Zamieszczone przez piotr f.
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Mały offtop:
Na Audio Show ja i Paweł_luk1 spotkaliśmy, znanego diyowca z audiostereo. Powiedział nam takę radę, że jak robił projekty i udostępniał za darmo, to ludzie mu cmokali, pisali różne rzeczy, pretensje itp. Jak zaczął brać pieniądze ogólno rynkowe jak ręką odjął. Mówi skończyło się. Niestety "Janusze" tak mają, że zawsze najmądrzejsi.
Np. strefacaraudio.pl, skutecznie nauczyła mnie nie dzielić się postępami w moim Car audio, ponieważ mi i Pawłowi dojście jak się robi pomiary, itp. w aucie zajęło ponad 2 lata (dziennie, po 3 razy przylutowywałem zwrotnice, momentami już miałem dosyć), a oni robią w autach 3 way na słuch i obleją cię szambem od góry do dołu. Efekt Krugera-Dunninga i na to nic nie poradzę. Dlatego czasem coś pokarzę na diyaudio, ale ile ludzi tyle opinii i tyle pomysłów.
Jeśli uda mi się coś ciekawego zbudować, pewnie się pochwalę, ale czy schemat zwrotki umieszczę, to już przemyśle.
Wracając do tweetera HDS. Sa projekty gdzie dają do niego WG, tyle, że oni stosowali WG, którego już nie ma w produkcji, dlatego kupiłem Monacora, może się uda coś z tego ulepić.
Jest plan zrobić kolumny nowe do mojego salonu o porażającej powierzchni 17m2. Głownie będą to kolumny do TV, netflix, xbox itp. muzyka jakieś 5%. Niestety muzyki słucham głównie w aucie w korku.
Stąd koncepcji jest parę. Zobaczymy jak się skończy sam nie wiem. Ale jakaś 8 wskoczy na bas lub 2x7 cali.Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz posta.3lite czym sterujesz LEDy?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez jaro4444 Zobacz postaAdam 85 - AT 23I52? Co dajesz do kompletu?
Porównanie do 6,5 calowego scxa.
Last edited by Adam_85; 05.12.2018, 21:01.
Skomentuj
-
https://web.archive.org/web/20050405...4615487e21decc
Yoshi - pisze co nieco do hifipig.com, nie omieszkam wspomniec jakos o poczatkach na przykladzie twoich fotek
Skomentuj
-
Zamieszczone przez tomekk_ Zobacz postahttps://web.archive.org/web/20050405...4615487e21decc
Yoshi - pisze co nieco do hifipig.com, nie omieszkam wspomniec jakos o poczatkach na przykladzie twoich fotek
nie graja u mnie, lecz gdzies u kolegow... ale wciaz naleza do mnie
uwielbilame ARN150. ale tego sluchac sie teraz nie da :(
Skomentuj
-
U mnie nadal w piwnicy śmigają ARN188, na dłuższą metę może trochę męczące brzmienie, ale zważając na to ile same przetworniki kiedyś kosztowały, to są genialne na swój sposób.
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postauwielbilame ARN150. ale tego sluchac sie teraz nie da
Skomentuj
-
Zamieszczone przez jaro4444 Zobacz postaSzalejesz :lol:
Co dajesz na średnicę i wysokie?
Gdzie kupowałes AT?Last edited by Adam_85; 06.12.2018, 11:42.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez ampli Zobacz postaMoże z dobrym TW i pułapkami na ARN wciąż pewnie zawstydziłoby niejedną konstrukcję sklepową.
stx mcx 14 bije na glowe staruszki ARNy. mimo ze nie produkuja chyba az tyle basu
Skomentuj
-
Zamieszczone przez jaro4444 Zobacz postaMW16 czy 19?
Skomentuj
Skomentuj