Kto o zdrowych zmyslach bedzie porownywal sportowy bolid Radical do seryjnego auta drogowego? W kategorii aut typowo drogowych Viper skosil konkurencje, tu nawet nie ma o czym mowic :) A jesli juz jestesmy przy Radical'u to ma slabiutki czas w porownaniu do Porsche 956, ktory w 1983 roku ustanowil rekordowy czas 6:11.13 nie pobity do dzis.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
wątek motoryzacyjny
Collapse
X
-
Radical pierwszy przyszedł mi do głowy bo on był testowany na ringu. Nie zapominaj że wiele aut nie miało oficjalnych testów na nim, osobiście myślę że gdyby postawić taką Ultime Gtr720 które jest seryjnym autem drogowym to skoszony by został Viper, i to bez cienia wątpliwości. Tym bardziej patrząc na b.dobry wynik wersji z dwa razy słabszym silnikiem :)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Shiver Zobacz postasą auta dopuszczone do ruchu ulicznego które osiągnęły lepsze czasy od vipera(np. angielski radical)
A nie uważasz czasami że takich aut jak Porsche 956 sie już nie produkuje to blid który produkuje wiecej niż 650koni i nie waży wiecej niz 750Kilo wiec o czym tutaj mówimy lepiej niż dzisiejsze bolidy F1.
Skomentuj
-
Ultima to auto znakomite lecz ultrasportowe i kompletnie nie nadaje sie do codziennej jazdy ( nawiasem mowiac posiada silnik Chevroleta ). Natomiast Viper ACR rozni sie od zwyklego modelu wylacznie zmianami w zawieszeniu, ospojlerowaniu i innych gumach. Reszta to modyfikacje marginalne. Caly pic polega na tym, ze Viper jest autem solidnym i niezawodnym, posiada calkiem spory bagaznik, klimatyzacje, wygodne fotele i tak dalej. To jest auto drogowe, a nie wyczynowe. Mimo duzej masy, stosunkowo nieduzej mocy silnika, oraz napedowi na tyl z manualna skrzynia biegow jest samochodem zdecydowanie szybszym na torze niz np Nissan GTR. To dowodzi, ze do wybitnych wynikow na torze, nie potrzeba skomplikowanych i kosztownych rozwiazan. Nawet mocniejsze od Vipera ( i lzejsze ) Porsche GT2 RS jest wolniejsze ( ten model nie ma nawet radia i klimatyzacji ). Wnioski chyba bardzo latwo mozna sobie wyciagnac.
Skomentuj
-
Tak patrze na Twoje linki...amerykańska motoryzacja pod znaczkiem seryjnego Vipera SRT10 ma wynik 7:59, później pierwszy test ACR 7:22, kolejny 11 sekund szybciej. Sam fakt że ten sam model pojechał 11 sekund szybciej poddaje wątpliwość ile w tym wyniku jest cudownej motoryzacji a ile np. umiejętności kierowcy czy zwykle niezbyt przychylnych warunków pogodowych na tym torze. Nie żebym był Anty, bo samego Vipera bardzo lubię, ale mówienie u łupniu od amerykańskiej motoryzacji przy tylu czynnikach zewnętrznych jest co najmniej nadużyciem :) Poza tym jak zmodyfikować tak samo np. Lexusa LFA który jest jeszcze bardziej komfortowy to kto wie czy nie urwałby np. 10sek. a dla japońców to żadna filozofia, chyba nie ma tutaj wątpliwości.
Skomentuj
-
Moj drogi, LFA kosztuje 400 tys dolarow, 4 razy wiecej niz Viper ACR. Nie wiem ile musialbys wydac na zmodyfikowanie tego samochodu, nie mowiac juz o tym co mozna zrobic z Viperem za dodatkowe 300 tys dolcow... Dlatego Viper czy Ci sie to podoba czy nie ma najlepszy stosunek osiagow do ceny pojazdu :)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaAlez jakie tam negatywne wibracje, wszystko spoko git na luzie Z reszta, nie pokazuj H1, bo zaraz wpadnie jakis spec i powie, ze japonski Nissan czy Toyota i tak jest lepsza w terenie, a Land Rover to juz na bank
Honker! i wszytko jasnelow-END
Skomentuj
-
Nie kazdy potrzebuje jezdzic w luksusie kosmicznie drogich materialow. Jakbym mial taka potrzebe, to wybralbym Zonde niz badz co badz Lexusa, ktory nigdy nie osiagnie statusu aut europejskich. Poza tym chyba jednak za duzo wymagasz, bo za 100 tys ma byc najszybszy ale materialy jak w Lexie, czy Ferrari? Zejdz na ziemie, cos za cos :) Dla kogos kto ceni sobie wylacznie osiagi i wyglad to Viper nie ma sobie rownych.
