żeby coś konkretnego zrobić na ich stronie trzeba wpisać kod, który jest nie do przeczytania, porażka!!
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
www.loudspeakershop.eu Twój pomysł - nasze wykonanie
Collapse
X
-
Temat na pewno ruszy. Niestety duży natłok pracy nie pozwala się nam skupić na razie na tym projekcie. Jak pewne zauważyliście trwają pracę nad uaktualnieniem bazy danych głośników. Między czasie doszedł temat Fountek`ów i zestawów na nich opartych. Niedługo w ofercie pojawią się 2 głośniki szerokopasmowe Fountek`a. Do tego letni czas urlopów.
Z ciekawości podłączyłem do zestawu NeoCD1.0 + FW146, moduły niskotonowe (z innego projektu) oparte na głośnikach Usher 8955. No muszę przyznać, że grało to całkiem fajnie. Nie były one do końca zgrane ze sobą ale rokowania są dobre :) Niestety mój eksperyment trwał ok. 5 min. i trudno mi się wypowiadać czy takie zestawienie głośników dało by wymagane rezultaty.
Kilka ciekawych propozycji tutaj się pojawiło. Może warto określić przedział cenowy takiego zestawu żeby nie popaść w przesadę? Możliwości i rozwiązań jest naprawdę sporo.
---------- Post dodany o 09:55 ---------- Poprzedni post o 09:49 ----------
Zamieszczone przez Adam_85 Zobacz postażeby coś konkretnego zrobić na ich stronie trzeba wpisać kod, który jest nie do przeczytania, porażka!!
Skomentuj
-
shipping@loudspeakershop.eu - dział wysyłki, zapytania o dostępność, ... itp. e-mail do mnie :)
info@loudspeakershop.eu - do Pana W. Albeckiego
---------- Post dodany o 10:41 ---------- Poprzedni post o 10:34 ----------
Zamieszczone przez arwas Zobacz postaprzy promocji też mają opusty ilościowe ??
Skomentuj
-
Zamieszczone przez loudspeakershop.eu Zobacz postaNiedługo w ofercie pojawią się 2 głośniki szerokopasmowe Fountek`a.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz postaA czy można wiedzieć jakie dokładnie modele? Czy FR88EX może będzie jednym z nich?Juz mi sie nie chce...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz postaA czy można wiedzieć jakie dokładnie modele? Czy FR88EX może będzie jednym z nich?
---------- Post dodany o 08:38 ---------- Poprzedni post o 08:20 ----------
Zamieszczone przez eternality Zobacz postaMożna wiedzieć czy coś się ruszyło w temacie połączenia większego midwoofera Founteka z CD 1.0 ?
Schemat zwrotki do wersji z FW 146 już jakiś czas wisi, długa droga przed upublicznieniem wersji ze starszym bratem?
Skomentuj
-
A ja pozwolę sobie na mały OT.
Mam taki apel do niektórych kolegów. Przestańmy załatwiać swoje prywatne sprawy w tym temacie. No bo jak można nazwać takie sugestie co do wybory przetworników:
mam/kupię głośnik X, więc jego wykorzystajmy w naszej konstrukcji.
W ten sposób stoimy w miejscu.
Może coś mi umknęło, jednakowoż ponowię pytanie:
Czy usher będzie wprowadzał do sprzedaży nowy tweeter diamond DMD. W sumie jest możliwość upgrade starszych zestawów głośnikowych (podobno bez zmiany elementów zwrotnic). :>
Przyznam, że w moim odczuciu głośniczek wyborny i ponowię propozycję, aby jako średnio tonowy, pracował mid 6".
Skomentuj
-
UWAGI MODERATORAwydzieliłem nowy temat i zapraszam tam do dyskusji...
http://diyaudio.pl/showthread.php/18...versized/page3Juz mi sie nie chce...
Skomentuj
-
Proponowałem żeby na temat możliwości zastosowania Ushera 8133 wypowiedział się Loudspeakershop jako najbliżej znajdujący się przy tym głośniku. Propozycja monitora 2-dr na tym głośniku padła na początku tego wątku. To jest najlepsze miejsce do takich rozważań.
---------- Post dodany o 13:24 ---------- Poprzedni post o 10:17 ----------
Wypowiedzi brak. Czyli możemy uznać że ten głośnik gra fatalnie w takim zastosowaniu i jego temat zakończyć.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez arwas Zobacz postaWypowiedzi brak. Czyli możemy uznać że ten głośnik gra fatalnie w takim zastosowaniu i jego temat zakończyć.Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
Jako że zostałem wywołany do odpowiedzi, nie pozostaje mi nic innego jak zabrać głos w tej sprawie.
1. Jak już koledzy powyżej zauważyli, nie przeglądam forum codziennie. Poza tym mamy weekend i czas ten przeznaczam dla żony i 1,5 rocznego synka, który właśnie przeszkadza mi w pisaniu tego posta :)
2. Jest to dobry głośnik. Na temat szczegółów technicznych i brzmienia oraz ewentualnego zastosowania musi sie wypowiedzieć Pan Albecki. Postaram sie aby coś napisał na ten temat we wtorek. Istnieje projekt dużego monitora oparty właśnie na tym głosniku oraz UA025-10. Prawdopodobnie będziemy robić projekt z 9930 i będzie on udostępniony na naszym forum. Tylko proszę nie pytajcie kiedy, bo nie wiem :)
3. Wracając do głównego tematu. Co byście powiedzieli na projekt Fountek FW168 + NeoCD1.0 - jako monitor, ale z możliwością dolozenia modułu niskotonowego opartego na tym samym glośniku? W takim przypadku powstaje nam 2,5 drożna kolumna podłogowa. Zaletą takiego rozwiązania jest to, że nie trzeba by było ingerować w zwrotnicę monitora, co obniża nam koszty oraz problem z częściową przeróbką obudowy.
Skomentuj
Skomentuj