Zamieszczone przez LuSzTi
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
-
Zamieszczone przez Micwoj Zobacz postaTy je skończ i przywieź na jakiegoś spota :)Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
- 1 lubię
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Micwoj Zobacz postaTy je skończ i przywieź na jakiegoś spota :)
Zamieszczone przez allure09 Zobacz posta
To jest podkład i na to pójdzie jeszcze coś ?
Olejowosk OSMO którego używam, lekko zabarwia na żółto.
Dlatego chcę wypróbować kapon, który zabezpieczy fornir przed tym zabarwieniem i jednocześnie wzmocni fornir.
Warstwa kaponu, szlif, a potem olejowosk tak jak zazwyczaj.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez marian Zobacz posta
Ja bym się bał je z domu wyciągać :)
Robię próby z połączeniem lakieru i olejowosku.
Olejowosk OSMO którego używam, lekko zabarwia na żółto.
Dlatego chcę wypróbować kapon, który zabezpieczy fornir przed tym zabarwieniem i jednocześnie wzmocni fornir.
Warstwa kaponu, szlif, a potem olejowosk tak jak zazwyczaj.
Dzięki, też korzystam z OSMO i fakt, delikatnie zabarwia na żółty kolor, w zależności od forniru generalnie go ściemnia.
Daj znać jak poszły próby bo za jakiś czas przyda mi sie ta wiedza.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez allure09 Zobacz posta
Daj znać jak poszły próby bo za jakiś czas przyda mi sie ta wiedza.
Pokazały, że na ciemnym fornirze nie ma różnicy, czy damy najpierw kapon, czy też od razu położymy olejowosk.
Będę robić próby z jasnym fornirem, to pokażę efekt.
Tymczasem, pierwsza warstwa OSMO położona
Last edited by marian; 30.03.2023, 08:26.
- 13 polubień
Skomentuj
-
Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz postaMoże w końcu zagrają - mini front do zamontowania na froncie kolumn.
- 1 lubię
Skomentuj
-
Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
Jaki podział planujesz (500 +3000)? Ostatnio marzy mi się coś podobnego w wersji "for poor people" :)
A obok te 3way też fajne (co tam siedzi)?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez FaitalPro Zobacz posta
Czy opisałeś może grześ ten projekt?
Jaki podział planujesz (500 +3000)? Ostatnio marzy mi się coś podobnego w wersji "for poor people" :)
A obok te 3way też fajne (co tam siedzi)?Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
- 1 lubię
Skomentuj
-
Zamieszczone przez daniel69 Zobacz posta
Jak wpomniałem mała obudowa zamknięta dostawiana na moduł subwooferowy którym będzie można/lub nie, uzupełnić najniższe rejestry. Obudowa dla revelatora to 11.5l brutto. Minus zwrotnica i sam głośnik. Myślrę że realnie ok 11l będzie. Wystarczy ? A tu mały szkic jak to będzie wyglądało. Od frontu podparte na dużym kolcu. Pożniej modół subwooferowy. Podstawa podparta znowu kolcem - tym razem od tyłu. I dostawiany na górę moduł monitorka :)
Last edited by daniel69; 31.03.2023, 20:20.
- 2 polubień
Skomentuj
Skomentuj