Witam. Czy ktoś sie orientuje kiedy będzie można kupić uniampa w "pełnym pakiecie"(z obudową, zdalnym sterowaniem i innymi "bajerami...")? Jaki będzie jego przewidywany koszt?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
UniAMP by Irek - pierwsze testy i odsłuchy :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
ktore kondensatory lepiej kupic?
http://www.allegro.pl/item413843016_..._seria_fw.html czy http://www.allegro.pl/item414150185_...io_hi_end.html
czy moze jeszcze cos innego?
Skomentuj
-
Wiedziałem, że o czymś zapomniałem...
Nie no, żartuję, leży obok, jeszcze nie nagwintowałem:) ale przecież na te kilkadziesiąt sekund można spokojnie bez, trany były zimne, wszystko było ok - temperatura powietrza
Jak montowałem wzmacniacz janka to chyba z 5 min cichutko muzyki słuchałem zanim w ogóle trany zrobiły się letnie...:)
Jakieś rady co do w/w problemów?
Skomentuj
-
Super :) A ja dalej nie mam radiatora :/
[ Dodano: 2008-08-12, 20:10 ]
Chciałem jeszcze dodać, że byłem dzisiaj u Mariusza na pierwszych odsłuchach Uniampa i po prostu to, co usłyszałem to poezja smaku, aromatu i dźwięku :) Jeszcze gdyby były trochę lepsze kolumny, to więcej mógłbym napisać, ale i tak jest genialnie :)
Skomentuj
-
tak delikatnie slucham sobie uni.
slucham, slucham i co moge powiedziec. gra dobrze, poprawinie calkiem przyjemnie.
na pewno ma wiecej basu niz symek. ale czy lepszego - ciezko powiedziec.
na pewno i na 100% srednica jest slabasza. miej zywa i szczegolowa, jakby z miejsza rozdzielczoscia. sluchajac np myslovitz brakuje tez jakby najwyzszej gory, Katie Melua tez jakby spiera plycej, bardziej matowo.
niby wszystkie szcegoly i smaczki sa ale nie tak wyrazne.
im glosniej gra tym lepiej i zywiej.
na pewno w klubowych klimatach, drumach itp wypada lepiej przez glebszy, rozciagniety bas
poki co sygnal prosto z CD i kompa (flack)
pozniej wepne lapowy przedwzmacniacz.
Skomentuj
-
Ludzie, pomóżcie :)
Dzisiaj próbowałem odpalić UNI ...
Po podłączeniu wszystkiego tak jak ma być ( trafa przez rezystor uruchomieniowy 22R 5W) włączam trafo do gniazdka ...
I co widzę? Nic ... Tzn: nic się nie grzeje, wszystko zimne, na emiterowych 0,00000V i ani 0,0000000000001 więcej :P Kręcenie potkami nic nie daje ..
No dobra - myślę sobie - porozgrzewam luty ..
Właśnie porozgrzewałem wszystkie luty, wszystkie wyglądają idealnie, nie ma żadnego zwarcia - sprawdzałem.
Podłączam - to samo ... Na kondach głównych dzieją się cuda, bo na jednym jest 19V, a na drugim 1,8V :|
Może działa jakieś zabezpieczenie?
Co robić, gdzie posprawdzać napięcia i ile one mają wynosić - proszę Was :)
Skomentuj
Skomentuj