Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Pawel074 Zobacz posta
    Mi też się podoba wizualnie i bardzo mnie ciekawi jak gra
    Może po nowym roku jak będę miał za dużo pieniędzy kupie go i przetestuje
    a ja ciagle jestem zly na siebie ze tak pozno go posluchalem...
    robia sie skrzynki pod 14 scx + alx

jak kupie skrzynki z allegro to zrobie tez wersje z 17 scx + alx

UWAGA NA KOPULKE!
    ja swoja pierwsza wgniotlem kabelkiem ktory mi odsprezynowal podczas lutowania! :(

powinni dawac tam jakies maskownice... ale te z samochodowek nie sa za ladne :???:
    moze przerobie front na siateczke z moreli

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta

Można i w domu zrobić adaptację akustyczną, która będzie wyglądać po ludzku :)
      Luszti słuchałeś kolumn Ravena z satori i audaxem... Jak ma się ten zestaw do twojego? Złoty audax vs beryl scana, jakie różnice?? Jest spora różnica w jakości czy raczej "co kto lubi" ??

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
        UWAGA NA KOPULKE!
        ja swoja pierwsza wgniotlem kabelkiem ktory mi odsprezynowal podczas lutowania!
        Dało się naprawić?

Skomentuj

U mnie już obie sztuki alx-ów mają wgniotki. To cholerstwo jest tak delikatne, że trzeba bardzo na nie uważać.
          Naprawa pozostawia niestety ślady. Jedynie wymiana kopułki przywraca urok :)

17 scx + alx
          U mnie już od roku gra takie połączenie tylko, że z tą starą wersją scx-a - ogólnie całkiem znośne.

Skomentuj

Zamieszczone przez Echo1 Zobacz posta
            Dało się naprawić?
            nie. kazda proba wyprostowania powodowala wieksze zniszczenia!
            jedynie wymiana kopulki w stx (naprawianie samemu STXow nie ma sensu!)

Skomentuj

jedynie wymiana kopulki w stx
              STX bierze kasę za wymianę kopółki?

(naprawianie samemu STXow nie ma sensu!)
              Dlaczego?
              Nie da rady?

Skomentuj

Na razie:

* 4 wejścia - 2x SPDIF (coax / toslink) i 2x I2S.
                * 1 wyjście - I2S.
                * Sprzętowy wybór wejścia (dwa piny).
                * Dekodowanie SPDIF - regenerowanie zegara, sprawdzanie poprawności ramki, a nawet odczyt słowa zawartego w całym bloku - tylko nie wiem jeszcze na co mi to :P Mój odtwarzacz CD tam wrzuca same zera, ponieważ są to podstawowe wartości SPDIF. Chociaż można sprawdzić, czy blok zawiera dane PCM.
                * Asynchroniczne kolejki FIFO osobne dla kanału lewego i prawego.
                * Detekcja wejściowej częstotliwości na bazie szybkości wrzucania danych do kolejek.
                * Wyrzucanie danych dopiero jak kolejki zapełnią się co najmniej w połowie.

Zostało mi wrzucanie dwóch zegarów (22,5792 MHz i 24,576 MHz) jako MCLK oraz generowanie BCLK / DATA na bazie wybranego MCLK zależnie od częstotliwości wejściowej w celu wyprowadzenia danych z kolejek. Najgorsze już dawno minęło, teraz z górki :)

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                  Dlaczego?
                  Nie da rady?
                  stx daje takie ceny na czesci ze naprawa samemu wychodzi tyle samo!
                  a po co sie meczyc samemu skoro mozna to zrobic z gwarancja?

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                  STX bierze kasę za wymianę kopółki?
                  cos tam skasowali, ale nie wiem czy to bylo za czesci czy czesci + robota

Skomentuj

Zamieszczone przez bartolo Zobacz posta
                    Luszti słuchałeś kolumn Ravena z satori i audaxem... Jak ma się ten zestaw do twojego? Złoty audax vs beryl scana, jakie różnice?? Jest spora różnica w jakości czy raczej "co kto lubi" ??
                    To raczej było mało miarodajne porównanie. Kolumn Ravena słuchałem u niego, beryla u siebie, inny sprzęt towarzyszący, inna akustyka pokoju. To pytanie powinno paść bardziej do Ravena, który miał moje beryle u siebie i bawił się nimi :)
                    Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

No i preamp do kolekcji :) Pozostało tylko iampa na OPS4 wpakować do obudowy :)

https://www.flickr.com/photos/125677...h/23899796722/

http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

@gavron, zadowolony jesteś z wyświetlacza? Zastanawiam się jaki kolor najlepszy z negatywów. I nie wiem sam. Myślałem o pomarańczowym.
                        Volumio -> Amanero -> AK4490 -> SENCOR SA-6630 -> JVC 10"

Skomentuj

U siebie mam OLED żółty,powiększony. Kontrast i jakość koloru mega :) do tego kąt pod jakim widać napis jest nie do porównania względem zwykłych lcd :)

Skomentuj

Kiedy w gotowych konstrukcjach? :)

Skomentuj

Iampa może do końca tygodnia skończę w obudowie :) a kiedy w gotowych konstrukcjach.. Tego nie wiem :)

Skomentuj

A tutek do OPS4?

Skomentuj

1. Złożyć wg spisu.
                                  2. Dodać zworkę przy gnieździe OPS/IPS (2 duże otworki, taka sama zworka jest na OPS2 - zaplanowane działanie a nie błąd).
                                  3. Uruchomić wg opisu OPS3.

Nie ma innych dodatkowych zworek oraz nie trzeba rzeźbić z przewodem od NFB. To tak w skrócie. Złożę iampa do obudowy to będzie czas na poradniki do OPS2 i OPS4 :)
                                  Last edited by gavron04; 28.12.2015, 14:52.

Skomentuj

Kolejne frezowanie. Tym razem fronty.

Skomentuj

Fajny towarzysz :)

Skomentuj

Otworzyłem paczkę od Mikołaja dostarczył tak jak zamówiłem, jeszcze nie budowanie na ekranie ale dobry początek..

Skomentuj

Widze, ze lampki beda nie tylko na choince
                                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Czaruję...
                                          X