Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez piotr f. Zobacz posta
    Kondrax rozumie że będzie kolejny dobry projekt na Forum [emoji106]
    To się okaże. Nie wiem czy mi potrzeba potem słuchać zażaleń o brzmieniu od ludzi kopiujacych projekt.
    Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
    Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.

Skomentuj

Są, ponieważ każdy słyszy inaczej.

Skomentuj

Mały offtop:

Na Audio Show ja i Paweł_luk1 spotkaliśmy, znanego diyowca z audiostereo. Powiedział nam takę radę, że jak robił projekty i udostępniał za darmo, to ludzie mu cmokali, pisali różne rzeczy, pretensje itp. Jak zaczął brać pieniądze ogólno rynkowe jak ręką odjął. Mówi skończyło się. Niestety "Janusze" tak mają, że zawsze najmądrzejsi.
        Np. strefacaraudio.pl, skutecznie nauczyła mnie nie dzielić się postępami w moim Car audio, ponieważ mi i Pawłowi dojście jak się robi pomiary, itp. w aucie zajęło ponad 2 lata (dziennie, po 3 razy przylutowywałem zwrotnice, momentami już miałem dosyć), a oni robią w autach 3 way na słuch i obleją cię szambem od góry do dołu. Efekt Krugera-Dunninga i na to nic nie poradzę. Dlatego czasem coś pokarzę na diyaudio, ale ile ludzi tyle opinii i tyle pomysłów.
        Jeśli uda mi się coś ciekawego zbudować, pewnie się pochwalę, ale czy schemat zwrotki umieszczę, to już przemyśle.

Wracając do tweetera HDS. Sa projekty gdzie dają do niego WG, tyle, że oni stosowali WG, którego już nie ma w produkcji, dlatego kupiłem Monacora, może się uda coś z tego ulepić.
        Jest plan zrobić kolumny nowe do mojego salonu o porażającej powierzchni 17m2. Głownie będą to kolumny do TV, netflix, xbox itp. muzyka jakieś 5%. Niestety muzyki słucham głównie w aucie w korku.
        Stąd koncepcji jest parę. Zobaczymy jak się skończy sam nie wiem. Ale jakaś 8 wskoczy na bas lub 2x7 cali.
        Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
        Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.

Skomentuj

Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz posta
          .3lite czym sterujesz LEDy?
          tez jestem bardzo ciekaw i co to za enkoder z takim fajnym klikiem.

Skomentuj

Basy już są, teraz czekać na średniaki :)

Skomentuj

Adam 85 - AT 23I52? Co dajesz do kompletu?

Skomentuj

To jest AT Flexunits 10 jak sie nie mylę
                Last edited by Kuman; 05.12.2018, 20:41.

Skomentuj

Zamieszczone przez jaro4444 Zobacz posta
                  Adam 85 - AT 23I52? Co dajesz do kompletu?
                  To są Audio Technology Flex Unit, Paper/Carbon 10 A 77 25 10 KAP

Porównanie do 6,5 calowego scxa.

Last edited by Adam_85; 05.12.2018, 21:01.

Skomentuj

https://web.archive.org/web/20050405...4615487e21decc
                    Yoshi - pisze co nieco do hifipig.com, nie omieszkam wspomniec jakos o poczatkach na przykladzie twoich fotek

Skomentuj

Yoshi, masz jeszcze te kolumny?

Skomentuj

ARN150... pamiętam jak by to było wczoraj :rolleyes:

Skomentuj

Szalejesz :lol:
                          Co dajesz na średnicę i wysokie?
                          Gdzie kupowałes AT?

Skomentuj

Zamieszczone przez tomekk_ Zobacz posta
                            https://web.archive.org/web/20050405...4615487e21decc
                            Yoshi - pisze co nieco do hifipig.com, nie omieszkam wspomniec jakos o poczatkach na przykladzie twoich fotek
                            ja mam jeszcze tego klona!
                            nie graja u mnie, lecz gdzies u kolegow... ale wciaz naleza do mnie
                            uwielbilame ARN150. ale tego sluchac sie teraz nie da :(

Skomentuj

U mnie nadal w piwnicy śmigają ARN188, na dłuższą metę może trochę męczące brzmienie, ale zważając na to ile same przetworniki kiedyś kosztowały, to są genialne na swój sposób.

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                              uwielbilame ARN150. ale tego sluchac sie teraz nie da
                              Może z dobrym TW i pułapkami na ARN wciąż pewnie zawstydziłoby niejedną konstrukcję sklepową.

Skomentuj

Szalejesz :lol:
                                Co dajesz na średnicę i wysokie?
                                Gdzie kupowałes AT?
                                Audio Technology C-QUENZE + Beryl Satori. Jak robić to raz, a dobrze:) Kupiłem basy od kolegi, a średniaki będę brał również przez kolegę.
                                Last edited by Adam_85; 06.12.2018, 11:42.

Skomentuj

Zamieszczone przez ampli Zobacz posta
                                  Może z dobrym TW i pułapkami na ARN wciąż pewnie zawstydziłoby niejedną konstrukcję sklepową.
                                  niestety technika idzie do przodu i to widac i slychac
                                  stx mcx 14 bije na glowe staruszki ARNy. mimo ze nie produkuja chyba az tyle basu

Skomentuj

W przerwie świątecznej będzie co robić :)

Skomentuj

MW16 czy 19?

Skomentuj

MW16 czy 19?
                                        MW16, niestety dla MW19 to musiałbym najpierw pomyśleć o zmianie mieszkania

Skomentuj

Trójkąty pod tweetery STEG ST650C :)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X