Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nasze poczynania z ARTĄ

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Arta ma znacznie wiecej mozliwosci od HolmImpulse, lecz ten drugi ma niewatpliwie prosta i przejzysta obsluge, podstawowe wazne rzeczy sa i dzialaja jak nalezy.

Skomentuj

W HolmImpulse mikrofon wpinamy do gniazda mikrofonowego czy do wejścia liniowego?

Z ARTA wystarczy się oswoić, interfejs wcale nie jest taki zły.

Skomentuj

Mikrofonowego.

Skomentuj

Witam,

Arta jest prosta, bo nawet ja sobie radzę. Składam subwoofer i aby sprawdzić "na stole" działanie filtra podłączylem go pod komputer. I oto co otrzymałem:

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...1fde20a5e.html

Pozdrawiam,
          Jacek Zieliński

Skomentuj

Witam, jestem początkujący w dziedzinie pomiarów, i mam małą prośbę, czy może mi ktoś opisać proces pomiarów za pomocą ARTY? jakie pomiary mogę nią dokonać i jakich narzędzi potrzebuję.

Skomentuj

dymit http://audiohobby.pl/topic/1/562/1

Skomentuj

witam odświeżam temat w związku z zapytaniami dotyczącymi Irkowego Unijiga, zmieniłem pracę i wdrożenie się pochłania mi trochę czasu, i jeszcze trochę pochłonie.....postaram się jednak temat kontynuować i w weekend wkleję te kilka rzeczy które obiecałem na pierwszej stronie,
                po takich pierwszych zabawach wynika ze wszystko działa świetnie heh zanim jakieś "opisy" się wrzuci to jednak będę musiał to konsultować z Irkiem co by rozbieżności nie było lub jakichś braków wynikających z mojego jak na razie małego doświadczenia w pomiarach.

Skomentuj

Witam,

czy kolega Bawolek ma może coś nowego, związanego z Artą do udostępnienia ?

Pozdrawiam,
                  Jacek Zieliński

Skomentuj

Fajny temacik, dobrze, ze na niego trafiłem.
                    Chciałbym zapytać o uniJiga. Na stronie Irka nie ma schematu ani płytki. Nawet nie ma dokładniejszych informacji. Chciałbym go zbudować (dokładnie projekt Easy). Stąd pytanie: czy faza testów już się zakończyła?

Skomentuj

trwa
                      narazie irek nie bardzo ma czas na składanie reszty

Panowie czy byli by chętni na takiego UniJiga?
                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Jasne. Jeżeli tylko będzie dostępne również opracowanie/tutorial.

Skomentuj

Witam,

co prawda mam układ polecany do tego programu, ale jeśli nie będzie zbyt drogo, byłbym zainteresowany zestawem PCB + dokumentacja. Montaż z uwagi na niewielkie możliwości finansowe w terminie późniejszym.

Pozdrawiam,
                          Jacek Zieliński

Skomentuj

Zależy od pieniędzy i okresu w jakim będzie do kupienia. Na chwilę obecną nie mam prawie wcale funduszy. Jeśli w okresie maj-sierpień to byłbym w stanie nawet na pakiet z częściami i PCB.
                            czekam z niecierpliwością na koniec testów :)

Skomentuj

tutoriale mają przygotować osoby, które dostały Uni do przetestowania

a układ będzie najprawdopodobniej dostępny jako złożony moduł tylko zapakować w budę
                              oczywiście z mikrofonem i plikiem kalibracyjnym
                              cena 100zl (jeśli dobrze pamiętam)
                              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Śmignie na SB live! 5.1 ?
                                W sumie nie musi być złożony, polutowałbym sobie... No ale jak zamówienie grupowe to nie będę odstawał. Ale 100zł to dopiero w maju prawdopodobnie ogarnę. Będę śledził temat grupowego zamówienia - jak myślę powstanie oddzielny wątek.

Skomentuj

Z tego co pamiętam, to irek pisał, że on wykonuje pomiary na ac97, więc chyba karta nie będzie jakimś krytycznym wymogiem.

Skomentuj

SB live! to karta oparta o AC97 :)

Skomentuj

podobno działa i na podstawowej z laptopa...
                                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

no to Panowie pisać kto by chciał zestaw to zmotywujemy Irka do pracy
                                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Taka mała sugestia: dobrze byłoby skontaktować się z głównym zainteresowanym (irkiem), żeby chociaż oszacować przewidywany czas realizacji zamówienia. Ja jestem jak najbardziej chętny i wypłacalny na dzień dzisiejszy, ale nie wiem jak będzie później, a nie chcę żadnego zamieszania robić ip.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X