Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wątek motoryzacyjny

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Tak :)
    Arcam CD17 + Denon TU580RD + I-amp + W18E001 + T25CF002
    Grado SR125i

Skomentuj

i gaz chcesz zakładać? Powiem Ci tak, zakładam instalacje od kilku lat i spotkałem tylko jedno audi na mechanicznym wtrysku które dobrze jeździ na gazie. Wszystkie inne od strzałów maja problemy z jazdą, w wiekszości przepływomierz powietrza który jest bardzo specyficzny jest juz tak uszkodzony że bez wymiany sie nie obejdzie. tak więc ja osobiście jesli miałbym takie auto nie zlożylbym w nim gazu - prędzej czy później będą kłopoty.

co do ceny to tylko i wyłącznie zwykła instalacja z mikserem ew. BLOS, koszty od 1300zł do 1700zł. Sekwencji sie niestety nie założy. Rozważ dobrze czy opłaca Ci się założyć gaz do tego właśnie auta.

Skomentuj

no to ja się pochwale swoim kebabem :mrgreen:

(wiem wiem zaraz ktoś mnie zjedzie za odkopywanie staroci)
        :razz:

Skomentuj

Warg, nie to zebym sie czepial wlasciciela BWM ale... wybrales (prawie) najbrzydsza wersje nadwoziowa :???:
          nie bylo tej z wystajacym kufrem?

Skomentuj

Pawel S. akurat nie było nic w sensownym stanie w gdańsku w budżecie jaki miałem do wydania

Skomentuj

Przynajmniej łatwiej nagłośnić jeśli chodzi o bas z bagażnika :mrgreen:

Skomentuj

na razie będe leciał na tym co było czyli seria z przodu, jakieś soniacze z tyłu, i jakieś najtańsze radio, w przyszłym roku mam zamiar coś lepszego dać :) ... może focale albo morele z przodu :roll: :roll:

Skomentuj

odświeżam bo przecież nie będę zakładał nowego

jak się można przejechać gdy coś takiego stanie obok na światłach :lol:
                  http://www.nexia.pl/index.php?dalej=art&art=110
                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

ciekawe
                    ale to nie musi byc niewiadomo jak duzy silnik
                    wystarczy cos z poczatku klasy GTI
                    male tanie wozidelko i 110-150km

Skomentuj

No to i ja wrzucam swoja włoszkę:)
                      http://img442.imageshack.us/img442/2545/p1000117o.jpg
                      http://img217.imageshack.us/img217/9750/p1000118j.jpg
                      http://img403.imageshack.us/img403/853/p1000119j.jpg
                      Najbardziej cieszy mnie w autku:
                      http://www.bose.co.uk/GB/Images/Lanc..._tcm6-6186.pdf
                      wiec chociaż do auta nie musze nic kupować:)

[ Komentarz dodany przez: Pawel S.: 2010-01-22, 10:36 ]
                      UWAGI MODERATORA
                      wiekszych zdjec sie nie dalo? mam 1600pix szerokosci monitora i nie miesci mi sie! wywalam zdjecia a nastepnym razem prosze nie wklejac bezposrednio zdjec wiekszych niz 800pix szer

Skomentuj

HeatheN, bose kiedys robilo dobre caraudio?
                        Z tego co wiem ludzie narzekaja na brzmienie...
                        ps. zmniejsz foty bo sie moder zezli:)

Skomentuj

Nie twierdze ze to car audio jest perfekt..i pewnie za 500zł zlozylbym cos używanego co zje to bose....
                          Z tym bose jest jednak taki plus ze jak narazie bije wszelkie fabryczne instalacje ktore mialem okazje slyszec! (w autkach 5-10letnich) i wystarcza w zupelnosci:), a inne na starcie musialbym zmieniac:)
                          A i większosc tanich CA domowej roboty to nadaje się na db drag race... ("bo musza mnie na dzielni slyszec")

Skomentuj

HeatheN, z jakim silnikiem JĄ ( ) masz?
                            bo czesto u mnie na osiedlu widywalem taka z silnikiem 1,3 :lol:
                            to conajmniej smieszne dla takiego samochodu :P

bardzo lubie lancie mimo tego ze sa czasem kaprysne... ale za to komfort za te pieniadze jest nieporownywalny z zadnymi innymi autami (wsrod uzywek)
                            ale osobiscie wybralbym kappe :P

