Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Swego czasu miałem 2x 18NW100 w nie całych 16m2. Krótko mówiąc odczucia takie jak siedzenie w fotelu w IMAX, a nawet lepiej. Teraz mam 2x BSW184II i tylko czekają na dostarczanie podobnych wrażeń.

Skomentuj

Świr . Dwie 18" w 16m2 .

Skomentuj

Zamieszczone przez dragon Zobacz posta
        jak brzmienie?
        Ciężko opisać.

i ktora to wersja lx60? pierwsza?
        Pierwsza ale mam 2 pary i jak się okazało obie wersję co trochę skomplikowało mi życie :(
        Na dodatek 2 para jest tak trochę nie do pary :/

Impedancja na tle wersji pierwszej :

Zamieszczone przez chebum Zobacz posta
        Na których częstotliwościach pojawia się cardioida?
        od około 800hz w górę .
        Poniżej to mniej lub bardziej dipol a na basie monopol (brak dipola na basie).

Zamieszczone przez tomekk_ Zobacz posta
        Zastanawia mnie jaki z tego jest bas, w sensie takie 18lx60 i np. 45 metrow2 w domu.
        W życiu nie słuchałem.
        Ta beyma jest mało estradowa , taki trochę przeskalowany TIW. Gra dynamicznie trochę miękko .
        W BR pewnie robi zadymę ale wymaga skrzynki kalibru 250l.
        Rożnica jest przede wszystkim w skali :) Beyma dopiero zaczyna tam gdzie głośniki domowe się kończą :)

Skomentuj

To masz wlasnie 18lx60 czy jakas mniejsza?

Skomentuj

18lx60

Skomentuj

Posluchalbym

- - - - - aktualizacja - - - - -

dzieki

Skomentuj

raven: własnie ta się zastanawiałem która wersja bo w drugiej zmieniali dolny spider, pierwsza potrafiła uderzyć cewką o nabiegunnik szybko po osiągnięciu Xmax, ale jak masz wymieszane to już w ogóle jazda :)

mówisz że zaczyna grać tam gdzie domowe przestają, czyli słaby kandydat do grania na małych mocach ?

Skomentuj

Usher is back :biggrin::biggrin::biggrin:

Skomentuj

Zamieszczone przez Oskar29 Zobacz posta
                    Świr . Dwie 18" w 16m2 .
                    Ja będę miał 4 :)

Zamieszczone przez tomekk_ Zobacz posta
                    Posluchalbym
                    Jak skończę to się zrobi mini spota jakiegoś :)

raven: własnie ta się zastanawiałem która wersja bo w drugiej zmieniali dolny spider, pierwsza potrafiła uderzyć cewką o nabiegunnik szybko po osiągnięciu Xmax, ale jak masz wymieszane to już w ogóle jazda
                    Xmax raczej mi nie grozi :)
                    Najgorsze, że nie ma żadnych oznaczeń na głośnikach, że to wersja 2 . Różnią się jedynie terminalem .

mówisz że zaczyna grać tam gdzie domowe przestają, czyli słaby kandydat do grania na małych mocach ?
                    Nie o to mi chodziło tylko o głośność .
                    Przy SPL-u jaki generuje mój tiw miotając się już mocno i wchodząc w kompresję , beyma ledwo czuć, że się rusza a gdzie tam Xmax :)

Skomentuj

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
                      Jak skończę to się zrobi mini spota jakiegoś
                      To ja z Tomkiem wbijam!
                      DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Nie na temat...
                        Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
                        Ja będę miał 4

:biggrin:

Skomentuj

No to właśnie wydał pierwsze dźwięki Śmiga

Filmik na szybko z działania - uwaga, bardzo cicho jest :)

Odnośnie ledów od źródeł to tutaj filmik:

http://gavron04.diyaudio.pl/?selektor-cyfrowy
                          Last edited by gavron04; 20.09.2018, 00:17.
                          http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

Jednak nie IKEA, resztki mdf i lekka rzezba

Skomentuj

Witajcie po kilkuletniej przerwie (taciezrzyństwo rządzi:)). Po 4 latach kończę mój przerwany projekt i mam do was pytanie - jak sobie radzicie z gniazdem bananowym gdzie ścianka tylna ma grubość 40mm? Nie znalazłem żadnego gniazda które spełniałoby te kryteria cholera jasna. Jakiś patent na tuleje przedłużającą??

Pozdro dla wszystkich!

P.S miło wrócić do swojego hobby - po tylu latach cieszy jeszcze bardziej:))
                              Last edited by czarecki; 21.09.2018, 10:41.

Skomentuj

Zamieszczone przez czarecki Zobacz posta
                                Witajcie po kilkuletniej przerwie (taciezrzyństwo rządzi:)). Po 4 latach kończę mój przerwany projekt i mam do was pytanie - jak sobie radzicie z gniazdem bananowym gdzie ścianka tylna ma grubość 40mm? Nie znalazłem żadnego gniazda które spełniałoby te kryteria cholera jasna. Jakiś patent na tuleje przedłużającą??

Pozdro dla wszystkich!

P.S miło wrócić do swojego hobby - po tylu latach cieszy jeszcze bardziej:))
                                Cześć!
                                Może frezowanie wgłębienia na nakrętkę od środka.

Skomentuj

Po to między innymi są płytki do terminali :)

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                                    Po to między innymi są płytki do terminali :)
                                    Nie za bardzo marian rozumiem o co chodzi?

Chce dać same gniazda bez żadnych terminali - najdłuższy jaki znalazłem to taki:

więc troche słabo. Moze ktoś ma jakieś namiary na dłuższe?

Skomentuj

Nie za bardzo marian rozumiem o co chodzi?

Chce dać same gniazda bez żadnych terminali - najdłuższy jaki znalazłem to taki:

więc troche słabo. Moze ktoś ma jakieś namiary na dłuższe?
                                      Dajesz terminal, który ma grubość powiedzmy w przedziale 3-10mm. Tym sposobem gniazdo ma "do pokonania" nie 40mm, a właśnie te 3-10mm.
                                      Bez terminala zostaje Ci podfrezowanie płyty, najlepiej od wewnątrz, tak aby było niewidoczne.

Skomentuj

Zamieszczone przez Adzik94 Zobacz posta
                                        Cześć!
                                        Może frezowanie wgłębienia na nakrętkę od środka.
                                        Frezowanie odpada ze względu na to że skrzynka złożona:/

Poszukam jakichś przedłużek do śrub, gdzieś kiedyś obiło mi się coś takiego o oczy :)
                                        Last edited by czarecki; 21.09.2018, 11:28.

Skomentuj

Frezowanie odpada ze względu na to że skrzynka złożona:/
                                          Wiertarką wiertłem do zawiasów puszkowych powinieneś dać radę. Wygodnie nie będzie, ale da się pewnie zrobić.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X