Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jak można sprzedawać dalej jako w pełni sprawne bez sprawdzenia?

Skomentuj

nie no, takich to nie widziałem. to się nazywa stan nieznany, w cenie często, hm... wysokiej. choć pompę kupiłem za bodaj 160 zł(niby niesprawna/nie sprawdzana), nowa kilka razy więcej. a jak popatrzysz to widać sporo drogich(jak na swój stan) sprzętów różnego rodzaju. nie sprawdzone więc ciutkę taniej niż używane ale drożej niż uszkodzone.

Skomentuj

A, to ok. Ja inaczej się spotkałem, kolega kupił miniwieżę w jakimś większym sklepie internetowym, już nie pamiętam jakim (uparty, nie udało mi się go odciągnąć od kretyńskiego pomysłu) jako po zwrocie 14 dniowym i była uwalona. Co oznacza, że w sklepie nikt nawet wtyczki do prądu nie wsadził jak wróciło od klienta.

Skomentuj

No niestety norma. Nic nie poradzisz...

Skomentuj

Skomentuj

Świecą się ja psu j......

Skomentuj

U mnie powoli ostatnio ale muszę przyspieszyć w wolne… obudowy do większości już mam. Trzeba składać. Dzisiaj skręcałem obudowę do pre450 i do streamera. Ale wszystkie 4ry na foto do wewnętrznej roboty

streamer na raspberry z wbudowanym daciem starym jak forum hahaha żarcik. Dac Pkrecza. Miałem go dawno temu i chcę znowu go posłuchać.

wewnątrz jeszcze zasilaczo sterownik od LuSzTi:
                https://diyaudio.pl/forum/praktyczni...rpi#post652831

w pre450 to wszystko później zobaczycie :)

a tu wspomniane obudowy:

Last edited by daniel69; 16.12.2022, 14:16.

Skomentuj

Skomentuj

Konstrukcja dachu ?

Skomentuj

Sporo zabawy, dużo wysiłku :)
                      Zamieszczone przez toopcool Zobacz posta
                      Konstrukcja dachu ?
                      HAHAHA

Zimę można trochę elektroniki jakiejś ruszyć :)

Adagio tube preamp, jak zawsze buduję coś innego niż reszta
                      Last edited by Meteo; 18.12.2022, 21:44.

Skomentuj

Zamieszczone przez toopcool Zobacz posta
                        Konstrukcja dachu ?
                        Eeeeee, to sterowiec

Skomentuj

To chyba skrzydło Tupolewa, które wytrzyma bliskie spotkanie z brzozą. :)

Skomentuj

Zamieszczone przez .Heat. Zobacz posta
                            Ja strasznie przepraszam, ale wypowiem z lekka negatywne zdanie, chociaż doceniam robotę.
                            Strasznie szkoda że podfrezowałeś tę sklejkę obudowy. W miejscach podfrezowania straciłeś sporo sztywności. Znacznie lepiej zrobiłbyś doklejając i dokręcając te usztywniające listewki. Poza tym warto robić układ "w karo", bo wtedy dokładasz węzły "skratowania" w połowie rozpiętości elementu usztywnianego, co znakomicie zmniejsza deformacje.
                            Ale tak czy siak, paczki fajne.

Skomentuj

A ja dzisiaj odpaliłem na test daca wm8742. Projekt bardzo stary. Niemniej miałem go dawno i sentyment pozostał. Niedługo dojdzie ad1865 to zobaczymy ale obecnie ten wolfson według mnie gra ciekawiej od sabre. Może nie jest to kosmiczna różnica a raczej kosmetyczna niemniej ta stara kostka jest na prawdę dalej ciekawa.

test był na całym systemie takim samym, iamp ops3 bjt, pre na pasywce i streamer z wyjściem coaxial. Zmieniał się tylko dac j na prawdę nie wiem jak to możliwe ale z tak małą różnicą barwy, szczegółowości itd jeszcze się nie spotkałem… ciężko było wychwycić który obecnie gra… wolfson wygrał jakby bardziej realnym dzwiękiem - jakby większa naturalność. Tak czy siak spodziewałem się czegoś całkiem innego a tu mimo że wszystko w dacach inne to dźwiękowo niemal to samo.
                              Last edited by daniel69; 20.12.2022, 21:58.

Skomentuj

A ja dzisiaj warkoczyki plątałem... :)

Czekam jeszcze na banany, także na tą chwilę jest saute

Ale musicie przyznać, że ładnie się prezentują...
                                DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

To prawda.
                                  Last edited by janf; 29.12.2022, 21:21.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pteterycz Zobacz posta
                                    A ja dzisiaj warkoczyki plątałem... :)

Czekam jeszcze na banany, także na tą chwilę jest saute

Wygląda ekstra :) dasz jakoś schemat zaplatania ? :)

Skomentuj

Cały przewód jest tak wykonany:

ja zrobiłem tylko jak jest rozwidlenie na plus i minus:

https://pl.wikipedia.org/wiki/Warkocz

DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Zamieszczone przez Pteterycz Zobacz posta
                                        Cały przewód jest tak wykonany:

ja zrobiłem tylko jak jest rozwidlenie na plus i minus:

https://pl.wikipedia.org/wiki/Warkocz

Podziwiam Cię, że chciało Ci się pleść.
                                        Pamiętam w gimnazjum była moda na fliofun, samo zaplatanie podobnie wygląda

Skomentuj

Zamieszczone przez piglet11 Zobacz posta

Podziwiam Cię, że chciało Ci się pleść.
                                          Pamiętam w gimnazjum była moda na fliofun, samo zaplatanie podobnie wygląda
                                          Chwile zabawy jako "odstresowywacz" po pracy....
                                          Ten Fliofun faktycznie moja siostra się tym bawiła, zapomniałem... :)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X