Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wątek motoryzacyjny

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

A ja wiem, ale nie powiem
    marcinsywala.pl
    Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Zamieszczone przez Hermes Zobacz posta
      A ja wiem, ale nie powiem
      Pewnie... bo to nie temat o koniach czy spodniach
      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Nie na temat...
        Przypomniało się coś? :)
        Miało
        marcinsywala.pl
        Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
          Nie posiadam Focus'a RS :P Posiadam wolnossącą jednostkę V6 3.7 generującą około 350 KM na daną chwilę :)
          A to się nie liczy:) Ja jestem fanem małych i szybkich:)

Skomentuj

Zamieszczone przez _NATAN_5064 Zobacz posta
            370z ?
            Nie :) Samochód to Ford Mustang.

Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz posta
            A to się nie liczy:) Ja jestem fanem małych i szybkich:)
            To niestety nie dla mnie, ale auto jak najbardziej OK :)

Skomentuj

Nie :) Samochód to Ford Mustang.

To niestety nie dla mnie, ale auto jak najbardziej OK :)
              Nie odnajduje sie w Amerykańskiej motoryzacji... ja jestem fanem tzw: Importu z Japonii:) Mój Type Rek ma niestety tylko 240KM.

Skomentuj

Duze i szybkie tez sa fajne [emoji14]

Skomentuj

Duze i szybkie tez sa fajne [emoji14]
                  Dla mnie max wielkość to EVO IX/X lub od biedy M3 E46 które odpuściłem...

Skomentuj

Impreza... moje wymarzone auto, zaraz po tym jak zainstalowalem 10lat temu colina mcrea 2

Skomentuj

Impreza... moje wymarzone auto, zaraz po tym jak zainstalowalem 10lat temu colina mcrea 2
                      Z Imprezą jest tak... ze gdy już na nią masz to zwycięża rozsądek. Stałem przed zakupem STI 2,5 ale ewentualne koszty eksploatacyjne i niewątpliwa wioska w środku mnie trochę zniechęciła... . Dlatego trzeba zbierać albo na zakuta Imprezę lanosa albo na EVO X:)

Skomentuj

Nie odnajduje sie w Amerykańskiej motoryzacji... ja jestem fanem tzw: Importu z Japonii Mój Type Rek ma niestety tylko 240KM.
                        To nie jest aż tak mało mocy, chociaż pewnie teraz już chcesz więcej :) To samo mam.

Miałem w sumie napisać, że są dwa typy ludzi - GTR albo amerykański Chevy/Ford :) Rozumiem też dlaczego niektórzy ludzie preferują takiego GTR'a względem amerykańskich aut, ale sam bym go w życiu nie kupił. Mam po prostu problem z piszczącym dźwiękiem turbin :P

Skomentuj

[quote name=&quot;_NATAN_5064&quot; post=430493]Impreza... moje wymarzone auto, zaraz po tym jak zainstalowalem 10lat temu colina mcrea 2 [/QUOTE]<br />
                          <br />
                          Z Imprezą jest tak... ze gdy już na nią masz to zwycięża rozsądek. Stałem przed zakupem STI 2,5 ale ewentualne koszty eksploatacyjne i niewątpliwa wioska w środku mnie trochę zniechęciła... . Dlatego trzeba zbierać albo na zakuta Imprezę lanosa albo na EVO X:)<br/>
                          Dokładnie tak! Chcialem kupic ta starsza wersje, ale jak usiadlem w srodku to troche lepiej niz w polonezie... z zewnątrz obleci, ale srodek straszny... ale czemu 2.5 ? 2.0 chyba jest lepszym silnikiem z tego co kojarze

Skomentuj

To nie jest aż tak mało mocy, chociaż pewnie teraz już chcesz więcej :) To samo mam.

Miałem w sumie napisać, że są dwa typy ludzi - GTR albo amerykański Chevy/Ford :) Rozumiem też dlaczego niektórzy ludzie preferują takiego GTR'a względem amerykańskich aut, ale sam bym go w życiu nie kupił. Mam po prostu problem z piszczącym dźwiękiem turbin :P
                            Akurat GTR jest taki nijaki(nie ze bym go nie chciał mieć) ale jest zbyt popularny... już wolałbym Porsche.

