Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

www.loudspeakershop.eu Twój pomysł - nasze wykonanie

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

żeby coś konkretnego zrobić na ich stronie trzeba wpisać kod, który jest nie do przeczytania, porażka!!

Skomentuj

przy promocji też mają opusty ilościowe ??

Skomentuj

Temat na pewno ruszy. Niestety duży natłok pracy nie pozwala się nam skupić na razie na tym projekcie. Jak pewne zauważyliście trwają pracę nad uaktualnieniem bazy danych głośników. Między czasie doszedł temat Fountek`ów i zestawów na nich opartych. Niedługo w ofercie pojawią się 2 głośniki szerokopasmowe Fountek`a. Do tego letni czas urlopów.

Z ciekawości podłączyłem do zestawu NeoCD1.0 + FW146, moduły niskotonowe (z innego projektu) oparte na głośnikach Usher 8955. No muszę przyznać, że grało to całkiem fajnie. Nie były one do końca zgrane ze sobą ale rokowania są dobre :) Niestety mój eksperyment trwał ok. 5 min. i trudno mi się wypowiadać czy takie zestawienie głośników dało by wymagane rezultaty.

Kilka ciekawych propozycji tutaj się pojawiło. Może warto określić przedział cenowy takiego zestawu żeby nie popaść w przesadę? Możliwości i rozwiązań jest naprawdę sporo.

---------- Post dodany o 09:55 ---------- Poprzedni post o 09:49 ----------

Zamieszczone przez Adam_85 Zobacz posta
        żeby coś konkretnego zrobić na ich stronie trzeba wpisać kod, który jest nie do przeczytania, porażka!!
        Rzeczywiście, dziękuje za informację. Zostanie to jak najszybciej poprawione.

Skomentuj

8133 plus jakis duzy usher w wavequide od Visatona ?

Skomentuj

Na jaki email uzyska się z Wami najszybszy kontakt?

Skomentuj

shipping@loudspeakershop.eu - dział wysyłki, zapytania o dostępność, ... itp. e-mail do mnie :)
              info@loudspeakershop.eu - do Pana W. Albeckiego

---------- Post dodany o 10:41 ---------- Poprzedni post o 10:34 ----------

Zamieszczone przez arwas Zobacz posta
              przy promocji też mają opusty ilościowe ??
              Tak, też mają :)

Skomentuj

Zamieszczone przez loudspeakershop.eu Zobacz posta
                Niedługo w ofercie pojawią się 2 głośniki szerokopasmowe Fountek`a.
                A czy można wiedzieć jakie dokładnie modele? Czy FR88EX może będzie jednym z nich?

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                  A czy można wiedzieć jakie dokładnie modele? Czy FR88EX może będzie jednym z nich?
                  podłączam się do pytania...
                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Można wiedzieć czy coś się ruszyło w temacie połączenia większego midwoofera Founteka z CD 1.0 ?

Schemat zwrotki do wersji z FW 146 już jakiś czas wisi, długa droga przed upublicznieniem wersji ze starszym bratem?

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                      Prawdopodobnie tak. Na razie negocjujemy ceny z producentem - niestety niespodziewanie je podnieśli :( Staramy się aby cena końcowa była na jak najniższym poziomie.

---------- Post dodany o 08:38 ---------- Poprzedni post o 08:20 ----------

Zamieszczone przez eternality Zobacz posta
                      Można wiedzieć czy coś się ruszyło w temacie połączenia większego midwoofera Founteka z CD 1.0 ?

Schemat zwrotki do wersji z FW 146 już jakiś czas wisi, długa droga przed upublicznieniem wersji ze starszym bratem?
                      Mam nadzieje że nie, bo też jestem ciekawy efektu :) Wstępny schemat zwrotnicy jest gotowy. Jednak wymaga on jeszcze kilku poprawek, co wiąże się z dodatkowymi pomiarami. Nie jestem w stanie podać dokładnego terminu. Ale myślę że jeszcze w tym miesiącu można się spodziewać gotowego projektu.

