Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Metoda nie jest zla, ale chyba lepiej by bylo dolozyc do lakieru 2k. Sporo ludzi tak lakieruje stoly, ale lakierem epoxydowym.

Skomentuj

Kilka tygodni temu dostałem pcb, ostatnio był czas żeby to w końcu zmontować i odpalić. Trochę prowizorycznie ale działa od pierwszego uruchomienia i czuć moc. Jutro pomiary na sztucznym obciążeniu ile da się z tego wydusić przy 2x90VDC na 4ohm.

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
        Co to będzie ?
        EL 34 SE, sterowane EF 86

Skomentuj

Dragon - co to za wynalazek?
          Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
            Dragon - co to za wynalazek?
            http://dx-audio.pl/dx1000/

Coś takiego,ale dziwnie zamontowałeś te radiatory.
            Volumio -> Amanero -> AK4490 -> SENCOR SA-6630 -> JVC 10"

Skomentuj

A ile takie cudo kosztuje? Bo nie ma ceny na stronie.
              Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

200zł na alledrogo kit.

Na stronie napisali, że ma zabezpieczenie przed DC ale ja tam przekaźnika nie widzę na wyjściu.
                Last edited by piotreq123; 13.03.2016, 20:21.

Skomentuj

Tak jak już ktoś napisał, wzmacniacz od dx-audio d1000. radiatory takie bo nie było właściwego więc połączyłem dwa mniejsze. Kupiłem sama płytkę + reszta elementów zakupiona i z zapasów. Wyszło 50zł. Zasilanie z odzysku. W przeciągu tygodnia będe robił poważniejsze testy i pomiary bo na razie wysterować do końca tego za bardzo nie potrafie.

Skomentuj

Zamieszczone przez dragon Zobacz posta
                    na razie wysterować do końca tego za bardzo nie potrafie
                    Mała czułość/wzmocnienie czy o co chodzi?

Skomentuj

Za słaby sygnał wejściowy puki co.

Skomentuj

Do DX1000 kiedyś pytałem autora. Zaleca zabezpieczenie na przekaźnikach, dodatkowo.

Skomentuj

Pr. zakończony W takim satnie już chwile grają, ale nigdy nie ma czasu zdjęć porobić.

Skomentuj

Super wykonanie, zwłaszcza, że to mój projekt :P
                            Czemu terminal tak wysoko?

Skomentuj

Dzięki, nisko umieszczony terminal jakoś się mi nie podoba, miałem go dać troszke niżej na środku 'fugi' ale stwierdziłem, że tak będzie estetyczniej. Pozatym na początku miało nie być płyty z nierdzewki i byłby dostęp od góry tunelu jak by coś.

Skomentuj

Spoko kolumny, no ale miejsce tego terminalu ma kilka minusów.
                                Np. jak dasz dobry gruby kabel z bananami, to jego ciężar może je wyrwać lub powyginać.
                                W takim przypadku to jedynie widełki będą odpowiednie.
                                Wysokość tego terminalu sprawi że będziesz potrzebował więcej kabla (dodatkowa kasa i niepotrzebna długość kabla).

Skomentuj

Przy takim wykonaniu to faktycznie terminal powinien być nisko a ten wylot TL czy BR w jego miejsce o ile to technologicznie możliwe. Grawitacja już tak działa że kurz i inne rzeczy mogą tam wpaść i brzęczeć

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                                    Spoko kolumny, no ale miejsce tego terminalu ma kilka minusów.
                                    Np. jak dasz dobry gruby kabel z bananami, to jego ciężar może je wyrwać lub powyginać.
                                    W takim przypadku to jedynie widełki będą odpowiednie.
                                    Wysokość tego terminalu sprawi że będziesz potrzebował więcej kabla (dodatkowa kasa i niepotrzebna długość kabla).
                                    O tym nie pomyślałem, ale jak coś to tak jak piszesz da się widełki Węża strażackiego u siebie nie przewiduję także powinno być ok :biggrin:

Zamieszczone przez Shizo Zobacz posta
                                    Przy takim wykonaniu to faktycznie terminal powinien być nisko a ten wylot TL czy BR w jego miejsce o ile to technologicznie możliwe. Grawitacja już tak działa że kurz i inne rzeczy mogą tam wpaść i brzęczeć
                                    TL. Tak już było w projekcie, dodatkowe załamanie tunelu pewnie by trochę namieszało. Do tunelu nic nie wpadnie jest podlożony bulpren. Ale kurz nie powiem trzeba często ścierać, bo zaraz widać na nierdzewce

Skomentuj

Zamieszczone przez Trol. Zobacz posta
                                      Pr. zakończony W takim satnie już chwile grają, ale nigdy nie ma czasu zdjęć porobić.
                                      Niezależnie gdzie powinien być ten terminal, opisz dokładnie zgodnie z regulaminem, parę fotek z budowy i wstaw w gotowe konstrukcje.
                                      Osobiście uważam, że to jeden z ładniejszych konstrukcji w ostatnim czasie.

Skomentuj

Trol piękne u mnie głośniki czekają na budki

Skomentuj

@Trol, Bardzo ładne, gratuluję. Front jest malowany czy oklejony ?

Skomentuj

Czaruję...
                                          X