[quote name=&quot;_NATAN_5064&quot; post=430493]Impreza... moje wymarzone auto, zaraz po tym jak zainstalowalem 10lat temu colina mcrea 2
                            <br />
                            <br />
                            Z Imprezą jest tak... ze gdy już na nią masz to zwycięża rozsądek. Stałem przed zakupem STI 2,5 ale ewentualne koszty eksploatacyjne i niewątpliwa wioska w środku mnie trochę zniechęciła... . Dlatego trzeba zbierać albo na zakuta Imprezę lanosa albo na EVO X:)<br/>
                            Dokładnie tak! Chcialem kupic ta starsza wersje, ale jak usiadlem w srodku to troche lepiej niz w polonezie... z zewnątrz obleci, ale srodek straszny... ale czemu 2.5 ? 2.0 chyba jest lepszym silnikiem z tego co kojarze[/QUOTE]

Miałem okazje kupić w pełni zakute 2,5 wiec nie było źle... ale tak jak piszesz, siadłem w nim, pogadałem o eksploatacji i kupiłem Civica ostro porobionego a różnice w skarpetę:)
                            Last edited by dj_zibi; 22.12.2014, 21:56.

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                              Gdzie?

- - - - - aktualizacja - - - - -

Jak cie policja zatrzyma tez bedziesz taki mądry?

Nie wiem nie trafiłem na takie, słyszałem o nim niedawno jednak nie potrafię zlokalizować. Może w związku z budową metra któreś wyłączyli. Ale to dziwne jeśli możesz tylko wjechać na rondo ale nie możesz wyjechać. Choć twórczość w ustawianiu znaków jest radosna.

Będę. Niby za co ma mnie zatrzymać policja? Że jadę w mieście lewym pasem jezdni jednokierunkowej? No jadę, bo będę skręcał, bo inne są zajęte, albo oddzielone linią ciągłą. Jeszcze się nie zdarzyło żebym widział w mieście zatrzymanego za jazdę lewym pasem. Co prawda nie widziałem tez pustej drogi dwupasmowej, chyba że w środku nocy.

Lewy pas w mieście nie jest uprzywilejowany - nie służy wyłącznie do wyprzedzania ani do szybszej jazdy, wiec jaki powód miałaby mieć policja?

Skomentuj

Akurat GTR jest taki nijaki(nie ze bym go nie chciał mieć) ale jest zbyt popularny... już wolałbym Porsche.
                                Ja w sumie nie chciałbym mieć :P Chyba, że za darmo, aby sprzedać.

Jeśli chodzi o moje podejście do tego samochodu to:

- cena grubo przesadzona
                                - AWD
                                - silnik prawie jak mój, minimalnie pojemniejszy i doładowany dwoma turbinami. Osobiście przełykam tylko kompresor.
                                - dźwięk

+ skrzynia biegów
                                + ???

Skomentuj

Co do kompresora to sporo ludzi pakuje toto do K20 Hondy osiągając po 350+KM ale psucie silnika NA z VTEC kompresorem to... :)

Do minusów GTRa dodałbym jeszcze ze co drugi nowobogacki wieśniak ze stolycy takiego ma :)

Skomentuj

Japonce dają dużo za sensowna kase ale ich ciągle problem to slaba renoma, brak magii marki, lichy dezajn i niekonczacy sie smród skojarzeń z nfs i fanboyow tuningu. Czasami jazda japoncem to wstyd, a ferrari, lambo czy porka nigdy. Nawet wszechmocny gtr nie jest w stanie tego zmienić.

Aha, jeszcze jedno. Nie słyszałem jeszcze fajnie brzmiącego silnika z Japonii.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta

Aha, jeszcze jedno. Nie słyszałem jeszcze fajnie brzmiącego silnika z Japonii.
                                      Widzisz, zależy co się komu podoba, wiele osób twierdzi że b18c4 z silników hondy słabo wypada dźwiękowo a mi się podoba

Skomentuj

Drz450

Skomentuj

Jasne ze wszystko jest kwestia gustu, ale naprawde nie rozumiem jak komuś moze sie podobać dźwięk rzędowego silnika czterocylindrowego...

Skomentuj

Czaruję...
                                          X