Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
    Może w końcu zagrają - mini front do zamontowania na froncie kolumn.
    Ty je skończ i przywieź na jakiegoś spota :)

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
      Test z Kaponem:

To jest podkład i na to pójdzie jeszcze coś ?

Skomentuj

Zamieszczone przez Micwoj Zobacz posta
        U mnie nie ma czegoś takiego jak skończone kolumny :P Zdaje się, że i w tym roku spota nie będzie, tak więc jak już będą w stanie grającym to zapraszam na odsłuchy do mnie, adres znasz :)
        Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamieszczone przez Micwoj Zobacz posta
          Ja bym się bał je z domu wyciągać :)

Zamieszczone przez allure09 Zobacz posta

To jest podkład i na to pójdzie jeszcze coś ?
          Robię próby z połączeniem lakieru i olejowosku.
          Olejowosk OSMO którego używam, lekko zabarwia na żółto.
          Dlatego chcę wypróbować kapon, który zabezpieczy fornir przed tym zabarwieniem i jednocześnie wzmocni fornir.
          Warstwa kaponu, szlif, a potem olejowosk tak jak zazwyczaj.

Skomentuj

Niektóre forniry zmieniają kolor i nic nie poradzisz. Orzech amerykański zmienia mocno kolor czym byś go nie pomalował.

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta

Ja bym się bał je z domu wyciągać :)

Robię próby z połączeniem lakieru i olejowosku.
              Olejowosk OSMO którego używam, lekko zabarwia na żółto.
              Dlatego chcę wypróbować kapon, który zabezpieczy fornir przed tym zabarwieniem i jednocześnie wzmocni fornir.
              Warstwa kaponu, szlif, a potem olejowosk tak jak zazwyczaj.

Dzięki, też korzystam z OSMO i fakt, delikatnie zabarwia na żółty kolor, w zależności od forniru generalnie go ściemnia.
              Daj znać jak poszły próby bo za jakiś czas przyda mi sie ta wiedza.

Skomentuj

Dziś już w całości będą skrzynki...

Skomentuj

A to i ja coś wrzucę. Taka pojedyncza konstrukcja.

Skomentuj

To był dobry dzień :)

Skomentuj

Zamieszczone przez allure09 Zobacz posta

Daj znać jak poszły próby bo za jakiś czas przyda mi sie ta wiedza.
                      Próby wyszły pozytywnie
                      Pokazały, że na ciemnym fornirze nie ma różnicy, czy damy najpierw kapon, czy też od razu położymy olejowosk.

Będę robić próby z jasnym fornirem, to pokażę efekt.

Tymczasem, pierwsza warstwa OSMO położona

Last edited by marian; 30.03.2023, 08:26.

Skomentuj

Tak się zaczęło

A tak skończyło

Skomentuj

Jakto skończyło, a gdzie głośniki? :-)

Skomentuj

Może w końcu zagrają - mini front do zamontowania na froncie kolumn.
                            Co to za głośniki i projekt?

Skomentuj

Głośnik wysokotonowy to BlieSMa T34B-6, głośnik średniotonowy to BliSMa M74B-6 a głośniki niskotonowe to para Wavecorów WF223BD02.
                              Projekt mój własny osobisty :) Się właśnie tworzy :) Głośniki będą wkładane w te szare obudowy, trzeci już projekt w tych samych obudowach.
                              Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Głośnik wysokotonowy to BlieSMa T34B-6, głośnik średniotonowy to BliSMa M74B-6 a głośniki niskotonowe to para Wavecorów WF223BD02.
                                Projekt mój własny osobisty :) Się właśnie tworzy :) Głośniki będą wkładane w te szare obudowy, trzeci już projekt w tych samych obudowach.
                                Czy opisałeś może grześ ten projekt?
                                Jaki podział planujesz (500 +3000)? Ostatnio marzy mi się coś podobnego w wersji "for poor people" :)
                                A obok te 3way też fajne (co tam siedzi)?

Skomentuj

BlieSMa T34B
                                  PHL 1120
                                  Beyma 12lx60v2

Skomentuj

Zamieszczone przez FaitalPro Zobacz posta

Czy opisałeś może grześ ten projekt?
                                    Jaki podział planujesz (500 +3000)? Ostatnio marzy mi się coś podobnego w wersji "for poor people" :)
                                    A obok te 3way też fajne (co tam siedzi)?
                                    Nie opisałem bo jeszcze nie powstał i nie sądzę abym opisał...to moje prywatne kolumny, z moimi fanaberiami i z moim dźwiękiem, z których to rzeczy nie mam zamiaru się tłumaczyć :) Ale na odsłuchy zapraszam jak ktoś będzie chciał :)

Skomentuj

Zamieszczone przez daniel69 Zobacz posta

Jak wpomniałem mała obudowa zamknięta dostawiana na moduł subwooferowy którym będzie można/lub nie, uzupełnić najniższe rejestry. Obudowa dla revelatora to 11.5l brutto. Minus zwrotnica i sam głośnik. Myślrę że realnie ok 11l będzie. Wystarczy ? A tu mały szkic jak to będzie wyglądało. Od frontu podparte na dużym kolcu. Pożniej modół subwooferowy. Podstawa podparta znowu kolcem - tym razem od tyłu. I dostawiany na górę moduł monitorka :)

Dół przygotowany pod nowe monitory. Na foto stare :) nowe jutro będę kleił. Całość ma wyglądać jak szkic na kartce :) głośniki jak już wspominałem w monitorach będą na r3004 i 15w/8530k01 na dole jest zasilany aktywnie sls peerlesa

Last edited by daniel69; 31.03.2023, 20:20.

Skomentuj

Posklejane, poszpachlowane, i malujemy :)

Skomentuj

No i dobra. Jak wyschnie to skręcam :)

następne zdjęcia już gotowych :)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X