Tak :)
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
wątek motoryzacyjny
Collapse
X
-
i gaz chcesz zakładać? Powiem Ci tak, zakładam instalacje od kilku lat i spotkałem tylko jedno audi na mechanicznym wtrysku które dobrze jeździ na gazie. Wszystkie inne od strzałów maja problemy z jazdą, w wiekszości przepływomierz powietrza który jest bardzo specyficzny jest juz tak uszkodzony że bez wymiany sie nie obejdzie. tak więc ja osobiście jesli miałbym takie auto nie zlożylbym w nim gazu - prędzej czy później będą kłopoty.
co do ceny to tylko i wyłącznie zwykła instalacja z mikserem ew. BLOS, koszty od 1300zł do 1700zł. Sekwencji sie niestety nie założy. Rozważ dobrze czy opłaca Ci się założyć gaz do tego właśnie auta.
Skomentuj
-
odświeżam bo przecież nie będę zakładał nowego
jak się można przejechać gdy coś takiego stanie obok na światłach :lol:
http://www.nexia.pl/index.php?dalej=art&art=110Juz mi sie nie chce...
Skomentuj
-
No to i ja wrzucam swoja włoszkę:)
http://img442.imageshack.us/img442/2545/p1000117o.jpg
http://img217.imageshack.us/img217/9750/p1000118j.jpg
http://img403.imageshack.us/img403/853/p1000119j.jpg
Najbardziej cieszy mnie w autku:
http://www.bose.co.uk/GB/Images/Lanc..._tcm6-6186.pdf
wiec chociaż do auta nie musze nic kupować:)
[ Komentarz dodany przez: Pawel S.: 2010-01-22, 10:36 ]
UWAGI MODERATORAwiekszych zdjec sie nie dalo? mam 1600pix szerokosci monitora i nie miesci mi sie! wywalam zdjecia a nastepnym razem prosze nie wklejac bezposrednio zdjec wiekszych niz 800pix szer
Skomentuj
-
Nie twierdze ze to car audio jest perfekt..i pewnie za 500zł zlozylbym cos używanego co zje to bose....
Z tym bose jest jednak taki plus ze jak narazie bije wszelkie fabryczne instalacje ktore mialem okazje slyszec! (w autkach 5-10letnich) i wystarcza w zupelnosci:), a inne na starcie musialbym zmieniac:)
A i większosc tanich CA domowej roboty to nadaje się na db drag race... ("bo musza mnie na dzielni slyszec")
Skomentuj
-
HeatheN, z jakim silnikiem JĄ () masz?
bo czesto u mnie na osiedlu widywalem taka z silnikiem 1,3 :lol:
to conajmniej smieszne dla takiego samochodu :P
bardzo lubie lancie mimo tego ze sa czasem kaprysne... ale za to komfort za te pieniadze jest nieporownywalny z zadnymi innymi autami(wsrod uzywek)
ale osobiscie wybralbym kappe :P
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S.wystarczy cos z poczatku klasy GTI
male tanie wozidelko i 110-150km. Jadąc autostradą i tak tym 150 konnym wozidełkiem nie dojedziesz wiele szybciej niż ociężałą limuzyną z dieslem. A zapędy "sportowców" szybko weryfikuje wizyta na stacji benzynowej hehe
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S.czyli rozumiem ze nie masz juz Renault 5?
Zamieszczone przez pegelmesserAle może przeszkadzać tym co stoją za toba i którym tarasujesz w ten sposób droge
Nie zawsze uda się dojechac do swiatel jako ostatni...
Skomentuj
-
[ Dodano: 2010-01-22, 15:09 ]
Zamieszczone przez Pawel S.HeatheN, z jakim silnikiem JĄ () masz?
bo czesto u mnie na osiedlu widywalem taka z silnikiem 1,3 :lol:
to conajmniej smieszne dla takiego samochodu :P
bardzo lubie lancie mimo tego ze sa czasem kaprysne... ale za to komfort za te pieniadze jest nieporownywalny z zadnymi innymi autami(wsrod uzywek)
ale osobiscie wybralbym kappe :P
Ja mam 1,8l 131kucykow wersja SW LX:) spokojnie starczy do autka tego, polowałem na 2l benzyne...ale nie udało się.
1,3 nie bylo:)
www.lancialybra.com
1,6 105 za słaby
1,8 131 daję rade
2,0 150 daje juz frajde
1,9jtd 115 daje duzo frajdy
2,4jtd 145 daje b.duzo frajdy
ps. i przepraszam za fotki, ale nie moglem juz posta edytowac (15min minelo)
Skomentuj
-
Myślę, że wystartowanie ze świateł sekundę, nawet z niewielkim hakiem, po zapaleniu zielonego (a chyba o to chodziło Yoshi'emu) nie świadczy o tym, że tarasujesz komuś drogę. Poza tym za drogi każdy płaci (w paliwie, w podatkach) i każdy ma prawo do korzystania z niej w taki sposób, w jaki najlepiej potrafi - o ile nie stoi to w sprzeczności z obowiązującymi przepisami. A ruszenie ze świateł właśnie z tym sekundowym opóźnieniem na pewno z tymi przepisami nie koliduje. Najgorzej jest w Krakowie. Tam trąbią jeszcze zanim się zielone zapali. Był nawet taki kawał, ile trwa mgnienie oka? To czas jaki upływa w Krakowie na skrzyżowaniu od momentu zapalenia się zielonego światła do zatrąbienia samochodu za tobą... czy jakoś tak to szło
Mnie bardziej wkurza jak ktoś z przeciwnego kierunku wyprzedza i jedzie moim pasem na czołówkę. I w takiej sytuacji to ja muszę ustępować mając świadomość, że tamten kierowca chyba nie ma mózgu albo chce zaszpanować - tylko dlaczego kosztem zdrowia/życia moich bliskich i mojego? Oczywiście też nie jestem za tym, żeby jeździć jakoś specjalnie pomału bo mnie to też czasem denerwuje ale bez przesady. Idiotów, którzy jeżdżą stówą czy więcej przez miejscowość, w której mieszkam - dużo zakrętów, szkoła, dużo pieszych zwłaszcza dzieci - to ja bym ich dożywotnio prawa jazdy pozbawił bo to już jest chyba niereformowalne. Tacy chyba najprędzej na skrzyżowaniach trąbią.
Skomentuj
Skomentuj