Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nasze poczynania z ARTĄ

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Da się, w oknie Frequency Responce. Nie pamiętam w której zakładce czy File czy Overlay ale się da.

Skomentuj

mozna mozna http://www.artalabs.hr/AppNotes/ARTA-HB-D2.4-Rv0.1.pdf strona 128 zakladka Overlay --> Load target response

Skomentuj

Może napisze co chce zrobic... Mam pomiary zrobione ( z posiekaną fazą) w SW i wyeksportowane. Chciałbym je zaczytać w Arta i wyeksportować z tzw minimalną fazą . A potem znów do SW zaczytac żeby robic projekt zwrotnicy.
        Udało sie zaimportować w Arcie, ale jakoś nie znalazłem eksportu z opcją minimalnofazową ....

Skomentuj

Tak sie nie da zrobic. Musisz usunac delay z pomiaru zeby pozbyc sie tej "posiekanej" fazy. Arta umozliwia importowanie plikow FRD, TXT, IMP ale tylko w celach porownania. Nie da sie na takim pomiarze dokonac operacji z faza.

Skomentuj

kupiłem niedawno kartę EMU Tracker Pre USB z myślą o pomiarach. zaczynam sie uczyć ARTY i własnie poznaję pomiary w pętli. lewe wyjscie liniowe podłączyłem kablem Y do lewego i prawego wejścia.
            spektrum udał mi sie uzyskac całkiem niezłe , ale żeby je osiągnąc muszę laptopa trzymac na baterii, a przewód USB i sygnałowe zdala od zasilacza i jego przewodów - inaczej THD+N rośnie z 0,005 do 0,09 :/
            pasmo przenoszenia nie wyszło juz tak fajnie, właściwie jestem zawiedziony...
            dlatego jestem ciekaw jakie Wam wychodzą charakterystyki w pętli? chyba na wszelki wypadek zmierzę tą kartę w SW dla porównania.

Last edited by djrobo; 01.11.2014, 21:41.

Skomentuj

Cos zle robisz, ta karta ma bardzo dobre parametry http://en.audiofanzine.com/external-...e-usb-2-0.html

Skomentuj

Ale 0,7 dB w całym paśmie to chyba nie powód do zmartwień ?

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                  Cos zle robisz
                  tylko pytanie co? konfiguruję na podstawie handbucha. jutro zrobie pomiary w rmaa i zobacze czy podobnie wyjdzie.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez Jacek Zieliński Zobacz posta
                  Ale 0,7 dB w całym paśmie to chyba nie powód do zmartwień ?
                  no szału nie ma, powinno być sporo lepiej, luknij tu http://en.audiofanzine.com/external-...e-usb-2-0.html

Skomentuj

kurde w RMAA wychodzi to samo.. pomysły?

Skomentuj

Może pobaw się ustawieniami Traker-a, 24 bity i 96kHz ? Niekoniecznie taka konfiguracja może być najlepsza ale warto sprawdzić kilka ustawień.

Skomentuj

Zamieszczone przez Jacek Zieliński Zobacz posta
                        Może pobaw się ustawieniami Traker-a, 24 bity i 96kHz ? Niekoniecznie taka konfiguracja może być najlepsza ale warto sprawdzić kilka ustawień.
                        przeleciałem wszystkie dostępne - bez zmian:/

Skomentuj

Ha, no to i ja zaczynam się niepokoić bo niedługo powinna dotrzeć do mnie E-mu 0204 ...

Skomentuj

Mam 0404, działa pod Win7 64bit i nie narzekam na parametry.

Skomentuj

Ten pomiar w petli, to powinienes zrobic na kablu stereo, ale nie wiem czy to bedzie mialo jakies znaczenie.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                                Ten pomiar w petli, to powinienes zrobic na kablu stereo, ale nie wiem czy to bedzie mialo jakies znaczenie.
                                na kablu Y i na kablu stereo tak samo wychodzi. generalnie uważam że pomiary powinno się wykonywać na kablu Y, bo tylko w ten sposób możemy porównać takie same sygnały - pochodzące z jednego generatora.

Skomentuj

Zamieszczone przez djrobo Zobacz posta
                                  kurde w RMAA wychodzi to samo.. pomysły?
                                  jak nie masz ustawione to przełącz na AISO

Skomentuj

ARTA

Dzień dobry.

Jestem tutaj nowym użytkownikiem.
                                    Chcę zapytać,dlaczego program ARTA nie widzi pliku kalibracyjnego,a sam plik po rozpakowaniu jawi się jak na załączonej fotografii?
                                    W czym tkwi sprawa,jakie programu na komputerze brakuje?

Mam kłopot,nie ładuje się fotografia...

Prosze o pomoc.

Arek
                                    Last edited by Areczek; 08.11.2014, 09:28.

Skomentuj

Jakie nasz rozszeżenie tego pliku?

Skomentuj

Plik wcześniej miałem jako FRD.
                                        Teraz jest białe pole z trzema małymi punkcikami(to chyba dla komputera nie jest żaden plik)?

Skomentuj

Witam,

tak się zastanawiałem czy w Arcie da się przygotować plik kalibracyjny do WM61A i myslę, że da się to zrobić bez problemu. Oto pierwsze przymiarki:

To co tu widać to dwa pomiary tego samego zestawu dwoma mikrofonami:

- Sennseiser + jego charakterystyka z fiszki zrobiona w SPLTrace
                                          - WM61A + jego charakterystyka zrobiona na podstawie Sennseiser-a.

Absolutnie nie patrzcie na to pod kątem samych charakterystyk a tylko na to jak są zgodne. Są to pierwsze przymiarki i trzeba to dopracować, ale zasada wydaje mi się jak najbardziej prawidłowa.
                                          Zapraszam do składania swoich uwag.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X