Do których kolumn?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Mikrofon pomiarowy
Collapse
X
-
Zamieszczone przez DiGiCo Zobacz postaTak jak wcześniej wspominałem proszę uważać na sprzedającego bo sprzedaje on również "zamienniki".
- - - - - aktualizacja - - - - -
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaWczoraj robilem pomiary kolumny estradowej Diy. Przyzwoite glosniki, ale zwrotnica na bank z kalkulatora. Na midbasie nie bylo zadnej filtracji, a zwrotnica dla drivera wygladala zupelnie jak przypadkowa. Dzwiek i pomiary oczywiscie fatalne.
Skomentuj
-
Wiem, myślałem że sprzedający sam mi wyśle zamiennik bo również go interesowało porównanie dwóch wkładek, lecz tego nie zrobił. Gdybym wiedział że tak się sprawy potoczą to faktycznie zamówiłbym o jedną więcej, ale trudno może kiedyś przy okazji zamówię.
Zamieszczone przez charLeS Zobacz postaMoże się nie znam, ale nie wygląda na oryginał. Tylko bardzo go przypomina. Oryginalna wkładka nie jest już nigdzie dostępna na świecie. A co dopiero na Allegro i to w takich ilościach.
Nie wiadomo też jakimi ilościami tych wkładek dysponuje sprzedający, jak sam mówił on tylko nimi handluje i pewnie montuje do CB-radyjek.. nie zawraca uwagi czy wkładka ma kropkę czy nie. Tak jak wcześniej wspominałem, zamówił to po tym jak zrobiłem mu aferę że sprzedaję całkiem inny towar jak na zdjęciach. Rzekomo miały to być wkładki które gdzieś tam się ostały na magazynie, ale nie ważne... nie będę mu tutaj robił reklamy.
Skomentuj
-
Trudno stwierdzić co to jest, to co mi się rzuciło w oczy:
-kanciasty pad, naprzeciwko kropki jest pobielany, a nie miedziany
-pcb jest dziwnie jasne, białe
Chyba jedynie pomiary rozwieją wątpliwości. Porównuje to ze swoją, która ma wybite oznaczenie 61AL71- również przez allegro zakupiłem, jednak od innego sprzedawcy.
Skomentuj
-
Na temat tych wkładek chyba wszystko już powiedziałem...
Pomiarów samej wkładki nie jestem w stanie zrobić. Ewentualnie mogę zrobić pomiar kolumny, referencyjnym mikrofonem od Clio i tej samej kolumny mikrofonem z wkładką 61a i porównać otrzymane wyniki. Ale taki mikrofon z wkładką musiał bym zrobić, a w tej chwili niestety przygotowujemy się do AS i wybaczcie ale po prostu nie jestem w stanie zrobić tego w najbliższym czasie. Wrócę do tematu po AS.
Skomentuj
Skomentuj