Da się, w oknie Frequency Responce. Nie pamiętam w której zakładce czy File czy Overlay ale się da.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Nasze poczynania z ARTĄ
Collapse
X
-
mozna mozna http://www.artalabs.hr/AppNotes/ARTA-HB-D2.4-Rv0.1.pdf strona 128 zakladka Overlay --> Load target response
Skomentuj
-
Może napisze co chce zrobic... Mam pomiary zrobione ( z posiekaną fazą) w SW i wyeksportowane. Chciałbym je zaczytać w Arta i wyeksportować z tzw minimalną fazą . A potem znów do SW zaczytac żeby robic projekt zwrotnicy.
Udało sie zaimportować w Arcie, ale jakoś nie znalazłem eksportu z opcją minimalnofazową ....
Skomentuj
-
kupiłem niedawno kartę EMU Tracker Pre USB z myślą o pomiarach. zaczynam sie uczyć ARTY i własnie poznaję pomiary w pętli. lewe wyjscie liniowe podłączyłem kablem Y do lewego i prawego wejścia.
spektrum udał mi sie uzyskac całkiem niezłe , ale żeby je osiągnąc muszę laptopa trzymac na baterii, a przewód USB i sygnałowe zdala od zasilacza i jego przewodów - inaczej THD+N rośnie z 0,005 do 0,09 :/
pasmo przenoszenia nie wyszło juz tak fajnie, właściwie jestem zawiedziony...
dlatego jestem ciekaw jakie Wam wychodzą charakterystyki w pętli? chyba na wszelki wypadek zmierzę tą kartę w SW dla porównania.
Last edited by djrobo; 01.11.2014, 21:41.
Skomentuj
-
Cos zle robisz, ta karta ma bardzo dobre parametry http://en.audiofanzine.com/external-...e-usb-2-0.html
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaCos zle robisz
- - - - - aktualizacja - - - - -
Zamieszczone przez Jacek Zieliński Zobacz postaAle 0,7 dB w całym paśmie to chyba nie powód do zmartwień ?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Jacek Zieliński Zobacz postaMoże pobaw się ustawieniami Traker-a, 24 bity i 96kHz ? Niekoniecznie taka konfiguracja może być najlepsza ale warto sprawdzić kilka ustawień.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaTen pomiar w petli, to powinienes zrobic na kablu stereo, ale nie wiem czy to bedzie mialo jakies znaczenie.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez djrobo Zobacz postakurde w RMAA wychodzi to samo.. pomysły?
Skomentuj
-
ARTA
Dzień dobry.
Jestem tutaj nowym użytkownikiem.
Chcę zapytać,dlaczego program ARTA nie widzi pliku kalibracyjnego,a sam plik po rozpakowaniu jawi się jak na załączonej fotografii?
W czym tkwi sprawa,jakie programu na komputerze brakuje?
Mam kłopot,nie ładuje się fotografia...
Prosze o pomoc.
ArekLast edited by Areczek; 08.11.2014, 09:28.
Skomentuj
-
Witam,
tak się zastanawiałem czy w Arcie da się przygotować plik kalibracyjny do WM61A i myslę, że da się to zrobić bez problemu. Oto pierwsze przymiarki:
To co tu widać to dwa pomiary tego samego zestawu dwoma mikrofonami:
- Sennseiser + jego charakterystyka z fiszki zrobiona w SPLTrace
- WM61A + jego charakterystyka zrobiona na podstawie Sennseiser-a.
Absolutnie nie patrzcie na to pod kątem samych charakterystyk a tylko na to jak są zgodne. Są to pierwsze przymiarki i trzeba to dopracować, ale zasada wydaje mi się jak najbardziej prawidłowa.
Zapraszam do składania swoich uwag.
Skomentuj
Skomentuj