Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nasze poczynania z ARTĄ

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

u mnie bylo podobnie
    musisz podac prawidlowa wartosc rezystora
    i podczas kalibracja zgrac poziomy wysterowania, zeby migaly zielony-zolty
    potem klikasz kalibracja i bedzie ok
    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Wklejam tu bo w temacie arty chyba najlepiej rozwinięty wątek.

Nowa wersja na pod choinkę:
      http://www.artalabs.hr/news.htm

Skomentuj

Dzialaja klucze ze starej wersji? :P

Skomentuj

Wygląda, że wszystko działa.

Skomentuj

Faktycznie smiga, widze duze zmiany na plus :) Ahh Arta, Arta...

Nawiasem mowiac w dziale supportu pojawily sie nowe handbuchy, co prawda po niemiecku, ale to niezwykla skarbnica wiedzy jak korzystac z pakietu Arta.

Skomentuj

Jaka Waszym zdaniem przydałaby się funkcja w ARTA?

Moim zdaniem przydałby się pomiar 3D Step-Response (pomiar połówkami sinusa)
              http://www.myro.de/piw-en.pdf

Skomentuj

Trzeba przyznac, ze nowy system kalibracji w Limpie umozliwia naprawde precyzyjne pomiary RLC. Do tego nowy modul pomiaru parametrow T-S daje zupelnie nowe mozliwosci. Wspanialy progs!

Skomentuj

Z tego co widzę to tylko dodali okienko z możliwością wpisania impedancji kabla .
                  Więc nie wiem czy to taki wspaniały progres...

Skomentuj

Wczesniej tego nie bylo, a chocbys nie wiem jakie kable dal i jiga, to rezystancja i indukcyjnosc wystapi. Teraz masz bardzo duza dokladnosc. Zobacz jeszcze to http://www.artalabs.hr/papers/Mateljan-ELA-02.pdf

Skomentuj

No nie sposób się nie zgodzić tylko nie wiem po co mi ? ... no może mi się przyda jak będę nawijał dławik do jakieś przetwornicy

U mnie całkowita rezystancja szeregowa jest na poniżej 0.1om co jest do pominięcia.

Wiem jak się wyznacza TS-y a parametry modelu do dokładanego symulowania impedancji głośnika są mi nie potrzebne .
                      Zresztą producenci zwykle je podają (Krm, Erm, Kxm, Exm) dla modelu Wright-a.

Skomentuj

U mnie z jigiem i wzmakiem mialem minimum 0.22, a to juz spory blad. Dla cewek w zwrotnicach taka wartosc nie jest bez znaczenia. Teraz musze ponownie mierzyc wszystkie cewki, ktore mam nieopisane, zeby znac ich dokladna wartosc, ale to nie problem.

Co do pomiaru T-S, to wczesniej zmierzyc cewke glosnika zew miernikiem i wpisac wartosc do programu. Nowy algortym pozwala zmierzyc T-S bez tego pomiaru, poza tym daje po prostu wieksza dokladnosc, a o to przeciez chodzi :)

Skomentuj

eh teraz doczytałem dopiero o co chodzi :)
                          OK.
                          No to faktycznie jest spora zmiana .

Fajnie że nie muszę już nic wpisywać

Skomentuj

LF box diffraction działa tylko w pełnej zarejestrowanej opcji?

---------- Post dodany o 22:39 ---------- Poprzedni post o 22:34 ----------

Sorry, już działa :-)

Skomentuj

Jak sumujemy dwa pomiary w Arcie?

Skomentuj

Trzeba dodac do siebie dwa pliki .pir, zeby to zrobic musi byc pelna wersja. Zapisujesz jeden pomiar, robisz drugi, a nastepnie z menu wybierasz load and sum wybierajac pierwszy, zapisany pomiar.

Skomentuj

Ok, kiedyś miałem pełną wersję :(

Skomentuj

Też tak miałem, nie mogłem dojść z kalibracją, chyba za często i szybko zmieniałem różne karty w ustawieniach i taka lipa wyszła. Na razie śmiga:-)
                                    Trochę te sumowanie szybciej wychodzą w holmie a wynik pomiarów podobny.

Skomentuj

Jasne, w holmie dziala to prosciej i szybciej. Tak samo korekcja spl jest latwiejsza niz w arcie, w ktorej trzeba stosowac wzory.

Skomentuj

Kolejna nowa wersja..

http://www.artalabs.hr/download.htm

Skomentuj

Zrobilem aktualizacje mojej pomiarowki do Arty. Zamiast miksera studyjnego wpadl swietny preamp Monacor mpa-102 z phatomem, ktory mozna zasilac z 4 baterii 9v i pomiarowac w plenerze. Wzmak zmienilem na mala i poreczna Aiwe A30. Teraz calosc moge przeniesc w walizce podrecznej :) Jig ten sam, troche lipnie zrobiony, ale pomysle nad nowym w mniejszej obudowie.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X