Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Były ciemne a chciał jasne. Heban VS Czereśnia .

Skomentuj

Bebok
      Mialem tego seasika, baaardzo fajny glosniczek. Jednakze strojenie musialem robic na ucho + pomiarek impedancji bo winisd sie calkowicie nie sprawdzil.

gregorj
      Lutuj lutuj co masz miec lepiej odemnie, ja tez sie nie obijam, lutownicy nie wylanczam
      i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
      https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

Zamieszczone przez gregorj Zobacz posta
        Się będzie działo :)

Komplet od Borysa? :)

Skomentuj

Dokładnie, od Borysa prosto z IR :)

Borys, żebyś wiedział :) sporo do lutowania :)

Skomentuj

Borys, ten głośnik koło Seasa nawet nie stał :P
            Masz jeszcze dwie szanse. Jak przegrasz, to musisz polutować jakiś układ

Wczoraj przed robotą odpaliłem klona e450, posłuchałem trochę i gra całkiem fajnie. Dziś powinny dotrzeć Sennheisery hd599, to zrobię porównanie :P

Skomentuj

Zamieszczone przez Bebok Zobacz posta
              Borys, ten głośnik koło Seasa nawet nie stał :P
              czy to limitowana seria na plastikowej membranie?

Skomentuj

Heh
                Bebok
                Jak to mawiaja ''slepy g..wno widzi'', to chyba ESTEIKS samochodowy jest. Ponoc tez fajny. Za kare i tak musze polutowac troche..
                i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
                https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

Zamieszczone przez seba007 Zobacz posta
                  Były ciemne a chciał jasne. Heban VS Czereśnia .
                  To jest Heban makassar flader?

Skomentuj

Prawdopodobnie tak ale nie powiem Ci na 100%. Ostatnio na przykład robię sporo w różnych palisandrach mod. (brazylijski, wietnamski, mongolski ) i inne jakie tylko są dostępne i te rozpoznaje bez problemu. One różnią sie często w realu od tego co producenci maja na swoich stronach wiec z tym Hebanem może być podobnie, że niby znasz fornir ale pewien nie jesteś do końca. Ogólnie mocno pozytywnie jestem zaskoczony ta czereśnią. Facet wybrał najtańszy fornir a moim zdaniem jakościowo kładzie wszystkie modyfiki które do tej pory miałem. Nie ma silnych odznaczeń na liściu po naklejaniu warstw. Ten liśc jest gładki jak przy naturalnym, no i ten był wyjątkowo gruby.

Skomentuj

Prawdopodobnie tak ale nie powiem Ci na 100%.
                      No właśnie widziałem różne zdjęcia tego forniru i różnią się.
                      Nie wiem czy to za sprawą wykończenia, zdjęcia, czy producenta.
                      Podoba mi się ten fornir i chciał bym go kiedyś zastosować, tyle że chciał bym aby wyglądał jak na obudowach Audio Academy, czyli czarny ma być czarny a słój w miarę jasny.

Ostatnio na przykład robię sporo w różnych palisandrach mod. (brazylijski, wietnamski, mongolski ) i inne jakie tylko są dostępne
                      A mógłbyś wkleić jakieś fotki?

Skomentuj

A proszę Cie bardzo.
                        Mój ulubiony palisander brazylijski, rzadko robię zdjęcia, a jak robię to telefonem od czapy wiec wybacz za jakość.

Pierwsze to V4rki od akkusa a drugie to 3 way na aurumcantus :)

Skomentuj

Dzięki za fotki.
                          Ogólnie fajnie było by założyć temat taki jak na audiostereo "galeria fornirów".

