Ja zdawałem prawko w tamtym roku. Któregoś razu jak rozwiązywałem testy zerkną przez ramie tata i powiedział; "Jakbym miał teraz te głupie testy zdawać to kaplica.. rower zostaje jedynie" Najciekawsze pytanie to : "jakie wymiary mają polskie tablice rejestracyjne "
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
wątek motoryzacyjny
Collapse
X
-
Zamieszczone przez _NATAN_5064 Zobacz postajakie wymiary mają polskie tablice rejestracyjne "
Skomentuj
-
Po prostu macie problemy z logicznym myśleniem, a takowe jest przydatne w czasie jazdy. Pytanie jak najbardziej na miejscu, tym bardziej, z takimi odpowiedziami:
Nie muszę chyba mówić, że widząc raz tablicę jesteśmy w stanie odpowiedzieć na to pytanie? Nie trzeba w ogóle znać dokładnych wymiarów, a jedynie orientacyjny stosunek długości do szerokości! Ale nie, lepiej płakać jakie one jest trudne i bezsensowne...Last edited by .3lite; 19.06.2014, 00:30.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez .3lite Zobacz postaNie muszę chyba mówić, że widząc raz tablicę jesteśmy w stanie odpowiedzieć na to pytanie? Nie trzeba w ogóle znać dokładnych wymiarów, a jedynie orientacyjny stosunek długości do szerokości! Ale nie, lepiej płakać jakie one jest trudne i bezsensowne...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Marios Zobacz postaCzyli pytanie kretyńsko głupie i nic nie wnosi, sprawdzian z logicznego myślenia jest na poziomie małpy który nie za wiele podnosi umiejętności jazdy i analizy sytuacji na drodze.
Skomentuj
-
Ja zdawałem na motor we wtorek - teoria i praktyka od razu. To był mój pierwszy kontakt z "nową" formą egzaminu teoretycznego, ale narzekać nie mogę. Widzisz daną sytuację i masz kilka sekund, żeby prawidłowo zareagować (odpowiedzieć). W trzech pytaniach nie byłem pewien swoich wyborów, ale okazało się, że ustawodawca się i tak z nim i zgadza, więc komplet punktów. A żeby było śmiesznie, to na testach, które dostałem z nauki jazdy z egzaminem pokryły się w większości pytania specjalistyczne i może 5 podstawowych. Plac i miasto zdałem, jednak przyznać muszę, że odsiew jest bardzo duży.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Bebok Zobacz postajednak przyznać muszę, że odsiew jest bardzo duży.Juz mi sie nie chce...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez _NATAN_5064 Zobacz postaCo nie zmienia faktu ze i tak strach wyjsc z domu
a nikt juz nie wspomni tu o starszych osobach ktore dopiero co zdobyly prawo jazdy, lub dopiero zaczynaja jezdzic po 30-40 latach!
przyklad - tydzien temu przez pomylke wjechal nam na garaz starszy czlowiek... dal mi kluczyki zebym mu wyjechal bo on nie potrafi!!!! :o
ale nadal statystycznie to ja jestem gorszym kierowca! :/
Skomentuj
-
Dziaj jechałem za dziadkiem (okazalo sie jak go wyprzedziłem ) jechal sobie corsa i bez problemu jechal ta 100, na serio nie powiedzial bym ze stwarza zagrożenie. Fakt ze pierwszy raz widzialem taki ewenement, zdecydowanie częściej widuje zupełnie odwrotne sytuację. Np stanie na środku i nie wie co dalej ..
Skomentuj
-
Jak zobaczyłem w UK jak jeżdża starsi ludzie to u nas jest naprawdę lipa. tutaj jeżdżą tak dynamicznie jak większość; zbierają się ze świateł bez zwłoki.
W ogóle tutaj jeśli chodzi o ruszanie na światłach to jest jakaś magia: Stoisz jako 4 lub 5 samochód na światłach a ruszasz praktycznie jednocześnie z pierwszym i w ten sposób wszyscy spokojnie zdążą na jednym cyklu a nie w Polsce: ZIELONE->odłożyć telefon->gdzie to sprzęgło?!aa jest!-> jedynka-> ruszyć...
Z ciekawości pasażer mierzył czas opóźnienia jeśli chodzi o to żeby w ogóle ruszyć to wychodziło 8-10 sekund.. Potem mamy korki...do tego nasza "typowa" polska jazda.
Największe zdziwienie to na światłach staję obok Focusa RS a w środku ....babka jakieś 65-70 lat :) Do tego jeszcze depnęła na starcie
Przy okazji warto wspomnieć o kobietach, jeżdżą ZNACZNIE lepiej i dobrze parkują i to nawet TYŁEM! TO chyba jest zasługa tutejszego kursu na prawo jazdy, bo u nas to na starcie większość panika, strach i czy zdam za pierwszym bo nie mam kasy na następny egzamin..
