Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Rowery i akcesoria

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

zobaczylem ich strony internetowe
    ci co mieli takowe strony nie maja nic ciekawego

obdzwonie jutro w sprawie unibike'a i jak go nie beda mieli to nigdzie nie jade...

Skomentuj

Ja właśnie wróciłem z godzinnej przejażdżki. Głownie las i trochę miasto. Heh, prawdą jest, że najciemniejszy jest półmrok. Jak jeździłem o 22-23 po lesie, to widziałem więcej niż o 21... Oczywiście jeżdżę z latarkami. Dziś z początku było mi zimno mimo kurtki rowerowej i golfa, ale jak wróciłem do domu, to z golfa miejscami można było wykręcać pot. Znaczy, że pojeżdżone dobrze.
      Na sam koniec, dosłownie 5m przed furtką coś mi się stało w kasecie. Objaw jest taki, że jak się kręci koło tylne, to razem z nim kręci się łańcuch, tak jakby te zapadki się zblokowały w kasecie. Będzie trzeba to rozkręcić i spojrzeć co za szatan tram siedzi.

Skomentuj

Zamieszczone przez Bebok Zobacz posta
        Objaw jest taki, że jak się kręci koło tylne, to razem z nim kręci się łańcuch, tak jakby te zapadki się zblokowały w kasecie. Będzie trzeba to rozkręcić i spojrzeć co za szatan tram siedzi.
        dokladnie - rozbieraj

---------- Post dodany o 15:41 ---------- Poprzedni post o 22:39 ----------

obdzwonilem cale wojewodztwo + czesc sasiedniego pomorskiego

wracam po scotta

---------- Post dodany o 17:59 ---------- Poprzedni post o 15:41 ----------

jak mnie to irytuje...

wrocilem po scotta i z zamiarem przyjzenia sie giantowi

gianta nie ma duzej ramy i bedzie za 2-3 tyg!
        scotta chcialem juz kupowac... ale facet powiedzial ze ma w drugim sklepie dextera 21"
        i jak tu nie zwariowac?

we wtorek przymierzam ostatecznie scott vs author

Skomentuj

Na szczęście nie musiałem rozbierać kasety, bo już przy zdejmowaniu zębatek "się naprawiło". Wystarczyło na chama pokręcić kasetą i się te zapadki chyba opamiętały. Sprawdzone w trasie i zapite piwem, działa, więc jest dobrze

Skomentuj

3 tygodnie trwalo zanim kupilem to co chcialem

author dexter 29 21" jest juz moj!

jutro fotki

Skomentuj

Super, no to teraz udanych wypraw i przyjemnej jazdy :-).

Skomentuj

No to co Pawel, weekendzik na rower

Wysłane z mojego GT-I9001 za pomocą Tapatalk

Skomentuj

Zamieszczone przez DeKeR Zobacz posta
                  No to co Pawel, weekendzik na rower
                  pewnie!
                  moja dziewczyna jest chora - jestes chetny na pare godzin w lesie?

na 14 mam do pracy... chyba wyjade wczesniej i pojade dookola miasta

Skomentuj

Paweł, przyjemnego gniecenia jajek

Skomentuj

Z tobą do lasu? Pewnie! tylko czy mój rower i moja kondycja to wytrzyma.
                      Wysłane z mojego GT-I9001 za pomocą Tapatalk

Skomentuj

Nie zdzierżyłem już pisania magisterki i musiałem się rozruszać. Oczywiście "na kole". Wiatr robił co tylko mógł żeby mnie zatrzymać, ale ja się nie dałem Zimny prysznic po wysiłku to też zacna sprawa, człowiek zaraz "uleczony" jest.

Skomentuj

Ja dzisiaj też wybrałem się na przejażdżkę rowerem po Panewnickich lasach. A wcześniej dla odmiany po parku smigalem na rolkach. Ostatnio zrobił się ze mnie sportowiec, bo staram się siedzieć mniej przed komputerem i kolumnami.