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                            Mój ulubiony palisander brazylijski, rzadko robię zdjęcia, a jak robię to telefonem od czapy wiec wybacz za jakość.
                            ładny ten fornir - możesz napisać gdzie dokładnie kupowany

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                              Dzięki za fotki.
                              Ogólnie fajnie było by założyć temat taki jak na audiostereo "galeria fornirów".
                              http://diyaudio.pl/showthread.php/21...rniru-DYSKUSJA
                              diyaudio.pl/showthread.php/7837-Szukamy-natchnienia?highlight=inspiracje

płoszę :)

Skomentuj

Zamieszczone przez borys Zobacz posta
                                Heh
                                Bebok
                                Jak to mawiaja ''slepy g..wno widzi'', to chyba ESTEIKS samochodowy jest. Ponoc tez fajny. Za kare i tak musze polutowac troche..
                                tak jest, to procek z edc17

Skomentuj

Zamieszczone przez Tomekk85 Zobacz posta
                                  ładny ten fornir - możesz napisać gdzie dokładnie kupowany
                                  Zazwyczaj kupuje na allegro. Kupowałem u obydwóch sprzedających posiadających na tą chwile te forniry, różnią się tylko ceną bo liście jeden i drugi ma identyczne.,

Skomentuj

Ladne skrzyneczki seba. Czym kleiles fornir?

Skomentuj

Moment :). Kleję po dwie ścianki na raz żeby było szybciej, ogólnie z momentem ja robię tak, że wylewam w zależności od liścia oczywiście prosto z puszki np 100 ml, mocno rozcieram cieniutką warstwę po liściu. Używam do tego karty bankomatowej, jakoś najlepiej mi się nimi rozciera klej. Chodzi o to aby ta cieniutka warstwa wbiła sie mocno w fornir i przy okazji szybko odparowała, taki rodzaj gruntowania bym to nazwał, potem "wylewam" rozcieram pozostałą część wstępnie wylanego kleju tak aby był z tego taki film i przechodzę z tym samym etapem na nakładanie na obudowę. Moim zdaniem trzeba to robić właśnie w ten sposób bo jak dasz zbyt mało kleju na tzw jeden raz lub od razu na grubo to potem pojawiają się problemy z podnoszeniem forniru. Nie dociskam tego żadnym wałkiem, kółkiem czy innym wynalazkiem, chociaż krążek metalowy (w postaci ala hantli) nie wydaje się głupi. Ja to po prostu dociskam kantem klepki parkietowej. Nie ma obawy, że zostaną ślady, nic się nie porysuje i nic się nie pozagniata. Kant klocka ma bardzo mała powierzchnię i odpowiednio dociskając taka klepkę działasz naprawdę sporą siłą na fornir.
                                      Jak sie ociepli będę testował jakieś białe kleje plus ściski bo to też ma pewne plusy.
                                      Last edited by seba007; 10.01.2017, 20:30.

Skomentuj

Najwazniejszy efekt koncowy, a tu widac, ze jest git :) Jak czasami uzywam kleju kontaktowego, to dociskam krawedzia klocka sosnowego. Daje duza sile i wzgledne bezpieczenstwo dla forniru. Walek ma zbyt duza powierzchnie styku i nie da sie wygenerowac takiego samego docisku jak krawedzia klocka. Czyli robie podobnie jak Ty.

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
                                          Był u mnie ostatnio lklukasz, może coś więcej napisze
                                          A co tu pisać
                                          Dziękuje za ciepłe przyjęcie, gorąca herbatę w ten zimny wieczór, miła rozmowę i ....

A tak poważnie to jest to świetny patent jak ktos ma problemy z akustyka pokoju. Brak echa, pogłosów, dziwnych rezonansow itd mimo otwartego pokoju na aneks kuchenny. U siebie mam problem z basem i moze wykorzystam któryś z patentów. LuSzTi narzekał na problemy z ułożeniem sceny ja takich nie zauważyłem. Fajnym patentem jest to, ze mozna użyć dowolny wzor na tkaninie. Jeśli wasza druga połówka miała do tej pory problemy z gąbka lub innymi brzydkimi patentami porozkladanymi po mieszkaniu zaproponujcie jej nowy obraz :) bedzie wilk syty i menchester city
                                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Czaruję...
                                          X