Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Karta muzyczna do pomiarów.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez El_liero Zobacz posta
    Zresztą aby powstało jakakolwiek zwrotne napięcie pochodzące z ruchu cewki w polu magnetycznym, ten ruch musiałby był posiadać niebyle jaka amplitudę wychylenia + prędkość. I
    Wystarczy lekko puknąć w stół na którym leży głośnik, ale wiadomo że tak się nie robi.

Skomentuj

Duzo zalezy takze od samego sygnalu.

Skomentuj

Ktoś używał tego do pomiarów AUDIOTRAK MAYA U5 ?

Skomentuj

Panowie duża czesc uzytkownikow ma karty emu. Moglby ktos podpowiedziec gdzie mozna pobrac dzialajace sterowniki? Na win 8.1 dziala wszystko oprocz nagrywania. Na xp nie moge zainstalowac zadnych sterownikow gdyz wyskakuje komunikat niezgodnosci systemu. Na win 7 dziala . Niestety u mnie win 7 odpada. Jest jakas opcja by na 8 lub xp smigalo?

Skomentuj

Przy E-mu 0204 nie było żadnych problemów z XP 32-bit. Owszem, chyba był komunikat, że sterowniki są nie podpisane cyfrowo czy coś takiego. Ale po zignorowaniu tego sterowniki zainstalowały się prawidłowo. Co do 8.1 64-bit to było pod górę i karta była widoczna w manager-ze urządzeń systemowych z wykrzyknikiem. Po ręcznym wskazaniu sterownika działa odtwarzanie. Jeszcze nie bawiłem się Artą na laptopie i nie podłączałem mikrofonu więc nie potwierdzę, że nagrywa. Może jutro.

Skomentuj

Dokladnie tak. Na 8.1 odtwarzanie dziala bez problemow, tylko problem jest z nagrywaniem ale to niestety wina tego sterownika w wersji beta gdyz zainstalowalem go na xp i jest dokladnie to samo. Hmm bede chyba szukal jakiejs m-audio bo juz nie mam sil do tej karty :/

Skomentuj

Wiesz co, u mnie wygląda na to, że na 8.1 i standardowym oprogramowaniu z płyty dołączonej do E-mu wszystko jest ok. Nagrywa, latencja stała tak przy pracy na sterownikach WDM (czy jakoś tak) jak i ASIO. Robiłem to ma szybko puszczając sygnał na słuchawki i "słuchając" tego co generują mikrofonem. Może jutro sprawdzę coś więcej.

Skomentuj

Panowie, co polecacie taniego na USB do lapa, bo zintegrowana karta, to jakaś padaka? Latencja lata we wszystkich kierunkach. Karta będzie służyła tylko do pomiarów w SW.

P.S. Win7 64-bit

Skomentuj

Następnym razem poczytaj temat:
                    Miditech Audioface II Karta USB
                    Creative Labs SB0490 Sound Blaster Live! 24-bit External
                    M-Audio's Audiophile USB

Skomentuj

Dziękuję

Skomentuj

M-audio transit usb

Skomentuj

SB0490 mialem fajna karta do pomiarow dzialala na kazdym systemie.

Skomentuj

Zamieszczone przez El_liero Zobacz posta
                            Miditech Audioface II Karta USB
                            Niedostępna już nigdzie, chyba że używana.

Skomentuj

http://www.mxmusic.pl/miditech-audioface-ii.html

Skomentuj

Zadzwoń czy mają, nie mają :) szukałem w paru miejscach, na stronie jest dostępna fizycznie nie ma. Karta już nie produkowana, info od producenta.

Skomentuj

Dziwna polityka sklepów - nie mają, ale wystawiają.

Skomentuj

Też mnie to dziwiło, z jednego nawet zwracali mi kasę. Szukałem tej karty ale nie udało mi się kupić.

Skomentuj

Czyli dalej otwarte pytanie - co współczesnego kupić za rozsądne pieniądze?

Skomentuj

To jeśli Jimi przetestował i ta karta działa, to może to:
                                        http://allegro.pl/listing/listing.ph...ck=description

Skomentuj

Szczerze mówiąc, to oglądałem te SB, ale nie pasuje mi za bardzo brak RCA i wyjścia w postaci "dużych" jackow

Skomentuj

Czaruję...