Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wątek motoryzacyjny

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

sprawdzam sobie koszty ubezpieczenia auta na youcandrive.pl
    vectra b z dowolnym silnikiem - 800zl
    fiacik z silnikiem 1,1 - 700zl!

ktos moze mi napisac jakie sa koszta rejestracji i dodatkowych oplat przy zakupie samochodu?
    nie wiem ile trzeba zbierac...

Skomentuj

Blachy z papierkami ~130zl.
      Ceny przy zerowej znizce?

W ergo hestii mozesz miec taniej powyzej 28 roku zycia.
      Te porownywarki netowe to crap.

Skomentuj

Jeżeli nie masz zniżek, warto kupić samochód jako współwłasność z którymś członków z rodziny który takie zniżki posiada. Ja tak wiele lat temu budowałem swoje zniżki.

Skomentuj

bierz firmę krzak i do 5stówek się zmieścisz. Ja będę miał zaraz 3stówki :)

Skomentuj

Przerejestrowanie z nowymi tablicami to prawie 180 zł, a nie 130.
            Vectrę B sobie odpuść, to produkt samochodopodobny. Paradoksalnie w małym budżecie lepiej szukać Vectry A.

Skomentuj

Zamieszczone przez mbar Zobacz posta
              Paradoksalnie w małym budżecie lepiej szukać Vectry A.
              Z zapasem reperaturek do wymiany co sezon :)

Skomentuj

Ta... Kadeta albo rekorda odrazu poszukaj :/
                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

W B lepiej nie będzie.

Skomentuj

Jak ma byc staroc, ale bez zagrozenia rdza, to zostaje tylko Audi A4, ewentualnie Audi 80. Mechanicznie tanie i wlasciwie niezawodne.

Skomentuj

Nie na temat...
                      Kadetem tera!!!

Skomentuj

Zamieszczone przez Rfck Zobacz posta
                        Mi też się nie podoba system z istnieniem pieniądza ale cóż człowiek musi być całe życie dłużnikiem żeby kupić sobie taki "luksus" jak mieszkanie...
                        Myślę że lepiej być dłużnikiem niz mieszkać pod mostem do momentu układania odpowiedniej kwoty.
                        Ja właśnie splacam kredyt gdzie za 40000zł po czterech latach oddam im 44400 więc myślę że koszt raczej znikomy a mam co chciałem

Skomentuj

Zamieszczone przez tomekk_ Zobacz posta
                          Ceny przy zerowej znizce?
                          tak - nie mialem nic na siebie

Zamieszczone przez dzabij Zobacz posta
                          Jeżeli nie masz zniżek, warto kupić samochód jako współwłasność z którymś członków z rodziny który takie zniżki posiada. Ja tak wiele lat temu budowałem swoje zniżki.
                          jakbym mial taka mozliwosc to bym juz dawno myslal o aucie!
                          niestety rodzice nie maja samochodu
                          bracia maja auta na tesciow

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                          bierz firmę krzak i do 5stówek się zmieścisz.
                          w sumie przeciez wyplacalnosc firmy mnie interesuje tylko jak mam AC?
                          bo z OC JA nigdy kasy nie dostaje?

Skomentuj

tak oc jest odpowiedzialne za to co zrobisz komus, ale istnieje fundusz gwarancyjny wiec kazde oc jest wyplacalne.

Panowie potrzebuje do domowego zaplecza interfejs diagnostyczny, najlepiej jakby wspolpracowal ze wszystkimi autami w domu:
                            Lexus IS250 2008r
                            Hyundai Coupe 2,7 v6 2005r
                            Toyota Corolla E110 1.6 2002r

Wszystko benzyny wiec moze nie dzialac z dieslami a fajnie jakby jeden dzialal na wszystkie auta, ogolnie moze byc tylko pod azjatyckie bo w rodzinie tylko te sa kupowane. Chcialbym by jednak diagnozowalo cos a nie bylo zabawka jak ELM327. Ma sluzyc do kasowania bledow, sprawdzania temperatury, podstawowej diagnostyki. Budzet blizej nie okreslony, najlepiej najtanszy z tych ktore cos juz moga zdzialac :)

