układy były przyklejone i trzeba było podważyć je delikatnie małym, płaskim śrubokrętem aby oddzielić je od reszty. Przyklejone jakimś klejem butaprenowatym.
czyli nie byly przyklejone. jakby bylo przyklejone na butapren to bys tego nie ruszyl srubokretem :p
to prawdopodobnie jest impregnacja membrany a nie klej
Z tego co pamiętam, to dolna powierzchnia plastykowego korpusu z membraną była rozpuszczona przez jakiś rozpuszczalnik. A z nabiegunnika musiałem usuwać pozostałości kleju. Nie było tego dużo, powiedziałbym nawet, że było to zrobione punktowo.
Przeczytaj pdf-a. Tam były spostrzeżenia "na gorąco" i pisałem o tym kleju.
Mój ukochany pierworodny upier... FW146.
Membrana przerwała się po obwodzie przy samej krawędzi zawieszenia górnego. Fotki wkleję wieczorem. Poza zmianą całej membrany, ma ktoś jakiś pomysł jak go odzyskać? Bo jak nie to kupię membrany od AWXów i będę się bawił.
Z drugiej strony, może po prostu AWXa wstawię, ma sporo większą wytrzymałość (dopiero zobaczyłem że FW146 ma tylko 35W - na mojego młodego widocznie za mało)
Oba oberwały, ale ten szerzej pękł. Na razie srebrną 3m_ką podkleiłem i trzyma. Młodemu jednak wstawię awxy, bo co z tego że się narobię, jak znów zniszczy. A z tymi fountekami to nie wiem.. Membranę im na coś wymieniać? Szkoda mi ich.
No ale dziurawa też nie działa. W dodatku aluminium, a amelinium nie pomalujesz, więc poza epoksydem co złapie? No i trzeba jakąś wstawkę dorobić. Pasek z maty szklanej? Pasek innej membrany? To i tak zmieni sztywność membrany na obrzeżach i mms... Przecież membrany do FW nie dostanę, bo skąd?
Właśnie tak myślę tym bardziej że ich cena się zrobiła 180zł.
Alu z stxa tylko 150mm więc będzie za duża, jest kewlar 120, powinna pasować. Muszę jeszcze dokładnie founteka
pomierzyć.
mam staruszka gdzie cewka odkleila sie od membrany.
ma ktos pomysl czym to przykleic?
musi byc rzadkie, zeby nalozyc to strzykawka z igla
musi kleic i alu i plastik
musi byc przy tym i sztywny (przenoszenie drgan zamiast ich tlumienia) i elastyczny (zeby nie popekal od pracy)
ma ktos pomysl co uzyc?
moja pierwsza mysl to elastyczny cyjanoakryl
Skomentuj