Swego czasu miałem 2x 18NW100 w nie całych 16m2. Krótko mówiąc odczucia takie jak siedzenie w fotelu w IMAX, a nawet lepiej. Teraz mam 2x BSW184II i tylko czekają na dostarczanie podobnych wrażeń.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Zamieszczone przez dragon Zobacz postajak brzmienie?
Zamieszczone przez dragon Zobacz postai ktora to wersja lx60? pierwsza?
Na dodatek 2 para jest tak trochę nie do pary :/
Impedancja na tle wersji pierwszej :
Zamieszczone przez chebum Zobacz postaNa których częstotliwościach pojawia się cardioida?
Poniżej to mniej lub bardziej dipol a na basie monopol (brak dipola na basie).
Zamieszczone przez tomekk_ Zobacz postaZastanawia mnie jaki z tego jest bas, w sensie takie 18lx60 i np. 45 metrow2 w domu.
W życiu nie słuchałem.
W BR pewnie robi zadymę ale wymaga skrzynki kalibru 250l.
Rożnica jest przede wszystkim w skali :) Beyma dopiero zaczyna tam gdzie głośniki domowe się kończą :)
Skomentuj
-
raven: własnie ta się zastanawiałem która wersja bo w drugiej zmieniali dolny spider, pierwsza potrafiła uderzyć cewką o nabiegunnik szybko po osiągnięciu Xmax, ale jak masz wymieszane to już w ogóle jazda :)
mówisz że zaczyna grać tam gdzie domowe przestają, czyli słaby kandydat do grania na małych mocach ?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Oskar29 Zobacz postaŚwir . Dwie 18" w 16m2 .
Zamieszczone przez tomekk_ Zobacz postaPosluchalbym
Zamieszczone przez dragon Zobacz postaraven: własnie ta się zastanawiałem która wersja bo w drugiej zmieniali dolny spider, pierwsza potrafiła uderzyć cewką o nabiegunnik szybko po osiągnięciu Xmax, ale jak masz wymieszane to już w ogóle jazda
Najgorsze, że nie ma żadnych oznaczeń na głośnikach, że to wersja 2 . Różnią się jedynie terminalem .
Zamieszczone przez dragon Zobacz postamówisz że zaczyna grać tam gdzie domowe przestają, czyli słaby kandydat do grania na małych mocach ?
Przy SPL-u jaki generuje mój tiw miotając się już mocno i wchodząc w kompresję , beyma ledwo czuć, że się rusza a gdzie tam Xmax :)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez raven1985 Zobacz postaJak skończę to się zrobi mini spota jakiegośDAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...
Skomentuj
-
No to właśnie wydał pierwsze dźwiękiŚmiga
Filmik na szybko z działania - uwaga, bardzo cicho jest :)
Odnośnie ledów od źródeł to tutaj filmik:
http://gavron04.diyaudio.pl/?selektor-cyfrowyLast edited by gavron04; 20.09.2018, 00:17.
Skomentuj
-
Witajcie po kilkuletniej przerwie (taciezrzyństwo rządzi:)). Po 4 latach kończę mój przerwany projekt i mam do was pytanie - jak sobie radzicie z gniazdem bananowym gdzie ścianka tylna ma grubość 40mm? Nie znalazłem żadnego gniazda które spełniałoby te kryteria cholera jasna. Jakiś patent na tuleje przedłużającą??
Pozdro dla wszystkich!
P.S miło wrócić do swojego hobby - po tylu latach cieszy jeszcze bardziej:))Last edited by czarecki; 21.09.2018, 10:41.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez czarecki Zobacz postaWitajcie po kilkuletniej przerwie (taciezrzyństwo rządzi:)). Po 4 latach kończę mój przerwany projekt i mam do was pytanie - jak sobie radzicie z gniazdem bananowym gdzie ścianka tylna ma grubość 40mm? Nie znalazłem żadnego gniazda które spełniałoby te kryteria cholera jasna. Jakiś patent na tuleje przedłużającą??
Pozdro dla wszystkich!
P.S miło wrócić do swojego hobby - po tylu latach cieszy jeszcze bardziej:))
Może frezowanie wgłębienia na nakrętkę od środka.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez marian Zobacz postaPo to między innymi są płytki do terminali :)
Chce dać same gniazda bez żadnych terminali - najdłuższy jaki znalazłem to taki:
więc troche słabo. Moze ktoś ma jakieś namiary na dłuższe?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez czarecki Zobacz posta
Bez terminala zostaje Ci podfrezowanie płyty, najlepiej od wewnątrz, tak aby było niewidoczne.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Adzik94 Zobacz postaCześć!
Może frezowanie wgłębienia na nakrętkę od środka.
Poszukam jakichś przedłużek do śrub, gdzieś kiedyś obiło mi się coś takiego o oczy :)Last edited by czarecki; 21.09.2018, 11:28.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez czarecki Zobacz postaFrezowanie odpada ze względu na to że skrzynka złożona:/
Skomentuj
Skomentuj