Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tuba ARZ eksperyment

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jest już druga i mam parke

Wszelkie propozycje zamiany i tym podobne odrzucam,nie da rady.Można jedynie wpaść i posłuchać.Zapraszam bo naprawde warto.

Skomentuj

no to skladam :)

Skomentuj

dragon, kciuki trzymam.Powodzenia!

Skomentuj

Czyli ostateczna wersja to jest ta co przedstawił tomaszo na elektrodzie?
          Kurde no... czemu wy wszyscy tak daleko mieszkacie:P chetnie bym wpadl i posluchal jak to gra:P
          PS. Jakby co to umberto - CJ_Basseer na elektrodzie to ja:P

Skomentuj

Maxi, właśnie Ci odpisałem na elce

Skomentuj

Ok już wszystko wiem:P
              Kurde ciekawa konstrukcja
              musze o tym pomyśleć:P

[ Dodano: 2005-10-31, 21:49 ]
              A tak PS. To duża różnica by była jakby był zwykły arz bez tego magnesu od XW?

[ Dodano: 2005-10-31, 21:49 ]
              Kurczes nie wiem gdzie mam pisać tu czy tam:P

Skomentuj

Trudno mi to zobrazować,teoretycznie rośnie spl i powinien ciut nizej zagrać.Niestety mam powalony sprzęt i nie mam jak tego porównać w pomiarach.Jednak ślepo wierze Sound Wave.

Ale znając życie to są w tym przypadku nikłe różnice,arz jest zbyt cienki od strony napędu aby sie cudów spodziewać.Raczej tylko profilaktyka.I pisz tu :)

Skomentuj

Aha:)
                  No to ok. To ja w takim razie czekam na skończona konstrukcje Jestem ciekawy jak to bedzie wyglądać po wykończeniu:)

[ Dodano: 2005-10-31, 22:03 ]
                  Pfff..... 60zł za 2 głośniki z przesyłka <lol> dobra szukam po rodzinie jakichś starych mebli i też to robie:P o ile oczywiście można skorzystać z waszego projektu :)

[ Dodano: 2005-10-31, 22:04 ]
                  yyy tylko gdzie ja to postawie;/

Skomentuj

Maxi, śmiało wal.Tylko nie zapomnij o wpłacie licecyjnej na nasze konto w kwocie 2400 zł za sztuke.Inaczej sie nie da,komornik sie kłania.

Żartuje oczywiście,działaj bo warto i o filtrze nie zapomnij.

Skomentuj

Yyy 2400 za sztuke? A nie 3tys? Czy to za komplet było te 3tys?
                      Jak znajde płyty wiórowe to coś zaczne działać:) chociaz wkota wysoka to nie jest, ale wiorowki troche by na to poszlo;/ a obecnie kasy brak;/ a jak bedzie to przeznaczona na estradowki:) jak to zrobie to sie pomysli:) hehe:)

[ Dodano: 2005-10-31, 22:26 ]
                      A mam jeszcze takie pytanko:
                      Jak to sie sprawdza w kinie domowym? Ogladaleś już na nich jakiś film? Jak grają bez suba i jak z subem?

Skomentuj

walna s ktos magnes od xw do arz??

a gdyby tak dac od jakiegos stx?

Skomentuj

a gdyby tak dac od jakiegos stx?
                          może od razu ten z 27/32/42 300 ??:)

Skomentuj

umberto z jakiej plyty (wykonawca , tytul) pochodzi probka ?

Skomentuj

umberto z jakiej plyty (wykonawca , tytul) pochodzi probka ?

Skomentuj

Symptuasic czy cos takiego ale nie pamietam tytulu ale z najnowszej plyty to chyba jest bo kiedys od kuzynki mialem CD pozyczone

Skomentuj

Sumptuastic-"Bo mam Ciebie" z płyty Cisza.Cała jest z resztą fajna.

Skomentuj

Heheh - no przeciez sie oplaca - 2400 zamiast 3000 zl

Ciesze sie, ze to ladnie gra i ze sie ktos zalapie - sorki, ze olalem temat z poczatku, NO ALE NIKT NIE UDERZAL i nie meczyl w tej kwesti... :/

Skomentuj

umberto: moge prosic o dokladne wymiary, badz od ciebie tomaszo? bo pomierzylem sobie to ale nie jestem pewien czy mam dobrze

Skomentuj

dragon, ne elce masz wymiary.Ja robiłem na bierząco z kartki i pewne elementy pasowałem pod posiadaną bude.Wylot ma u mnie np.72 cm.

I jeszcze mała uwaga,to tub potrzebny jest subwoofer.Koniecznie.Dopiero w takim układzie można tego posmakować.Co prawda same tez nieźle grają ale dołożenie soczystego dołu potęguje efekt.

Skomentuj

Dokladnie - tylko nieraz trzeba faze dopasowac. Czesto tuba promieniuje w przeciwfazie wzgl normalnego BR... W pomieszczeniu takie polaczenie daje super efekt.

[ Dodano: 2005-11-08, 11:57 ]
                                          Jak tam prace ida? Jest juz cosik?

Co robimy w kwestii dolu - jakos Cie zlapac nie moge ostatnio?

Skomentuj

Czaruję...
                                          X