Skomentuj

To ten elm w zupełności wystarczy
                              Kazdy samochod z obdII czyli wsystkie po chyba po 2000r maja te same złącza
                              Dobry program nawet na tableta i masz wszystkie potrzebne ci info o samochodzie
                              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Nie kupuj żadnego elm'a bo to tylko do silnika i tylko do błędów, tak więc dobrze nazwałeś to zabawką. Najtańszy sprzęt to chińska "wersja"(czyt. podróbka) Delphi autocom, na znanym serwisie aukcyjnym i po 400zł takie cudo chodzi, a możliwości naprawdę duże. Poza tym z corollą elm nie porozmawia dopiero po 2013.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                                  w sumie przeciez wyplacalnosc firmy mnie interesuje tylko jak mam AC?
                                  bo z OC JA nigdy kasy nie dostaje?
                                  Jeszcze nie, ale już widać że wprowadzają (np PZU) zgłaszanie szkód firmie w której się ubezpieczasz i ona walczy dalej z ubezpieczycielem a Ci wypłaca odszkodowanie jeśli jesteś pokrzywdzony. Były też dyskusje aby rozliczać się z ubezpieczycielem w którym siedzisz, nawet w przypadku nie Twojej szkody. Co z tego będzie zobaczymy, na razie wybieram krzaki :)

Skomentuj

Były też dyskusje aby rozliczać się z ubezpieczycielem w którym siedzisz, nawet w przypadku nie Twojej szkody. Co z tego będzie zobaczymy, na razie wybieram krzaki :)
                                    Zdaje się że niedługo będzie to standardem regulowanym prawnie (jak całe komunikacyjne OC).

Skomentuj

Jeszcze nie, ale już widać że wprowadzają (np PZU) zgłaszanie szkód firmie w której się ubezpieczasz i ona walczy dalej z ubezpieczycielem a Ci wypłaca odszkodowanie jeśli jesteś pokrzywdzony. Były też dyskusje aby rozliczać się z ubezpieczycielem w którym siedzisz, nawet w przypadku nie Twojej szkody. Co z tego będzie zobaczymy, na razie wybieram krzaki
                                      Ja tak mialem jakies 3 lata temu. Gosc zaparkowal mi na tylnym zderzaku, kase wyplacilo PZU z mojego ubezpieczenia, a pozniej samo sciagalo hajs z ubezpieczenia sprawcy. Niedawno ktos mi uszkodzil tylne drzwi na parkingu supermarketu. Zglosilem z mojego AC, za kilka dni kasa na koncie bez przeciagania.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                                        Ja tak mialem jakies 3 lata temu. Gosc zaparkowal mi na tylnym zderzaku, kase wyplacilo PZU z mojego ubezpieczenia, a pozniej samo sciagalo hajs z ubezpieczenia sprawcy. Niedawno ktos mi uszkodzil tylne drzwi na parkingu supermarketu. Zglosilem z mojego AC, za kilka dni kasa na koncie bez przeciagania.
                                        To o czym piszesz to trochę inna sprawa, choć efekt podobny. Ty zlikwidowałeś szkodę ze swojego AC, ale ponieważ był sprawca, to ubezpieczyciel wystąpił z regresem i odzyskał wypłacone Ci odszkodowanie z polisy OC sprawcy. Dzięki temu nie traciłeś np. zniżek. Natomiast do tego potrzebowałeś ubezpieczenia AC. Często stosujemy to u mnie w pracy, znacznie przyspiesza proces, a przy 1000 samochodów ma znaczenie ;-)

Natomiast w nowym rozwiązaniu, szkodę którą wyrządził sprawca, będziesz likwidował nie u wystawcy jego polisy, tylko u swojego ubezpieczyciela OC. Dopiero on będzie występował z regresem do ubezpieczyciela sprawcy.

To rozwiązanie stosuje już PZU, natomiast ma stać się standardem we wszystkich polisach OC.
                                        Last edited by dzabij; 25.05.2015, 14:50.

Skomentuj

No no, u mnie lecialo z AC. Co do straty znizek, to moj agent powiedzial mi, ze moge zglosic szkode co rok i nie strace znizek. To samo mowil mi likwidator szkody na miejscu ogledzin auta. Generalnie to co placilem przez lata na ubezpieczenie auta, wrocilo do mnie po likwidacji dwoch szkod samochodu. Jest to jakis plus.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X