Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Karta muzyczna do pomiarów.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Dostarczam od 3 lat ale korzystam tylko ze słuchawek i do paru pomiarów. Na moje wymagania może być.

Skomentuj

Irek, a ty kiedyś pisałeś, że kupiłeś jakąś taniznę po 3zł czy ile tam, co się z grubsza nadawała do pomiarów. Pokazałbyś jakieś zdjęcie/linka tej przetestowanej przez ciebie?

Skomentuj

Dokladnie 5zeta z wysylka :) To taki "gwizdek" wkladany do usb. Zdaje sie siedzi tam scalak simedia 102 czy cos. Niestety ma tylko jedno wejscie i to mikrofonowe.
        To co mnie zaskoczylo to wejsciowe THD poziomie tysiecznych procenta i chyba kiedys na forum napisalem, ze mozna nia mierzyc thd :)

Karta czasem mi sie przydaje jak wbudowane w laptopa sa gorsze ale samej karty nie polecam, to taka zabawka.

Skomentuj

To podrożały OK, kupiłem sobie dwa takie gwizdki. Dołożyłem 2,2u na wejście i przestało obcinać sygnał za dzielnikiem. Nawet cośniecoś widać. Szkoda mi dawać coś lepszego, bo wprawdzie dałem zenerki na wejściu na wszelki wypadek, ale niechcąco puszczę 50V na wejście albo to stracę 5zł, a nie dobra kartę. Natomiast kompletnie nie widze na jakiej to kości, bo zapaćkane czarnym klejem.

Skomentuj

Z tego co mierzylem to najnizsza czulosc tego wejscia mikrofonowego to ok 100mV wiec prawie wejscie liniowe. Szkoda tylko, ze ma tylkko jeden kanal wejsciowy. moze Twoja ma dwa?

Na mojej cos przeczytalem jakby 102 i szukajac w necie znalazlem cos "simedia". Nie pamietam dokaldnie jak sie to zwie ale w tych nowszych, wiekszych na aukcjach alledrogo pisza jaka kosc siedzi.

Skomentuj

Panowie, co sądzicie o takim cudzie do pomiarów ARTA itp

YAMAHA AG03

Pod tym linkiem są dane techniczne: http://download.yamaha.com/api/asset...asset_id=64335

Skomentuj

Jakies duze znieksztalcenia ma. Wyglada na zwykla 16 bitowke ale napisali ze probkowanie 192khz wiec chyba niby cos lepszego.

Skomentuj

Miał ktoś do czynienia z Behringer UCA202?
                  marcinsywala.pl
                  Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Ja mam.

Skomentuj

Mnie więcej od tego miejsca: http://diyaudio.pl/showthread.php/17...l=1#post269004

Skomentuj

http://nwavguy.blogspot.com/2011/02/...eview.html?m=1
                        Tu jest trochę pomiarów. Generalnie u mnie się sprawdza z preampem walina.

Skomentuj

TC electronics Impact Twin, działa z SW ale tylko pod win XP. Pod win 7 nie ma stałego opóźnienia.

Skomentuj

http://www.ebay.co.uk/itm/New-Behrin...sAAOSwEppUT2Z-

16 funtów i darmowa wysyłka. ~88 zł

Skomentuj

Szkoda ze 96khz nie pocisnie.

Skomentuj

No nistety to stara i prosta karta. Jest to tania alternatywa do pomiarów na usb, wielkiego wyboru w tej cenie nie ma.

Skomentuj

Nie na temat...
                                  Kupiłem sobie właśnie EMU0202 za 150zł :)
                                  Na coś powinienem zwrócić uwagę instalując sterowniki albo podpinając kartę?

Skomentuj

Powiem Ci szczerze Micwoj ta emu to najgorsza karta pod wzgledem sterownikow i poprawnosci dzialania z jaka kiedykolwiek mialem do czynienia.

Skomentuj

No to ja chyba mam fart bo moja 0204 nigdy nie sprawiała problemów. Ani w XP, ani w 7 ani w 8 64 bit. Działa tak przy zwykłych sterownikach, dedykowanych Asio jak również Asio4All. Tak zwykłe odtwarzanie jak i pomiary nie sprawiają problemów. Nie wiem z czego to wynika ale faktycznie są osoby które narzekają.

Skomentuj

Wszysto zależy od pozostałego sprzętu. Sam mam 0404 i czasami pojawia mi się blue screen. Ale po resecie jest ok.
                                        Nie dopisałem że chodzi o Win 10
                                        Last edited by Artmag; 22.06.2016, 23:26.

Skomentuj

No dobra, zdania podzielone, dzięki. Przyjdzie, to zobaczymy. Na razie bawię się oscyloskopem od Zeitnitza na live 96. Kupiłem tą emu bo nie mam oscyloskopu, a ona ma do 192k więc już nawet prostokąt 10k jakkolwiek wygląda. I zniekształcenia wzmacniacza sobie pomierzę... I może w końcu siądę do nauki pomiarów. Mam taką cichą nadzieję, że w wakacje znajdę parę wolnych wieczorów.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X