panowie, ale o ktorej generacji megane mowa?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
wątek motoryzacyjny
Collapse
X
-
Megane Coupe 1 ph I :)
A co do tabelek to już nawet nie chodzi o podawane przez producenta osiągi, ale jak 150 konne autko ważące niewiele ponad tonę może być mułowate
Maluchem nigdy nie jezdziłem, ale mam porównanie do pumy 125KM - 9,2s i jak dla mnie było bardzo zrywne, passata 150km - 9,3s, w sumie tak samo i ML 250KM - 8,7s, mimo wagi 2,5t robi swoje, megane w katalogu ma 8,4s a użytkownicy to potwierdzają :) nie chce żeby było że wychwalam model na który się napaliłem, bo wiem, że ma wady, jednak nigdy bym nie powiedział ze to mułowate auto i dlatego chciałbym podjąć dyskusję
Skomentuj
-
Tanner tak ale akurat ja mówiłem o silniku 1,6 w końcu to najpopularniejsza jednostka, a ty o 2,0 w 16V także akurat tą najmocniejsza wersją nie miałem okazji jeździć. A także nie widać na drodze aby ten model jakoś sensownie się rozpedzał, a jeżdżę dużo.
P.S Jeżdżę dużo ale nie osobówką żeby nie było skojarzeń :P
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S.Zamieszczone przez TannerMaluchem nigdy nie jezdziłem
maluszek + zima + jakiś plac/droga = dobra zabawaWczoraj aż zakwasów dostałem od kręcenia kierownicą :lol: Fajnie sobie tak pseudo podriftować
Co do momentu to idzie to doskonale wyczuć :grin:
Megane Coupe 1.6 16v 0 - 100 km/h
Skomentuj
-
1.6 16v to już silniczek po liftingu - 99/00r
http://pl.youtube.com/watch?v=k8H1XKwgwxI 2.0 16v przed liftem
Darek51085, trochę prawdy w tym jest, jednak upatrzyłem sobie egzemplarz od klubowicza, kupiony wcześniej od innego klubowicza, dopieszczony i zadbany, nieźle doinwestowany - ogólnie prawie 2 razy droższy niż inne sztuki, ale w przypadku auta na dłużej raczej warto :)
vicher, no to jest duży plus, straszną mam chęć jakimś rwd na placu spróbować, ale jeszcze nie nadarzyła się okazja... :)
Skomentuj
-
No wiec tak skoro dopieszczany i 2 razy droższy jak inne sztuki tzn jaka cena?? ok 20 parę tysięcy?? jak tak to na twoim miejscu dozbierałbym do 30 tys i kupiłbym E46 2,5D nie pamiętam ile ma koni ale coś okolo 160 i wydaje mi się lepsze ma osiągi (nie porównywałem, nie chce mi się, także możliwe ze piszę herezje) a auto pali w okolicy 6-9 litra ropy. Pozdrawiam
Skomentuj
-
Sory w E46 chyba nie ma 2,5 litra w dieslu :P zgadza sie mialem na myśli 330D
Zamieszczone przez vicherKumpel na swoim car ma taki fajny obrazek naklejony, chłopek szczający na TDI :lol:
Aha w VW nie spotkalem oznaczenia TDi jest TDi zwykly 90KM TDi 110KM oraz TDi 130KM czy jakoś tak. Przynajmniej tak jest w Passatach B5.
Skomentuj
-
sportowy japończyk.
Mi osobiście nie pasuje ch-ka silników D.
Skomentuj
-
Darek51085, niee, zwykle kolo 8k chodzą, takie niby lepsze po 10k a ten wystawiony jest za 16 :) Też ogladalem e46 330d ale raczej w kontekscie "kiedyś" albo "następnym razem" bo na dzień dzisiejszy te 15 to max
Te nowe dieselki są fajne, ale automat już by się przydał, bo jak przy 50-60 max trzeba już 3ke zapinać to trzeba się namachacchyba ze z 2ki ruszac :)
Skomentuj
-
Tak i to w zakresie niskich obrotów. Co to za przyjemność z jazdy na wolnych obrotach :lol: Znowu bez przesadyale D, TD nie poćiśniesz na obrotach bo to nie są silniki do takiej jazdy i dlatego mi nie pasują :)
Moc jest najważniejsza. :razz:
[ Dodano: 2009-01-18, 20:33 ]
Zamieszczone przez TannerTe nowe dieselki są fajne, ale automat już by się przydał, bo jak przy 50-60 max trzeba już 3ke
Skomentuj
Skomentuj