Impreza... moje wymarzone auto, zaraz po tym jak zainstalowalem 10lat temu colina mcrea 2
Z Imprezą jest tak... ze gdy już na nią masz to zwycięża rozsądek. Stałem przed zakupem STI 2,5 ale ewentualne koszty eksploatacyjne i niewątpliwa wioska w środku mnie trochę zniechęciła... . Dlatego trzeba zbierać albo na zakuta Imprezę lanosa albo na EVO X:)
Nie odnajduje sie w Amerykańskiej motoryzacji... ja jestem fanem tzw: Importu z Japonii Mój Type Rek ma niestety tylko 240KM.
To nie jest aż tak mało mocy, chociaż pewnie teraz już chcesz więcej :) To samo mam.
Miałem w sumie napisać, że są dwa typy ludzi - GTR albo amerykański Chevy/Ford :) Rozumiem też dlaczego niektórzy ludzie preferują takiego GTR'a względem amerykańskich aut, ale sam bym go w życiu nie kupił. Mam po prostu problem z piszczącym dźwiękiem turbin :P
[quote name="_NATAN_5064" post=430493]Impreza... moje wymarzone auto, zaraz po tym jak zainstalowalem 10lat temu colina mcrea 2 [/QUOTE]<br />
<br />
Z Imprezą jest tak... ze gdy już na nią masz to zwycięża rozsądek. Stałem przed zakupem STI 2,5 ale ewentualne koszty eksploatacyjne i niewątpliwa wioska w środku mnie trochę zniechęciła... . Dlatego trzeba zbierać albo na zakuta Imprezę lanosa albo na EVO X:)<br/>
Dokładnie tak! Chcialem kupic ta starsza wersje, ale jak usiadlem w srodku to troche lepiej niz w polonezie... z zewnątrz obleci, ale srodek straszny... ale czemu 2.5 ? 2.0 chyba jest lepszym silnikiem z tego co kojarze
To nie jest aż tak mało mocy, chociaż pewnie teraz już chcesz więcej :) To samo mam.
Miałem w sumie napisać, że są dwa typy ludzi - GTR albo amerykański Chevy/Ford :) Rozumiem też dlaczego niektórzy ludzie preferują takiego GTR'a względem amerykańskich aut, ale sam bym go w życiu nie kupił. Mam po prostu problem z piszczącym dźwiękiem turbin :P
Akurat GTR jest taki nijaki(nie ze bym go nie chciał mieć) ale jest zbyt popularny... już wolałbym Porsche.
[quote name="_NATAN_5064" post=430493]Impreza... moje wymarzone auto, zaraz po tym jak zainstalowalem 10lat temu colina mcrea 2
<br />
<br />
Z Imprezą jest tak... ze gdy już na nią masz to zwycięża rozsądek. Stałem przed zakupem STI 2,5 ale ewentualne koszty eksploatacyjne i niewątpliwa wioska w środku mnie trochę zniechęciła... . Dlatego trzeba zbierać albo na zakuta Imprezę lanosa albo na EVO X:)<br/>
Dokładnie tak! Chcialem kupic ta starsza wersje, ale jak usiadlem w srodku to troche lepiej niz w polonezie... z zewnątrz obleci, ale srodek straszny... ale czemu 2.5 ? 2.0 chyba jest lepszym silnikiem z tego co kojarze[/QUOTE]
Miałem okazje kupić w pełni zakute 2,5 wiec nie było źle... ale tak jak piszesz, siadłem w nim, pogadałem o eksploatacji i kupiłem Civica ostro porobionego a różnice w skarpetę:)
Nie wiem nie trafiłem na takie, słyszałem o nim niedawno jednak nie potrafię zlokalizować. Może w związku z budową metra któreś wyłączyli. Ale to dziwne jeśli możesz tylko wjechać na rondo ale nie możesz wyjechać. Choć twórczość w ustawianiu znaków jest radosna.
Będę. Niby za co ma mnie zatrzymać policja? Że jadę w mieście lewym pasem jezdni jednokierunkowej? No jadę, bo będę skręcał, bo inne są zajęte, albo oddzielone linią ciągłą. Jeszcze się nie zdarzyło żebym widział w mieście zatrzymanego za jazdę lewym pasem. Co prawda nie widziałem tez pustej drogi dwupasmowej, chyba że w środku nocy.
Lewy pas w mieście nie jest uprzywilejowany - nie służy wyłącznie do wyprzedzania ani do szybszej jazdy, wiec jaki powód miałaby mieć policja?
Akurat GTR jest taki nijaki(nie ze bym go nie chciał mieć) ale jest zbyt popularny... już wolałbym Porsche.
Ja w sumie nie chciałbym mieć :P Chyba, że za darmo, aby sprzedać.
Jeśli chodzi o moje podejście do tego samochodu to:
- cena grubo przesadzona
- AWD
- silnik prawie jak mój, minimalnie pojemniejszy i doładowany dwoma turbinami. Osobiście przełykam tylko kompresor.
- dźwięk
Japonce dają dużo za sensowna kase ale ich ciągle problem to slaba renoma, brak magii marki, lichy dezajn i niekonczacy sie smród skojarzeń z nfs i fanboyow tuningu. Czasami jazda japoncem to wstyd, a ferrari, lambo czy porka nigdy. Nawet wszechmocny gtr nie jest w stanie tego zmienić.
- - - - - aktualizacja - - - - -
Aha, jeszcze jedno. Nie słyszałem jeszcze fajnie brzmiącego silnika z Japonii.
Skomentuj