Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
    Czy ja wiem, raczej sie nie zgodze. To wlasnie STX ktore mialem, mialy najbardziej rozjechane parametry. Moge wrzucic pomiary tanich glosnikow, ktore trzymaja rezonans z dataszitu, a niektore wypadly nawet lepiej od tego co podaje producent.
    Jakie to były naprzyklad?

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
      do 12,500 kosztowala 10zl. nie wiem ile 4 warstwowe
      wiem tylko ze wymiana wsyzstkiego kosztuje tyle co regeneracja u nich! :p

a nie odpisuja bo maja urlop
      Dostałem odpowiedź od STX.
      Cena cewki do W.30.500.2x2 PP.
      "Dzień dobry,
      Cena za sztukę wynosi 25,00 zł plus koszt przesyłki 14,00 zł. – przelew lub 19,00 zł. – pobranie"

Skomentuj

Nie tylko przy berylach, ogolnie przy twardych kopulkach, ktore zawsze maja swoj breakup. To czy ktos bedzie z tym walczyl, czy oleje zalezy juz tylko od konstruktora. Co kto lubi.

Zamieszczone przez Oskar29 Zobacz posta
        Jakie to były naprzyklad?
        Roznie. Tanie tangbandy, beymy, sba, seas, wavecor i tak dalej... Piszac tanie, mam na mysli ceny ponizej 200zl.

Skomentuj

Zamieszczone przez dragon Zobacz posta
          tez takie kombinacje z 15" przerabialem, czy to ma sens i gra dobrze weryfikuje tak jak wspomnial marian, pomieszczenie. W pokojach do 30m2 mialem sporo problemow ale 60m2 juz bylo fajnie
          Jak ma się 60m kwadrat to takie kombinacje nie są potrzebne :)

cadrioid tak jak i dipol umożliwiają redukcję wpływu pomieszczenia .
          I rzeczywiście działa , mimo że udało mi się dość kiepski cardioid uzyskać to redukcja promieniowania w tył i na boki jest wyraźnie słyszalna .
          W pomieszczeniu od razu słychać różnicę jak załączy się dipol .
          Mam już kolejne 2 beymy :)
          Ciekawym rozwiązaniem jest Controlled Acoustic Bass System który za pomocą 4 subów umożliwia w praktyce pozbycie się odbicia od tylnej ściany .
          Tym samym eliminacje modów pomieszczenia .
          Testy pokażą czy warto się w to bawić .

Tym czasem finał :

i musiałem się pożegnać z tym zawodnikiem :

Będę tęsknił , jeden z topowych średniaków na rynku .

Skomentuj

...czyli taki Beolab 90.

Skomentuj

Część cyfrowa mojego DACa już skończona. Znajomy zmodyfikował Volumio.

Skomentuj

Jeszcze nóżki, dojść do porządku z basstefleksem, poskładać drugą i telemark :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                  Nie tylko przy berylach, ogolnie przy twardych kopulkach, ktore zawsze maja swoj breakup. To czy ktos bedzie z tym walczyl, czy oleje zalezy juz tylko od konstruktora. Co kto lubi.

Roznie. Tanie tangbandy, beymy, sba, seas, wavecor i tak dalej... Piszac tanie, mam na mysli ceny ponizej 200zl.
                  Z tym SB to ciekawe bo wiele ludzi właśnie narzeka bardzo że mają naciągane parametry.

Skomentuj

Bardzo to raczej nie. Z reszta, zalezy ktore glosniki. Poza tym przy pomiarach TSP latwo o bledy w pomiarze i analizie. Ja tu sie duzo kiedys motalem, teraz poszedlem droga mlota i cepa. Mierze odpowiedz glosnika w obudowie zamknietej po pewnym wygrzaniu, potem mierze TSP i sprawdzam jaka metoda daje mi najbardziej zblizone symulacje do tego, co zmierzylem skalibrowanym mikrofonem.

Skomentuj

3 wariacja z labem, teraz świniak 100 litrów z dwoma MB

Skomentuj

Tomekk zadbaj o sztywność obudowy jak i wagę 😀

Skomentuj

Sure.
                          Mdf 22, góra dół będzie z klejonki dębowej 30mm

Potem jeszcze skręcę o podkleje wzmocnienia dodatkowe.
                          Będzie przesrane wnieść to na poddasze.

Skomentuj

przywiez na audio show!! :lol:

Skomentuj

Pokoju jeszcze nie mamy.
                              A co do suba, bez szans. I tak nie gra, i ten jest o wiele większy.

Transport to przesrana sprawa.
                              Nawet bez glosnika i panelu, będzie wazyl w trzy dupy.

Skomentuj

A do mnie właśnie przyjechały elementy zwrotnic do MLTL-ek.

Cena za zwrotnice wyszła taka sama jak za komplet głośników :biggrin:
                                Last edited by marian; 23.08.2018, 17:04.

Skomentuj

A jak już będziesz sobie robił testy...to podmień te rezystory ze zdjęcia na zwykłe ceramiki i posłuchaj czy jest różnica :P
                                  Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Marian jak już słyszysz kable to może będzie słyszalna różnica.

Skomentuj

Akurat nie mam takich wartości na stanie.
                                      Zresztą przy tej jakości sprzętu różnicy pewnie nie usłyszę.

Skomentuj

Szczelina się klei, fornir tyż:

- - - - - aktualizacja - - - - -

Skomentuj

Heban morocco

Skomentuj

Czaruję...
                                          X