- - - - - aktualizacja - - - - -
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postaprzyklad - tydzien temu przez pomylke wjechal nam na garaz starszy czlowiek... dal mi kluczyki zebym mu wyjechal bo on nie potrafi!!!!
ale nadal statystycznie to ja jestem gorszym kierowca! :/
Też mnie to irytowało że dostawałem ZWYŻKI za wiek... mam prawo jazdy od 2005 roku, nie miałem kolizji, mandatu, punktów i STATYSTYCZNIE kwalifikowałem się do zwyżki..Last edited by Rfck; 20.06.2014, 02:06.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dzabij Zobacz postaNo to zobacz ile osób na poprzedniej stronie znało odpowiedź ...
Podobnie wszyscy moi odpytani znajomi.
Prawo jazdy zdawałem w 1995 roku, nie pamiętam aby wtedy był test który przedstawiał taką sytuację. Oczywiście to mnie nie tłumaczy ale problem interpretacji jak widać w społeczeństwieLast edited by sylvek; 20.06.2014, 05:43.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez sylvek Zobacz postaTo chyba jednak kupiłeś, bo kodeksu drogowego nie widziałeś na oczy. Tylko wklepałeś na pamięć testy
Odnośnie nauki z testów - w przypadku ruchu drogowego uważam że do jedyne sensowne rozwiązanie. Tzw. krzyżówki dają gotowe wzorce zachowań na drodze. Na analizowanie/interpretowanie zapisów kodeksu drogowego na drodze nie ma czasu.
Skomentuj
-
Wiesz nie zawsze wszystko czytam na czas i nie twierdzę że wszystko pamiętam lub wiem. Poprostu troszkę się przekamarzam i zlapalem cię za słowo. Ale fakt jest taki że testy przed egzaminem widziałem raz ale za to trzy razy przeczytałem książkę i myślę że wiecej wiedzy mi zostało. Jednak uwczesne testy wszystkiego nie obejmowały, dzisiejsze może tak skoro pytają o wielkość tablicy rejestracyjnej? !
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Rfck Zobacz postaJak zobaczyłem w UK jak jeżdża starsi ludzie to u nas jest naprawdę lipa. tutaj jeżdżą tak dynamicznie jak większość; zbierają się ze świateł bez zwłoki.
W ogóle tutaj jeśli chodzi o ruszanie na światłach to jest jakaś magia: Stoisz jako 4 lub 5 samochód na światłach a ruszasz praktycznie jednocześnie z pierwszym i w ten sposób wszyscy spokojnie zdążą na jednym cyklu a nie w Polsce: ZIELONE->odłożyć telefon->gdzie to sprzęgło?!aa jest!-> jedynka-> ruszyć...
Z ciekawości pasażer mierzył czas opóźnienia jeśli chodzi o to żeby w ogóle ruszyć to wychodziło 8-10 sekund.. Potem mamy korki...do tego nasza "typowa" polska jazda.
Największe zdziwienie to na światłach staję obok Focusa RS a w środku ....babka jakieś 65-70 lat :) Do tego jeszcze depnęła na starcie
Przy okazji warto wspomnieć o kobietach, jeżdżą ZNACZNIE lepiej i dobrze parkują i to nawet TYŁEM! TO chyba jest zasługa tutejszego kursu na prawo jazdy, bo u nas to na starcie większość panika, strach i czy zdam za pierwszym bo nie mam kasy na następny egzamin..
- - - - - aktualizacja - - - - -
Statystyka jest o kant d**py, w 2 osobowej grupie jeden ma 2 ręce a drugi nie ma żadnej, statystycznie mają po jednej ręce
Też mnie to irytowało że dostawałem ZWYŻKI za wiek... mam prawo jazdy od 2005 roku, nie miałem kolizji, mandatu, punktów i STATYSTYCZNIE kwalifikowałem się do zwyżki..tutaj mozesz jezdzic 2lata jako kierowca pod opieka osoby ktora ma dluzej prawko, ubezpieczasz tylko siebie na auto "L" na tylna szybe i jazda
to samo z motorami
nigdy nie jezdzilem motorem a mam prawko na A po wymienie w UK
Skomentuj
-
W wielu krajach europy jest porządny kurs na prawo jazdy, uwzględniając jazdę po płycie poślizgowej i kilka innych ciekawych i przydatnych rzeczy.
U nas to odbębnić swoje 30h i na egzamin po tym czasie to się człowiek uczy obsługi samochodu a nie jazdy, ba wielu nawet nie potrafi porządnie ruszać z miejsca czy z ręcznego pod górkę a prawko ma. Z tą kategorią A to niezłe jaja ;D
Wyjeżdżając samodzielnie samochodem na drogę publiczną osoba powinna czuć się pewnie a nie jechać zestrachana że kogoś stuknie, źle pojedzie albo obciera krawężniki...Last edited by Rfck; 21.06.2014, 10:48.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Rfck Zobacz postaWyjeżdżając samodzielnie samochodem na drogę publiczną osoba powinna czuć się pewnie a nie jechać zestrachana że kogoś stuknie, źle pojedzie albo obciera krawężniki...
dopiero wtedy nauczylem sie jak jezdzic
Skomentuj
Skomentuj