Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
    Wlasciwie to juz zbudowane, ino nie bylo okazji na ladniejsze fotki...

grają rewelacyjnie tak samo jak wyglągają

Skomentuj

Zamieszczone przez zboruch Zobacz posta
      grają rewelacyjnie tak samo jak wyglągają
      Klient ?
      Czy mi się zdaje, czy one są na kółkach ?

Skomentuj

Sa na kolkach do "biegania" po pokoju. Finalnie maja przykrecone kamienne cokoly, bez kolek.

Skomentuj

przesylka z bassera dotarla
          polka na poczatek
          pozniej caly bagaznik

Skomentuj

Trzeba było powiedzieć, ze potrzebujesz to bym ci przywiózł szmatę od baserkow
            Byłem w zeszłym tygodniu i znowu jade w przyszłym :)
            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
              Wlasciwie to juz zbudowane, ino nie bylo okazji na ladniejsze fotki...

Pogromca: co to za driverek z tuba obok kolumn ?

Skomentuj

po dziurach ani sladu

Skomentuj

Zamieszczone przez dragon Zobacz posta
                  Pogromca: co to za driverek z tuba obok kolumn ?
                  BMS 4524 z tubka 18sound XT120.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                    po dziurach ani sladu
                    Paweł jaki koszt takiej regeneracji? używaną w dobrym stanie pewnie wyrwałbyś za 5 dyszek..

Skomentuj

Pogromca: tak myślałem, możesz opisać jak to gra i z czym tam sparowałeś ?

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios Zobacz posta
                        Paweł jaki koszt takiej regeneracji?
                        polka z wycietymi jajami byla. wystarczylo tylko ladniej przykleic
                        material zamawialem na subwoofery i na wykonczenie bagaznika
                        ile to kosztowalo? nie mam pojecia
                        1/4 puszki kleju (3,5zl) + 0,5mb materialu (pewnie ok 10-12zl)
                        no i popoludnie przy piwku

ale za to bede mial taki sam kolor na calym sprzecie

Skomentuj

Zamieszczone przez dragon Zobacz posta
                          Pogromca: tak myślałem, możesz opisać jak to gra i z czym tam sparowałeś ?
                          Mysle, ze driver wart uwagi, niedrogi, solidnie zbudowany z wyrownanym brzmieniem. Jego dzwiek jest wg mnie w miare naturalny i przyjemny, nie kluje w uszy przy dobrej aplikacji. Na zdjeciu sparowany z Beyma 8m70v2, do tego ma byc modul niskotonowy, ale nie wiem na czym.

Skomentuj

Technics mi się znudził, ale Toshiby się jakoś zmieściły za hybrydę, radiator trochę śmieszny (pod tą blachą jest rurka - ciepłowód), najwyżej trany się upalą i jeszcze lutowanie tych przewodów do każdej nogi...

Nie wszystkie trany idealnie przylegają, ale zobaczymy czy coś z tego wyjdzie.
                            Last edited by ampli; 07.07.2016, 19:55.

Skomentuj

Zamieszczone przez ampli Zobacz posta
                              Technics mi się znudził, ale Toshiby się jakoś zmieściły za hybrydę, radiator trochę śmieszny (pod tą blachą jest rurka - ciepłowód), najwyżej trany się upalą i jeszcze lutowanie tych przewodów do każdej nogi...

Nie wszystkie trany idealnie przylegają, ale zobaczymy czy coś z tego wyjdzie.
                              Zrób listwę dociskową.
                              Jaką końcówkę będziesz tam montował?

Skomentuj

Na listwę nie ma za bardzo miejsca, poza tym pod tymi tranami jest ciepłowód, więc i tak nie powiercę.

Aktualnie Uni, bo od dłuższego czasu leżały 2 PCB, 100-130W 8Ohm spokojnie idzie bez przekraczania 70 stopni, 200W 4Ohm już niestety nie da rady, o ile trany sobie jakoś radzą, to 90 stopni po chwili grzania mnie nie przekonuje, boję się pomyśleć ile wtedy miała struktura, a oba pomiary na razie były z 1 kanałem.
                                Na domowe granie starczy, ale te Toshiby są na prawdę sensowne, zrobiłem na ułamek sekundy kilka razy zwarcie przy 5.4V sin, aż mi światło przygasło i trafo "zagrało", trany dalej ciągną, bo je teraz testuję.
                                W zestawie jest jeszcze Unizab, tylko musiałbym zabezpieczenie przeciążeniowe dostroić, bo reaguje dopiero w ostrych przypadkach.

Skomentuj

Jakiś patent zeby pomalowac podfrezowania na czarno nie brudzac frontow?

Cos innego niz oklejanie, anyone? :)

Skomentuj

Flamaster

Skomentuj

Robilem probe, kurde nadlewa mi delikatnie na front....
                                      Chyba trzeba miec reke malarza ;p

Skomentuj

Końcówka flamastra musi być twarda i najlepiej jeśli flamaster jest już używany, czyli lekko wypisany.
                                        Rób to dwoma rękoma, jedna służy za "prowadnicę" a drugą trzymasz flamaster ustawiając go w jednej pozycji :) Nie rób tego jedną ręką.

Skomentuj

Okleic i jazda ze sprejem. Cóż za problem

Skomentuj

Czaruję...
                                          X