Jak można sprzedawać dalej jako w pełni sprawne bez sprawdzenia?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
nie no, takich to nie widziałem. to się nazywa stan nieznany, w cenie często, hm... wysokiej. choć pompę kupiłem za bodaj 160 zł(niby niesprawna/nie sprawdzana), nowa kilka razy więcej. a jak popatrzysz to widać sporo drogich(jak na swój stan) sprzętów różnego rodzaju. nie sprawdzone więc ciutkę taniej niż używane ale drożej niż uszkodzone.
Skomentuj
-
A, to ok. Ja inaczej się spotkałem, kolega kupił miniwieżę w jakimś większym sklepie internetowym, już nie pamiętam jakim (uparty, nie udało mi się go odciągnąć od kretyńskiego pomysłu) jako po zwrocie 14 dniowym i była uwalona. Co oznacza, że w sklepie nikt nawet wtyczki do prądu nie wsadził jak wróciło od klienta.
Skomentuj
-
U mnie powoli ostatnio ale muszę przyspieszyć w wolne… obudowy do większości już mam. Trzeba składać. Dzisiaj skręcałem obudowę do pre450 i do streamera. Ale wszystkie 4ry na foto do wewnętrznej roboty
streamer na raspberry z wbudowanym daciem starym jak forum hahaha żarcik. Dac Pkrecza. Miałem go dawno temu i chcę znowu go posłuchać.
wewnątrz jeszcze zasilaczo sterownik od LuSzTi:
https://diyaudio.pl/forum/praktyczni...rpi#post652831
w pre450 to wszystko później zobaczycie :)
a tu wspomniane obudowy:
Last edited by daniel69; 16.12.2022, 14:16.
- 8 polubień
Skomentuj
-
Sporo zabawy, dużo wysiłku :)
Zamieszczone przez toopcool Zobacz postaKonstrukcja dachu ?
Zimę można trochę elektroniki jakiejś ruszyć :)
Adagio tube preamp, jak zawsze buduję coś innego niż resztaLast edited by Meteo; 18.12.2022, 21:44.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez .Heat. Zobacz posta
Strasznie szkoda że podfrezowałeś tę sklejkę obudowy. W miejscach podfrezowania straciłeś sporo sztywności. Znacznie lepiej zrobiłbyś doklejając i dokręcając te usztywniające listewki. Poza tym warto robić układ "w karo", bo wtedy dokładasz węzły "skratowania" w połowie rozpiętości elementu usztywnianego, co znakomicie zmniejsza deformacje.
Ale tak czy siak, paczki fajne.
Skomentuj
-
A ja dzisiaj odpaliłem na test daca wm8742. Projekt bardzo stary. Niemniej miałem go dawno i sentyment pozostał. Niedługo dojdzie ad1865 to zobaczymy ale obecnie ten wolfson według mnie gra ciekawiej od sabre. Może nie jest to kosmiczna różnica a raczej kosmetyczna niemniej ta stara kostka jest na prawdę dalej ciekawa.
test był na całym systemie takim samym, iamp ops3 bjt, pre na pasywce i streamer z wyjściem coaxial. Zmieniał się tylko dac j na prawdę nie wiem jak to możliwe ale z tak małą różnicą barwy, szczegółowości itd jeszcze się nie spotkałem… ciężko było wychwycić który obecnie gra… wolfson wygrał jakby bardziej realnym dzwiękiem - jakby większa naturalność. Tak czy siak spodziewałem się czegoś całkiem innego a tu mimo że wszystko w dacach inne to dźwiękowo niemal to samo.Last edited by daniel69; 20.12.2022, 21:58.
- 1 lubię
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pteterycz Zobacz posta
Skomentuj
-
Cały przewód jest tak wykonany:
ja zrobiłem tylko jak jest rozwidlenie na plus i minus:
https://pl.wikipedia.org/wiki/Warkocz
DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...
- 2 polubień
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pteterycz Zobacz postaCały przewód jest tak wykonany:
ja zrobiłem tylko jak jest rozwidlenie na plus i minus:
https://pl.wikipedia.org/wiki/Warkocz
Pamiętam w gimnazjum była moda na fliofun, samo zaplatanie podobnie wygląda
- 2 polubień
Skomentuj
-
Zamieszczone przez piglet11 Zobacz posta
Podziwiam Cię, że chciało Ci się pleść.
Pamiętam w gimnazjum była moda na fliofun, samo zaplatanie podobnie wygląda
Ten Fliofun faktycznie moja siostra się tym bawiła, zapomniałem... :)
DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...
Skomentuj
Skomentuj