Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nasze poczynania z ARTĄ

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

polacz kablem wyjscie z wejsciem i tyle.

Skomentuj

Połączyłem. Wykonałem ten sam pomiar - mam nadzieje, że dobrze zrozumiałem :p

Skomentuj

No, wporzo, choc tego pomiaru sie nie bramkuje ale jak widzisz, karta ciagnie rowno. Teraz musisz sprawdzac kolejne elementy toru systemu pomiarowego.

Skomentuj

Informacje co w jaki sposób byłyby bardzo pomocne :)

Skomentuj

Zostaje Ci tylko przewod mikrofonowy, preamp i mikrofon. Jakiego prempa uzywasz? Moze sprobuj zrobic pomiar za pomoca karty dzwiekowej, ktora ma wejscie dla mikrofonu elektretowego. Zrob tez pomiar samego tweetera z odleglosci paru cm, bez zwrotnicy.

Skomentuj

preeamp wallina z forum

Skomentuj

No to jak masz mozliwosc uzycia karty zintegrowanej, to jej uzyj bez jiga, na tych mikach jakie masz.

Skomentuj

Bez preampu bez jiga:

bez preampu bez jiga z mikrofonem dołączonym do amplitunerów denona z wbudowanym własnym przewodem:

Last edited by David853; 13.12.2014, 16:09.

Skomentuj

Napisz co mierzysz i jak mierzysz. Moze masz zbyt gleboko osadzona mikrofon w rurce?

Skomentuj

Projekt borysa na gdn 13/50/9 i mdt29. Myślę, że nie za głęboko, ponieważ nawet o 1mm wystaje z owej rureczki i nie jestem w stanie głębiej go wcisnąć + próbowałem też użyć mikrofonu od denona, który jak sądzę pokazałby, że to mogłoby stanowić problem, a skoki są bardzo podobne co można zobaczyć na powyższych screenshotach. Mierzę przy napięciu 1V z odległości około 1m. Mikrofon na statywie. Jakie jeszcze informacje mogą pomóc w dalszych poszukiwaniach problemu ?

Skomentuj

Zrob pomiar z 5-10cm od kopulki

Skomentuj

Pomiar 5 cm od kopułki

i pomiar monitorka na GDN 15/40/5 i kopulce AWX

forumowy:

mój:

Last edited by David853; 20.12.2014, 11:51.

Skomentuj

Wygląda ok. Ten model ma dość dziwna chatkę. Na drugim pomiarze zlapales w bramce odbicia.

Skomentuj

Jak dam krótszą bramkę to wyskakuje komunikat o zbyt malej ilosci sampli w próbce lub coś tego typu i musialbym rozciagac w lewo przed impuls a zauwazylem wtedy dziwne górki na nizszych czestotliwosciach kolo 500hz. W jaki sposob powinienem najlepiej ustawic markery na probce ze zdjecia ?

Skomentuj

Info w pliku.
                                bramkowanie.pdf

Skomentuj

Cały pomiar robiłem według tej instrukcji, jednak minimalną bramkę jaką mogę ustawić jest około 2,7 ms. Przy mniejszej wyskakuje błąd o jakim już wyżej wspominałem

Skomentuj

Kursor za szybko ustawiasz.

Skomentuj

czy to jest jakoś pomocne w obsłudze arty żeby pomiary robić http://przeklej.org/file/K12mXe/pomiar.arta.pdf , może warto coś zmienić , dodać żeby zrobić jedną konkretną bazę wiedzy coś na wzór SW jaki jest opisany na głównej

Skomentuj

Nie polecam tego opisu.

Skomentuj

A jest gdzieś taki w miarę przystępny aby nie branac przez całą instrujcje

Skomentuj

Czaruję...
                                          X