Zamieszczone przez utopia
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
wątek motoryzacyjny
Collapse
X
-
Do podgrzania zimnego silnika \ wnętrza. Żony samochód ma diesla na common rail i zimą samochód w zasadzie się nie nagrzewa. Odpalanie silnika z pilota raczej nie wchodzi w grę, efekt będzie mizerny, nowoczesne diesle bez dogrzewania nie nagrzewają się nawet w trakcie jazdy pod obciążeniem a co dopiero na jałowo.
Skomentuj
-
Raczej sprawdz czy z nagrzewnica wszystko ok, mam 2 auta, jeden na common rail i ten nagrzewa sie szybko, drugi to 1,9 TDi i ten faktycznie potrzebuje paru kilometrow co by ciepelko lecialo, ale z CR nie ma problemu, zreszta mysle, ze akurat system zasilania nie ma nic do tego. Termostat sprawny, moze jest caly czas otwarty?, czujnik temp. sprawny?. Jesli zima, po przejechaniu kilkunastu km, masz nie dogrzane auto, szukaj awarii, bo to nie jest normalne zachowanie (nawet nowoczesnego diesla) mialem/mam kilka diesli i nie zgodze sie z tym co wyzej napisales.Last edited by jacekxyz; 05.05.2014, 15:23.
Skomentuj
-
Nie wiem gdzie parkujesz auto . Niezły jest pomysł skandynawów z grzałkami w bloku silnika zasilanymi z sieci 230V .
Jeśli chcesz kupić ogrzewanie postojowe "wodne" które dogrzewa silnik to szukaj koniecznie dedykowanego do Twojego pojazdu .
Trzeba pamiętać o przyłączach ,wężach itd.. te graty sporo kosztują a ciężko w nowych autach znaleźć miejsce by zakładać jakieś trójniki własnej roboty
Omijaj natomiast demontaże z dostawczaków z powodu który podałem . Program siedzi na płycie w urządzeniu i przeróbka jest nieopłacalna a wymiana modułu kosztowna na tyle że warto rozważyć wtedy zakup nowego urządzenia :) - smutne w naszych realiach ale prawdziwe .
Skomentuj
-
Zamieszczone przez ploter Zobacz postaDiesle mają albo dogrzewanie płynu chłodniczego przez świece zarowe (BMW starsze modele WV group) lub element grzejny PTC czyli czyli grałka samoregulującasprawdź sobie czy nie masz błędów w module silnika lub modułu komfortu bo nie pamiętam w której grupie to jest... :)
Skomentuj
-
Dla mnie, jako zapalonego motocyklisty, to totalny bezsens... Będzie tylko więcej incydentów związanych z jednośladami... A nagonka na nas będzie tylko większa...marcinsywala.pl
Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS
Skomentuj
-
Jak ktoś bd chciał większy motocykl to powinien zrobić prawko i już.
Na dowód można prowadzić jednoślad do 50ccm. Dla pana "Henia" do poruszania się po mieście w zupełności wystarczymarcinsywala.pl
Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS
Skomentuj
-
Ludzie zabijali sie na motocyklach i beda zabijac. Ci rozwazni i dorosli napewno sie uciesza, bo w zatloczonych miastach beda mogli uzywac wiekszego, wygodniejszego i bezpieczniejszego motocykla, a nie pierdziawki zapychajacej drogi. Do tego nie beda musieli karmic WORD'ow dodatkowym hajsem, zeby zdac kolejny egzamin. Przeciez nie kazdy chce od razu siadac na litrowego smoka, a do jezdzenia na ryby czy do marketu,pracy, to takie pizdziki 50cc sa tylko troche lepsze od roweru.
Skomentuj
Skomentuj