To tak samo z Kadett-em E mojego ojca którym jezdzi do roboty. Też się dziwiłem ze do tej pory go nie wzieło.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
wątek motoryzacyjny
Collapse
X
-
dj_zibi, do swojej Vectry kupilem ostatnio zachwalane wszędzie kayaby - powiem że zawiodłem się, są strasznie sztywne, zrobilem na nich juz ze 2tys a poprawy nie widać. Obniżyły też deko auto, przez co lepiej trzyma się drogi, ale kurde, nie działają jak powinny. Teraz bez wahania wziąłbym bilsteiny - były 20zł droższe.
Ja mam czerwoną vectre - i rdze widać jak pieron :mrgreen:
Skomentuj
-
Ludzie kupują jakieś tanie amory bo nowe, bo mają 70 czy 80% sprawności, a jednak na każdych jeździ się inaczej, oprócz sprawności liczy się charakterystyka tłumienia. Problem z wyborem jest taki, że mało kto ma możliwość sprawdzenia kilku różnych.ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Yoshi_80cursor, czerwony :). A coś ma do rzeczy kolor?
W czerwonym lakierze ponoć jest jakiś składnik, który działa antykorozyjnie.
Sam miałem czerwonego kadetta i jedynie progi miał do roboty. Nadkola zdrowe, o dziwo mocowanie wahaczy(typowa bolączka kadettów) było zdrowiutkie. Szkoda, że wylądował na szrocie, ale dachu klepać się nie opłacało(przez kretyna ścinającego łuk matka wylądowała w rowie i dachowała)
Skomentuj
-
Jeżeli chodzi o amorki to chyba gazowo-olejowe tak mają, że są trochę sztywniejsze, ale za to podczas całego czasu eksploatacji pracują tak samo
A jeżeli chodzi o podatność aut na rudą to moim zdaniem tacy producenci jak Mazda jaja sobie robią z użytkowników ich aut, którzy nierzadko wydają sporo kasy np na Mazdę 6 po to żeby przekonać się o beznadziejnych zabezpieczeniach antykorozyjnych :(
Skomentuj
-
http://moto.onet.pl/7826236,18931,4,...tml?node=18931 "Diesle sa mocniejsze"
Zamieszczone przez ralfbtacy producenci jak Mazda jaja sobie robią z użytkowników ich aut, którzy nierzadko wydają sporo kasy np na Mazdę 6 po to żeby przekonać się o beznadziejnych zabezpieczeniach antykorozyjnych :(
Zamieszczone przez dj_zibiB4 lezą w bagażniku jutro wymiana to opowiem własne odczucia. Szkoda ze mnie chwilowo nie stać na B6:/
Skomentuj
-
Parametry, jakosc itp
Ciekawe w takim razie czemu np. w KJS'ach łatwiej spotkać bile B6(najczęściej te na grubym tłoku) niż kayaby AGX.
Bil nawet b4 jest twardszy od kayaba, co za tym idzie traci się na komforcie, ale to nie znaczy, że resorowanie jest złe.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez cursorCiekawe w takim razie czemu np. w KJS'ach łatwiej spotkać bile B6(najczęściej te na grubym tłoku) niż kayaby AGX.Bil nawet b4 jest twardszy od kayaba, co za tym idzie traci się na komforcie, ale to nie znaczy, że resorowanie jest złe.
Skomentuj
Skomentuj