Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Propozycja zamówienia końcówki mocy klona accuphase E-450.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• kotti7
    replied
    Zamieszczone przez jamess8 Zobacz posta
    LME49990 ?? Ja juz je do DACa zatrudnilem
    Nie. Ale wspomniany wcześniej opa627. Jeśli ktoś ma zbędną stówę do dobry kierunek na mądre jej wydanie, jeśli ktoś nie ma... niech pożyczy :flapper: Scena i zróżnicowanie dźwięku to chyba największe atuty tego opka.

Zostaw komentarz:

• jamess8
    replied
    Zamieszczone przez kotti7 Zobacz posta
    Zapowiada się obiecująco. Dziś za krótko słuchałem aby stwierdzić z całą pewnością ale ...:biggrin:
    LME49990 ?? Ja juz je do DACa zatrudnilem :)

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
    Wątek bardzo dawno temu trącił marketingiem i wskazywałem to na początku. Wtedy były sprzeciwy do tego co napisałem a dzisiaj zaczynają się żale.
    Jakkolwiek uwazam, ze ten wzmacniacz/temat wiele wniósł w naszym swiecie diy :) Wiele sie nauczyłem i wzmacniacz tez niczego sobie. Ktos wstawi schemat ja prasowankę i bedzie gotowy projekt dla kazdego :)
    Last edited by jamess8; 07.12.2016, 22:07.

Zostaw komentarz:

• kotti7
    replied
    Zapowiada się obiecująco. Dziś za krótko słuchałem aby stwierdzić z całą pewnością ale ...:biggrin:

Zostaw komentarz:

• dolphin123
    replied
    UWAGI MODERATORA

Wątek bardzo dawno temu trącił marketingiem i wskazywałem to na początku. Wtedy były sprzeciwy do tego co napisałem a dzisiaj zaczynają się żale.

Proszę wszystkich, aby zmienić ton wypowiedzi i zawierać tylko merytoryczne dyskusje.
    W innym wypadku wątek zamknę i tylko dyskusje w dziale gotowych konstrukcji, będą dopuszczalne na temat e450.

Zostaw komentarz:

• lokiec3
    replied
    Zamieszczone przez jaskiniowiec Zobacz posta
    A tak właściwie ten układ powinien być przekonstruowany, zachowana tylko topologia a przerobiony układ filtrów i zasilań .
    Zbiorowe zamówienie objęło 30 kompletów tylko na tym portalu, nie wiem jak na AS. Zdaje się, że to Twojego autorstwa projekt. Albo wcale było tego zdania nie pisać, albo wypadałoby poprawić i opublikować to co jest zrobione źle. Trochę ludzi teraz pewnie po przeczytaniu twojego postu lekko jest na pewno zniesmaczona. Poskładali cudeńko a teraz nagle się okazuje, że cudeńko cudeńkiem nie jest, trzeba by coś poprawić.
    Pozdrawiam.

Zostaw komentarz:

• szastal
    replied
    Po takich nowościach wiem czemu mam taką nie chęć żeby go skończyć napisz może co byś widział w takich zmianach i czy część tych zmian idzie ogarnąć na pcb z grupowego

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka

Zostaw komentarz:

• jaskiniowiec
    replied
    A tak właściwie ten układ powinien być przekonstruowany, zachowana tylko topologia a przerobiony układ filtrów i zasilań .

Zostaw komentarz:

• kojtek
    replied
    Jak to co ?Bingo!

Zostaw komentarz:

• lokiec3
    replied
    :):):):):):):):):):):):):):):):):):):)
    I weź tu zgadnij co ma znaczyć ten komentarz :-).
    Pozdrawiam.

Zostaw komentarz:

• jaskiniowiec
    replied
    :):):):):):):):):):):):):):):):):):):)

Zostaw komentarz:

• lokiec3
    replied
    Zamieszczone przez kotti7 Zobacz posta
    Pojedynczy i wychodzi trochę drożej, coś innego?
    Na przejściówce wlutowane 2 sztuki, tylko wpiąć za 39 zł. Całe stereło za 80 dychów. Chyba, że Jaskiniowiec ma na myśli 20-30 zł za stereo.
    Pozdrawiam.

Zostaw komentarz:

• kotti7
    replied
    Zamieszczone przez lokiec3 Zobacz posta
    Pojedynczy i wychodzi trochę drożej, coś innego?

Zostaw komentarz:

• lokiec3
    replied
    Mnie zastanawia tylko to, tyle osób układ złożyło itp, bo wątpię że ludzie nie testowali rożnych opków i nikt się nie podzielił swoimi spostrzeżeniami . Leciwy, kultowy, układ , a rozwiązanie jest na wyciągnięcie ręki na allegro w przedziale cenowym 20-30 zł - koniec podpowiedzi .
    Stawiam na:
    http://www.ti.com/lit/ds/symlink/opa627.pdf

Zostaw komentarz:

• kojtek
    replied
    2SA1175el,2sc2785el,

Zostaw komentarz:

• kotti7
    replied
    Mnie zastanawia tylko to, tyle osób układ złożyło itp, bo wątpię że ludzie nie testowali rożnych opków i nikt się nie podzielił swoimi spostrzeżeniami . Leciwy, kultowy, układ , a rozwiązanie jest na wyciągnięcie ręki na allegro w przedziale cenowym 20-30 zł - koniec podpowiedzi .
    czyli jaki? Propozycje?

Zostaw komentarz:

• dzwiedziu
    replied
    Które dokładnie?
    Wejściowe kiedyś braliśmy northa, i powiedzmy że były ok.
    Reszta zamienniki.

Zostaw komentarz:

• kojtek
    replied
    Cześć.Gdzie dostać tranzystory do skończenia pre e408?

Zostaw komentarz:

• jaskiniowiec
    replied

Zostaw komentarz:

• lokiec3
    replied
    Zamieszczone przez jamess8 Zobacz posta
    Całkowicie popieram powyzsza opinię. Sluchalem na muses 8820 i jrc4580 to ten 4580 gral przeciętnie, ale przynajmniej dalo sie tego sluchac w przeciwienstwie do 8820 - ostro i sucho, b. slabe granie na jedno kopyto. Po dolaczeniu MCapa Borysa sluchalem na Jrc4580 i jest troche lepiej.

To chyba zostaje mi na razie wyjscie 2, bo moja wiedza jest jeszcze zbyt mala.
    Jak znajdziesz coś dobrego to się podziel. Sam bym popróbował paru modów.
    Pozdrawiam.

Zostaw komentarz:

• jamess8
    replied
    Całkowicie popieram powyzsza opinię. Sluchalem na muses 8820 i jrc4580 to ten 4580 gral przeciętnie, ale przynajmniej dalo sie tego sluchac w przeciwienstwie do 8820 - ostro i sucho, b. slabe granie na jedno kopyto. Po dolaczeniu MCapa Borysa sluchalem na Jrc4580 i jest troche lepiej.

To chyba zostaje mi na razie wyjscie 2, bo moja wiedza jest jeszcze zbyt mala.

Zostaw komentarz:

Czaruję...
X