Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Karta muzyczna do pomiarów.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

sprawdzę wieczorem ajk bedę w domu, zainstalowałem jeszcze asio, może one pomogą chociaż w pomiarach ze zintegrowaną.

Skomentuj

A czy przypadkiem nie ma potrzeby aby w Bios-ie wyłączyć kartę zintegrowaną ? Mozę tu jest problem bo system nie radzi sobie z dwoma kartami dźwiękowymi. Ja na wszelki wypadek kiedyś tak zrobiłem i nie miałem nigdy problemów z instalacją sterowników do SB LIVE 24. Tak oryginalnych Creativ-a jak i modowanych z XFi.

Pozdrawiam,

Skomentuj

Jak masz złącze PCI to zapodaj sobie Audigy 2 lub któryś z konów. Czasem można wyjąć ją za 50zł.

Skomentuj

w biose zintegrowaną wyłączałem, teraz nic więcej nie powiem dopiero wieczorem. dzięki wielkie wszystkim za zainteresowanie moim problemem.

Skomentuj

Kilka kart nie robi problemu raz miałem w portach pci 2 karty dźwiękowe wsadzone do tego zintegrowana i jedna na usb.

Skomentuj

witam, jak obiecałem piszę.

Sprawdziłem co się dzieję po zainstalowaniu ASIO, pomiary wygladają tak samo, przynajmniej 3 kolejne, jedynie w jednym miejscu na schodku wykresu jest minimalna odchyłka na jednym pomiarze. Myślę że zainwestuje mimo to w jakąs kartemuzyczną jak będę miał kase muślę o sb audigy.

Skomentuj

Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz posta
                Kilka kart nie robi problemu raz miałem w portach pci 2 karty dźwiękowe wsadzone do tego zintegrowana i jedna na usb.
                Czasem tak, a czasem nie. Moje EMU0202 nie chodzi (WIN7) dopóki nie wyłączę zintegrowanej w laptopie (DELL VOSTRO) :P

Skomentuj

Zamieszczone przez fader_audio Zobacz posta
                  Sprawdziłem co się dzieję po zainstalowaniu ASIO, pomiary wygladają tak samo
                  Z tego co wiem, SW nie korzysta z Asio, tylko z KS i jest to jeden z powodów dla którego nie da się używać SW w W7. I jeden z powodów dla którego latencja jest takim problemem.

Skomentuj

tylko ja mam xp, i asio instalowałem do holmimpuls, pomiar w sw u mnie wyglądą prawdopodbnie ok.

Skomentuj

A kup audigy 2 zs gold, widzę że chodzą od 50zł (a ja parę lat temu dałem 200 :( ), skoro Zaph na tym robi pomiary to i ty możesz :)

Skomentuj

ja robie pomiary na integrze i win7. Nie ma najmniejszych problemow z pomiarami oraz powtarzalnoscia.

Skomentuj

Pharor, masz też zainstalowany asio??? czy na win7 tak działa??/

Skomentuj

witam, u mnie problem leżał w sterownikach asio. działa teraz ok na karcie zintegrowanej:-)

Skomentuj

jest jaś lepsza karta do 200zł niż Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 Pro ?

Skomentuj

Zamieszczone przez Echo1 Zobacz posta
                                jest jaś lepsza karta do 200zł niż Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 Pro ?
                                Kazda polprofesjonalna karta stereo bedzie lepsza. Emu 0404, maudio audiophile 2496, ale w tej cenie to uzywki.

Skomentuj

X-Fi ma do wyboru dwa zestawy sterowników które można zainstalować. Stereo lub 5.1

Skomentuj

Ale nie ma tam chyba sterownikow asio, a to jest moim zdaniem potrzebne jesli bedziesz korzystal z innych programow niz SW

Skomentuj

Co daje asio?

Skomentuj

Niska i stala latencje, a to podstawa przy pomiarach. Szczeoglnie jesli uzywasz nowszych systemow operacyjnych.

Skomentuj

Ile powinna wynosić latencja i jak zmierzyć jej wartość i powtarzalność?

Skomentuj

Czaruję...
                                          X