Skomentuj

Super, dzięki piękne za odpowiedź. Niecierpliwie czekam w takim razie, bo głośniki leżą w pudełkach i się marnują, a bardzo chcą grać :)

Skomentuj

A accutony ktos kupuje ?:> Bo korci mnie zeby je wziac tylko kasy poki co nie mam :(

Skomentuj

A ja pozwolę sobie na mały OT.
                            Mam taki apel do niektórych kolegów. Przestańmy załatwiać swoje prywatne sprawy w tym temacie. No bo jak można nazwać takie sugestie co do wybory przetworników:
                            mam/kupię głośnik X, więc jego wykorzystajmy w naszej konstrukcji.
                            W ten sposób stoimy w miejscu.

Może coś mi umknęło, jednakowoż ponowię pytanie:
                            Czy usher będzie wprowadzał do sprzedaży nowy tweeter diamond DMD. W sumie jest możliwość upgrade starszych zestawów głośnikowych (podobno bez zmiany elementów zwrotnic). :>
                            Przyznam, że w moim odczuciu głośniczek wyborny i ponowię propozycję, aby jako średnio tonowy, pracował mid 6".

Skomentuj

Przemo umknelo ci
                              odpowiedz byla, za usher nie chce sie podzialkowac diamentem z loudspeakersami
                              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

A to chytrusy. Ten głośniczek byłby zdecydowanym moim faworytem. No cóż, szkoda.

Skomentuj

UWAGI MODERATORA
                                  wydzieliłem nowy temat i zapraszam tam do dyskusji...
                                  http://diyaudio.pl/showthread.php/18...versized/page3
                                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Proponowałem żeby na temat możliwości zastosowania Ushera 8133 wypowiedział się Loudspeakershop jako najbliżej znajdujący się przy tym głośniku. Propozycja monitora 2-dr na tym głośniku padła na początku tego wątku. To jest najlepsze miejsce do takich rozważań.

---------- Post dodany o 13:24 ---------- Poprzedni post o 10:17 ----------

Wypowiedzi brak. Czyli możemy uznać że ten głośnik gra fatalnie w takim zastosowaniu i jego temat zakończyć.

Skomentuj

Zamieszczone przez arwas Zobacz posta
                                      Wypowiedzi brak. Czyli możemy uznać że ten głośnik gra fatalnie w takim zastosowaniu i jego temat zakończyć.
                                      Można też uznać, że ludzie z loudspeakershop.eu nie wchodzą codziennie na diyaudio i warto poczekać na ich wypowiedź. Można też napisać wprost do Akkusa, były podawane maile i ich adresaci.
                                      Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

proponuję jednak poczekac
                                        jest weekend a nie kazdy przynosci prace do domu...
                                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Jako że zostałem wywołany do odpowiedzi, nie pozostaje mi nic innego jak zabrać głos w tej sprawie.
                                          1. Jak już koledzy powyżej zauważyli, nie przeglądam forum codziennie. Poza tym mamy weekend i czas ten przeznaczam dla żony i 1,5 rocznego synka, który właśnie przeszkadza mi w pisaniu tego posta :)
                                          2. Jest to dobry głośnik. Na temat szczegółów technicznych i brzmienia oraz ewentualnego zastosowania musi sie wypowiedzieć Pan Albecki. Postaram sie aby coś napisał na ten temat we wtorek. Istnieje projekt dużego monitora oparty właśnie na tym głosniku oraz UA025-10. Prawdopodobnie będziemy robić projekt z 9930 i będzie on udostępniony na naszym forum. Tylko proszę nie pytajcie kiedy, bo nie wiem :)
                                          3. Wracając do głównego tematu. Co byście powiedzieli na projekt Fountek FW168 + NeoCD1.0 - jako monitor, ale z możliwością dolozenia modułu niskotonowego opartego na tym samym glośniku? W takim przypadku powstaje nam 2,5 drożna kolumna podłogowa. Zaletą takiego rozwiązania jest to, że nie trzeba by było ingerować w zwrotnicę monitora, co obniża nam koszty oraz problem z częściową przeróbką obudowy.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X