Skomentuj
-
Jak przyjechał byś na bankiet Viperem to nawet by ci drzwi nie otowrzyli bo wygladasz w nim jak burak jeszcze w wersji carbio:|
A jak podjedziesz lexusem to masz pewność że Konsrjerż otworzy dzwi no i prestiż czego o amerykanskim wole pociagowym nie można powiedziec.
Osiagi osiagi zejdz na ziemie po co ci przyspieszenie od 0-100 w 3.5 sek? duża róznice ci to zrobi jak bedzie przyspieszał w 4.5sek albo 5.5?
I tak tego nie wykorzystasz wiec w czym problem.
A żeby miec zonde hmmm trzeba było by ustrzelic z 50Milionów:)
Skomentuj
-
Trochę z innej bajki.
Taki niepozorny "dołowacz" który pewnie nie jednemu już cwaniaczkowi skopał dupę :
http://www.tuningforum.pl/viewtopic.php?f=91&t=110833
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Marios221 Zobacz postaJak przyjechał byś na bankiet Viperem to nawet by ci drzwi nie otowrzyli bo wygladasz w nim jak burak jeszcze w wersji carbio:|
A jak podjedziesz lexusem to masz pewność że Konsrjerż otworzy dzwi no i prestiż czego o amerykanskim wole pociagowym nie można powiedziec.
Osiagi osiagi zejdz na ziemie po co ci przyspieszenie od 0-100 w 3.5 sek? duża róznice ci to zrobi jak bedzie przyspieszał w 4.5sek albo 5.5?
I tak tego nie wykorzystasz wiec w czym problem.
A żeby miec zonde hmmm trzeba było by ustrzelic z 50Milionów
Wybacz ale dawno juz takich glupot nie czytalem. Czy Ty w ogole widziales Vipera na zywo? Bo wydaje mi sie, ze tylko w katalogu. Zareczam Cie, ze nie jeden szczur spod hotelu buty w biegu by pogubil, zeby otworzyc drzwi takiego auta, a jeszcze odprowadzic go na parking... http://www.amcarguide.com/wp-content...-viper-acr.jpg
Lexus i prestiz? Ciekawe gdzie? Chyba w Mongolii.
Zamieszczone przez Marios221 Zobacz postaOsiagi osiagi zejdz na ziemie po co ci przyspieszenie od 0-100 w 3.5 sek? duża róznice ci to zrobi jak bedzie przyspieszał w 4.5sek albo 5.5?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez bitbober Zobacz postaTrochę z innej bajki.
Taki niepozorny "dołowacz" który pewnie nie jednemu już cwaniaczkowi skopał dupę :
http://www.tuningforum.pl/viewtopic.php?f=91&t=110833
myslalem o czyms takim ale na bazie nysy - obnizony dach, obnizone zawieszenie... ale silnik w takim miejscu to przegiecie
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaWybacz ale dawno juz takich glupot nie czytalem. Czy Ty w ogole widziales Vipera na zywo? Bo wydaje mi sie, ze tylko w katalogu. Zareczam Cie, ze nie jeden szczur spod hotelu buty w biegu by pogubil, zeby otworzyc drzwi takiego auta.
P.S Vipera widzialem i to nie raz niestety nie wersje acr.
A przechodzac do tematu który bardzo lubie czyli historyczne samochody wyscigowe.
http://www.flickr.com/photos/antspho...n/photostream/
Zawsze ten ford mi sie podobał szkoda tylko że wersje cywilne osiagaja niebotyczne sumy.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Marios221 Zobacz postaWybacz ale polemka na temat samochodów amerykanskich jest z toba nie możliwa bo jesteś jakiś niereformowany
Zamieszczone przez Marios221 Zobacz postaZawsze ten ford mi sie podobał szkoda tylko że wersje cywilne osiagaja niebotyczne sumy.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaNo nie zgodze sie, poniewaz zazwyczaj staje w obronie aut amerykanskich, poniewaz sa bezsasadnie szmacone na polskich forach, bez zadnych realnych argumentow. To ze jestem fanem motoryzacji amerykanskie to jedno, ale to ze nie moge zniesc pisania glupot o tej motoryzacji to drugie.
Auta jedynie dla pasjonatów i to bardzo bogatych.
Poza tym każdy wie że przyspieszenie nie jest najważniejsze i nie ważne czy robisz setke w 5 sek czy w 10sek ważna jest radość z jazdy.
i dla sprostowania nigdy nie zeszmaciłem amerykanskiej motoryzacji i tego mi nie mówicie.
I jeszcze taki rodzynek którego bardzo lubie
Ktoś wie co to za marka?
Last edited by Marios221; 29.09.2011, 16:59.
Skomentuj
Skomentuj