Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Mikrofon pomiarowy

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Do których kolumn?
    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
      Do których kolumn?
      ale co ?

Skomentuj

No ten twoj mundorf
        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

no napisałem że do moreli supreme . a na basie revelator 18

Skomentuj

Dotarły do mnie wkładki zamówione z allegro, myślę że są to orginalne:

Tak jak wcześniej wspominałem proszę uważać na sprzedającego bo sprzedaje on również "zamienniki".

Skomentuj

Może się nie znam, ale nie wygląda na oryginał. Tylko bardzo go przypomina. Oryginalna wkładka nie jest już nigdzie dostępna na świecie. A co dopiero na Allegro i to w takich ilościach.

Skomentuj

Montować i mierzyć a nie oglądacie kropkę na mikrofonie
                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez DiGiCo Zobacz posta
                  Tak jak wcześniej wspominałem proszę uważać na sprzedającego bo sprzedaje on również "zamienniki".
                  No i wielka szkoda ze nie kupiles choc jednego zamiennika :(

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                  Wczoraj robilem pomiary kolumny estradowej Diy. Przyzwoite glosniki, ale zwrotnica na bank z kalkulatora. Na midbasie nie bylo zadnej filtracji, a zwrotnica dla drivera wygladala zupelnie jak przypadkowa. Dzwiek i pomiary oczywiscie fatalne.
                  Na estradzie filtr na mid basie tylko zabiera efektywnosc a ona liczy sie najbardziej! Charki to sobie mozna wyrownac korektorem. Wazne zeby wysokotonowka byla tak cieta aby wytrzymala. Estarda to zupelnie inny swiat!

Skomentuj

Wiem, myślałem że sprzedający sam mi wyśle zamiennik bo również go interesowało porównanie dwóch wkładek, lecz tego nie zrobił. Gdybym wiedział że tak się sprawy potoczą to faktycznie zamówiłbym o jedną więcej, ale trudno może kiedyś przy okazji zamówię.
                    Zamieszczone przez charLeS Zobacz posta
                    Może się nie znam, ale nie wygląda na oryginał. Tylko bardzo go przypomina. Oryginalna wkładka nie jest już nigdzie dostępna na świecie. A co dopiero na Allegro i to w takich ilościach.
                    Dlaczego nie wygląda? Czym się różni? To że nie produkowana nie oznacza że nie dostępna, więc nie wiem skąd taka opinia.

Nie wiadomo też jakimi ilościami tych wkładek dysponuje sprzedający, jak sam mówił on tylko nimi handluje i pewnie montuje do CB-radyjek.. nie zawraca uwagi czy wkładka ma kropkę czy nie. Tak jak wcześniej wspominałem, zamówił to po tym jak zrobiłem mu aferę że sprzedaję całkiem inny towar jak na zdjęciach. Rzekomo miały to być wkładki które gdzieś tam się ostały na magazynie, ale nie ważne... nie będę mu tutaj robił reklamy.

Skomentuj

Pojawiły się na alle wkładki WM-61a nazwane zamiennikami u sprzedawcy mającego też obudowy do mikrofonów. Jeśli wyglądają jak oryginały Panasonica i są zamiennikami to w takim razie kto je produkuje?

Skomentuj

Pokaz linka
                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

http://allegro.pl/wkladka-wm61a-zami...269400050.html

Skomentuj

Trudno stwierdzić co to jest, to co mi się rzuciło w oczy:
                            -kanciasty pad, naprzeciwko kropki jest pobielany, a nie miedziany
                            -pcb jest dziwnie jasne, białe

Chyba jedynie pomiary rozwieją wątpliwości. Porównuje to ze swoją, która ma wybite oznaczenie 61AL71- również przez allegro zakupiłem, jednak od innego sprzedawcy.

Skomentuj

Dwie wkładki które niedawno kupiłem jako oryginały mają złocone pady, a takie które kupiłem chyba z 8 lat temu były jeszcze pacnięte fioletowym lakierem.

Skomentuj

Może kupię te zamienniki do przetestowania

Skomentuj

http://home.comcast.net/~rc1618/WM61...ne%20Model.htm

Skomentuj

Dzialal moze ktos na wkladce wm61, zamiennik ze strony loudspeakershop ? Ma sens kupienie tej wkladni i zastosowanie pliku korekcyjnego od wm61a ?

Skomentuj

Najlepiej zapytać sprzedawcę. Jeśli twierdzi że zamiennik nie różni się od oryginału to może pokazać pomiary. Ja nie chcę kupować za 17zł wkładki która wygląda jakby kosztowała złotówkę i sprawdzać czy ma charkę jak oryginał.

Skomentuj

Jak się ostatnio na forum pytałem, to nie chcieli się dzielić wiedzą. I nie odpowiedzieli czy tę wiedzę nabyli. Może przez telefon jednej osobie udzielą informacji, a na forum nie chcieli, nie wiem.

Skomentuj

Na temat tych wkładek chyba wszystko już powiedziałem...

Pomiarów samej wkładki nie jestem w stanie zrobić. Ewentualnie mogę zrobić pomiar kolumny, referencyjnym mikrofonem od Clio i tej samej kolumny mikrofonem z wkładką 61a i porównać otrzymane wyniki. Ale taki mikrofon z wkładką musiał bym zrobić, a w tej chwili niestety przygotowujemy się do AS i wybaczcie ale po prostu nie jestem w stanie zrobić tego w najbliższym czasie. Wrócę do tematu po AS.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X