Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
wątek motoryzacyjny
Collapse
X
-
A jak jest z elastycznością?? Czy żeby poczuć moc trzeba wkręcać sie mocno na obroty, czy juz przy takim dużym silniku w miare sensownie bierze od samego dołu (chociaż wolnossące silniki i tak trzeba wkręcać by osiagnac maks ;p )?? Zastanawiałeś sie nad jakimś TD?? Zawsze to większe możliwosci tuningowe, no ale za cene klekotu
Kurde, te 3,2l to jednak dla mnie abastrakcj, tym bardziej jeżeli an codzień poruszam sie 1,4 a czymś wiekszym jak 1,8 to nie jeździłem
Skomentuj
-
Zamieszczone przez ŁukaszNZastanawiałeś sie nad jakimś TD?? Zawsze to większe możliwosci tuningowe, no ale za cene klekotu
tam jest tak "prymitywny" silnik ze nawet w starych podrecznikach masz jego zasade dzialania :P
w W124 3,0TD ma przerazajace 143km!! ale za to jakikolwiek remoncik robisz przy "zaledwie" 700tys km
Skomentuj
-
Zamieszczone przez mIKI7,8s do 100
Zamieszczone przez mIKIps. Takero nie obrazaj mojej baby Benz takimi zwrotami jak pudloheheh pamietaj ze to kobieta;d
Zamieszczone przez Pawel S.w W124 3,0TD ma przerazajace 143km!!
Chwal się ile masz niutków
Zamieszczone przez Pawel S.ale za to jakikolwiek remoncik robisz przy "zaledwie" 700tys km
Skomentuj
-
Zamieszczone przez takeromierzone czy z katalogu ?Zamieszczone przez takeroimho to raczej 3 płeć, mIKI, to jakies nowe zboczenie jestZamieszczone przez takerojakby to moc najważniejsza była
Chwal się ile masz niutkówZamieszczone przez takeroi dlatego większość egzemplarzy z allegro ma niewiele mniej
Autko na prawde bardzo ladne :wink:
Co z tego ze td ma niuktow jak w ciezarowce skoro i tak dostaje od benzyny po dupie w kazdym aspekcie poza spalaniem i elastycznoscia na najwyzszym biegu :razz:
Pozdrawiam!!!
Skomentuj
-
Pawel S., dajesz lepszą turbine, montujesz intercooler, podkrecasz dawke i juz mozesz mieć koło 200 kucyDzieki turbo masz fajna elastycznosc i nie musisz kręcić silnika na wysokie obroty zeby poczuć moc. Zreszto ja nie jestem mechanikiem, ani za bardzo nie znam sie na tym, ale od jakiegoś roku siedze na forum golfa i widziałem ile można wycisnąć z najprostrzej jednost 1,6 TD (o TDI już nawet nie wspominjąc), a z wolnossącą benzyną już tak się nie pobawisz.
Osobiscie nie jestem fanem diesla. Ma on oczywiście swoje plusy i minusy, ale jeżdżąc benzyniakiem żałuje ze nie ciagnie od samego dołu
Zamieszczone przez dulin7Co z tego ze td ma niuktow jak w ciezarowce skoro i tak dostaje od benzyny po dupie w kazdym aspekcie poza spalaniem i elastycznoscia na najwyzszym biegu
Zamieszczone przez takeroPawel S. napisał/a
ale za to jakikolwiek remoncik robisz przy zaledwie 700tys km
i dlatego większość egzemplarzy z allegro ma niewiele mniej :lol:
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dulin7Co z tego ze td ma niuktow jak w ciezarowce skoro i tak dostaje od benzyny po dupie w kazdym aspekcie poza spalaniem i elastycznoscia na najwyzszym biegu :razz:
Pozdrawiam!!!
Skomentuj
Skomentuj