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                              wystarczy cos z poczatku klasy GTI
                              male tanie wozidelko i 110-150km
                              Pytanie po co? Mi sie np nigdzie nie śpieszy, ze skrzyżowania moge wystartowac jako ostatni i mi to nie przeszkadza. Przedkładam wygode nad osiągi . Jadąc autostradą i tak tym 150 konnym wozidełkiem nie dojedziesz wiele szybciej niż ociężałą limuzyną z dieslem. A zapędy "sportowców" szybko weryfikuje wizyta na stacji benzynowej hehe

Skomentuj

Zamieszczone przez Yoshi_80
                                Przedkładam wygode nad osiągi
                                czyli rozumiem ze nie masz juz Renault 5? :lol:

Skomentuj

Zamieszczone przez Yoshi_80
                                  ze skrzyżowania moge wystartowac jako ostatni i mi to nie przeszkadza.
                                  Ale może przeszkadzać tym co stoją za toba i którym tarasujesz w ten sposób droge :mad:
                                  Nie zawsze uda się dojechac do swiatel jako ostatni...

Skomentuj

czyli rozumiem ze nie masz juz Renault 5?
                                    Nie, od ponad roku juz nim nie jeżdze. Akurat te autko też nie było zbyt szubkie chociaż lepiej sie zbierało na biegach 1-3.

Zamieszczone przez pegelmesser
                                    Ale może przeszkadzać tym co stoją za toba i którym tarasujesz w ten sposób droge
                                    Nie zawsze uda się dojechac do swiatel jako ostatni...
                                    A skąd to możesz wiedzieć. Czyli nie tarasowaniem jest ruszanie juz na żółtym z rykiem silnika z osiaganiem po 8-10 sek 80kmh ? ? Czy normalnie na zielonym bez straszenia wszystkich na około.

Skomentuj

Stad wlasnie sie biora korki. Z zamulaczy drogowych.

Skomentuj

[ Dodano: 2010-01-22, 15:09 ]
                                        HeatheN, z jakim silnikiem JĄ ( ) masz?
                                        bo czesto u mnie na osiedlu widywalem taka z silnikiem 1,3 :lol:
                                        to conajmniej smieszne dla takiego samochodu :P

bardzo lubie lancie mimo tego ze sa czasem kaprysne... ale za to komfort za te pieniadze jest nieporownywalny z zadnymi innymi autami (wsrod uzywek)
                                        ale osobiscie wybralbym kappe :P
                                        Dlatego ją kupiłem:)
                                        Ja mam 1,8l 131kucykow wersja SW LX:) spokojnie starczy do autka tego, polowałem na 2l benzyne...ale nie udało się.

1,3 nie bylo:)
                                        www.lancialybra.com
                                        1,6 105 za słaby
                                        1,8 131 daję rade
                                        2,0 150 daje juz frajde
                                        1,9jtd 115 daje duzo frajdy
                                        2,4jtd 145 daje b.duzo frajdy

ps. i przepraszam za fotki, ale nie moglem juz posta edytowac (15min minelo)

Skomentuj

Myślę, że wystartowanie ze świateł sekundę, nawet z niewielkim hakiem, po zapaleniu zielonego (a chyba o to chodziło Yoshi'emu) nie świadczy o tym, że tarasujesz komuś drogę. Poza tym za drogi każdy płaci (w paliwie, w podatkach) i każdy ma prawo do korzystania z niej w taki sposób, w jaki najlepiej potrafi - o ile nie stoi to w sprzeczności z obowiązującymi przepisami. A ruszenie ze świateł właśnie z tym sekundowym opóźnieniem na pewno z tymi przepisami nie koliduje. Najgorzej jest w Krakowie. Tam trąbią jeszcze zanim się zielone zapali. Był nawet taki kawał, ile trwa mgnienie oka? To czas jaki upływa w Krakowie na skrzyżowaniu od momentu zapalenia się zielonego światła do zatrąbienia samochodu za tobą... czy jakoś tak to szło

Mnie bardziej wkurza jak ktoś z przeciwnego kierunku wyprzedza i jedzie moim pasem na czołówkę. I w takiej sytuacji to ja muszę ustępować mając świadomość, że tamten kierowca chyba nie ma mózgu albo chce zaszpanować - tylko dlaczego kosztem zdrowia/życia moich bliskich i mojego? Oczywiście też nie jestem za tym, żeby jeździć jakoś specjalnie pomału bo mnie to też czasem denerwuje ale bez przesady. Idiotów, którzy jeżdżą stówą czy więcej przez miejscowość, w której mieszkam - dużo zakrętów, szkoła, dużo pieszych zwłaszcza dzieci - to ja bym ich dożywotnio prawa jazdy pozbawił bo to już jest chyba niereformowalne. Tacy chyba najprędzej na skrzyżowaniach trąbią.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X