Skomentuj

Zamieszczone przez Bebok Zobacz posta
                            ie zdzierżyłem już pisania magisterki i musiałem się rozruszać. Oczywiście "na kole". Wiatr robił co tylko mógł żeby mnie zatrzymać, ale ja się nie dałem Zimny prysznic po wysiłku to też zacna sprawa, człowiek zaraz "uleczony" jest.
                            Też to stosowałem przy pisaniu dyplomu .. tylko że wtedy był grudzień 20 cm śniegu i -10 na zewnątrz, nie mniej, działało tak samo dobrze

Skomentuj

Zamieszczone przez DeKeR Zobacz posta
                              Z tobą do lasu? Pewnie! tylko czy mój rower i moja kondycja to wytrzyma.
                              nie zapominaj ze ja od 10 lat nie jezdzilem na rowerze, a rower jest nowy, wiec co chwile trzeba cos dokrecac (np po wypadzie do pracy przedni hamulec)

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                                a rower jest nowy, wiec co chwile trzeba cos dokrecac (np po wypadzie do pracy przedni hamulec)

Trochę to dziwne, pewnie sklep do bani i nie przygotowali roweru do jazdy tylko wyciagnęli z pudła i jakoś go tam złożyli :/ .

Skomentuj

Nawet jak i sklep byłby z tych solidnych, to posprawdzanie wszelkich śrubek to pierwsza rzecz po zakupie roweru. Już sobie wyobrażam jak szczęśliwy nabywca jednośladu ciśnie prosto ze sklepu do lasa żeby potestować sprzęta, a tu po drodze gubi na wybojach części i rozregulowują się hamulce i przerzutki przez słabo dokręcone linki... Może nazbyt dosadne, ale ja się nie ruszam bez zestawu imbusów: http://allegro.pl/scyzoryk-zestaw-na...333918166.html mam poprzednią wersję tego zestawu z kluczami do szprych jeszcze. Bardzo twarde i wytrzymałe klucze.

Skomentuj

Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz posta
                                    Trochę to dziwne, pewnie sklep do bani i nie przygotowali roweru do jazdy tylko wyciagnęli z pudła i jakoś go tam złożyli :/ .
                                    Każdy nowy rower " układa się" podczas pierwszych przebytych kilometrów. Każdy porządny sklep ma w swojej ofercie posprzedażowej PIERWSZY DARMOWY przegląd (po ok. 100-200km) na którym to właśnie dociąga się linki, reguluje przerzutki, centruje koła. Nic w tym nienormalnego

Pozdrawiam i życzę samych udanych wycieczek rowerowych

Skomentuj

Układanie się części w rowerze dotyczy tylko niektórych elementów i z pewnością nie należy do nich hamulec . Najczęściej układały się korby (przy systemie halowtech to nie jest już problemem), mostki (taki z mocowaniem kierownicy na 2 śrubach może mieć tendencje do odkręcania) , koła (nromalka, po jakimś czasie warto sprawdzić szprychy), no i czasem wymagana jest poprawka regulacji przerzutek bo siadają pancerze itd.
                                      Paweł pewnie nie zdążył nawet 100km nim nie zrobić, po prostu nie było dokręcone.
                                      Mi w rowerze, a od lat składam i serwisuję go samemu, raz tylko poluzował się właśnie mostek, który faktycznie za lekko dokręciłem.

Skomentuj

Polecam używać klej do gwintów: np: http://allegro.pl/klej-do-gwintow-pe...356762232.html
                                        marcinsywala.pl
                                        Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz posta
                                          Paweł pewnie nie zdążył nawet 100km nim nie zrobić, po prostu nie było dokręcone.
                                          raczej 10km nie zrobilem

tak, nie bylo dokrecone

widzialem jak regulowal linki itp itd
                                          ale zacisku hamulca juz nie dokrecal

dzisiaj sobie to sam wyregulowalem

Skomentuj

Czaruję...
                                          X