszczone przez marianCzy obudowa żółwika zagra lub będzie wyglądać źle z racji tego że jest składana tak a nie z płyt uciętych pod kątem?
No raczej nie, a nawet będzie lepsza bo wzmocni ją HDF-em którego z pewnością doklei.
Po za tym łatwiej się tak składa.
Dokładnie Marian. Obudowa będzie taka sama, zagra tak samo, a stosowanie HDF-u w tym przypadku to obowiązek. Czy się łatwiej składania ? To już kwestia doświadczenia w jedym i drugim... Bo zdaje sobie sprawę z tego, że 45* to oszczędność czasu - a czas to pieniądz. Składanie na zakładkę + HDF to więcej pracy.
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaW Avalonie tez kleja na zakladke i na to hdf
Zamieszczone przez szastal Zobacz postaŁadna sztuka, co do niej wrzucaszLast edited by Zolwik; 07.06.2015, 14:37.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Żółwik Zobacz posta"Taki sprzęt" czyli lepszej jakości maszyny ręczne. Żeby mówić o składaniu płyt pod 45* to trzeba dysponować dobrą piłą stołową. Ja takowej jeszcze nie mam.
Na MFT to już w ogóle nie powinno być problemu.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz postaNie wydaje mi się :) Żaden stolarz do takich półek nie używa wkrętów
Teraz wiadomo czemu są wkręty :)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez marianTo teraz jeszcze pokaż siebie przy robocie jak robisz otwory pod kołki i jak oklejasz obrzeża.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Żółwik Zobacz posta"Taki sprzęt" czyli lepszej jakości maszyny ręczne. Żeby mówić o składaniu płyt pod 45* to trzeba dysponować dobrą piłą stołową. Ja takowej jeszcze nie mam.
Zamieszczone przez marianPo prostu chcę zobaczyć czy sam to robiłeś od zera.
Krytykować każdy może, ale może najpierw udowodnij że sam zrobiłeś lepiej ("zgodnie ze sztuką").
Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz postaMarian, idziesz do pierwszego lepszego sklepu jak Intar czy Juan i docinają Ci płyty na wymiar z okleinowaniem krawędzi których chcesz. Kupujesz lamelownice FERM i robisz wszystko na lamelki szybko i fajnie. Mimo wszystko na łączeniach "głównych" dałbym konfirmaty.
Skomentuj
Skomentuj