Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Rowery i akcesoria

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Pochwale sie i ja :)
    Kilka miesiecy temu zreanimowalem treka 830 1996 ktorego mam od nowosci :)
    Tutaj caly temat
    https://forum.retromtb.pl/viewtopic....jmjDXY#p133107
    Ps
    Ktos z was jest na retromtb.pl ?

Skomentuj

Kiedyś byłem. Muszę chyba się znów zaszczepić. Mój GT Karakoram z kosmiczna technologią rurek.

https://diyaudio.pl/i/5274/2275b4b57...1565276792.jpg
      Last edited by dan124; 08.08.2019, 16:19.

Skomentuj

Zamieszczone przez panadol Zobacz posta
        Kilka miesiecy temu zreanimowalem treka 830 1996 ktorego mam od nowosci
        Gdybyś dał sztywny karbonowy widelec i baranek to super Gravel by wyszedł!
        Mój 15 letni Trek 800 MTB też niedawno dostał nowe życie. Dziękuję Krystianowi który cierpliwie doradzał w projekcie i napotkanych problemach.

Before

After:

W skrócie: zmiana kół 26">28". Opony Maxiss Re-Fuse zwijane 32-622. Wszystko zamleczkowane. Napęd 1x8 Claris. Kaseta 11-28. Korba NW 38Z. Waga z 13,5kg spadła na 11,5kg. Taki prawie Gravel na mazowieckie równiny bo nie tylko kolumnami człowiek żyje :) A mnie już 4kg sadła spadło :biggrin:
        Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0

Skomentuj

Zamieszczone przez KonradRak Zobacz posta
          W skrócie: zmiana kół 26">28". Opony Maxiss Re-Fuse zwijane 32-622. Wszystko zamleczkowane. Napęd 1x8 Claris. Kaseta 11-28. Korba NW 38Z. Waga z 13,5kg spadła na 11,5kg. Taki prawie Gravel na mazowieckie równiny bo nie tylko kolumnami człowiek żyje :) A mnie już 4kg sadła spadło :biggrin:
          Widzę, że nie tylko ja wpadłem na pomysł przełożeń 1x8, wybebeszyłem korbę Shimano 600, tj wywaliłem blat 53z i został 39z bodajże, w zanadrzu czeka korba Ultegra na Hollowtechu, ale na na razie mi się nie chce jej montować bo nie mam suportu a oryginał jeszcze trzyma, swoją drogą ostatnio byłem w szoku, jak okazało się, że pomiędzy tą starą 600 i kilkuletnią Ultegrą przystosowaną pod łańcuch 11 biegowy da się zmieniać zębatki...

U mnie jest nadzieja nie przekroczyć 11kg, ale myślę, że nie będzie to trudne, bo bazuję na ramie typowo szosowej.

Skomentuj

Gdybyś dał sztywny karbonowy widelec i baranek to super Gravel by wyszedł!
            Mój 15 letni Trek 800 MTB też niedawno dostał nowe życie. Dziękuję Krystianowi który cierpliwie doradzał w projekcie i napotkanych problemach.

Before

After:

W skrócie: zmiana kół 26">28". Opony Maxiss Re-Fuse zwijane 32-622. Wszystko zamleczkowane. Napęd 1x8 Claris. Kaseta 11-28. Korba NW 38Z. Waga z 13,5kg spadła na 11,5kg. Taki prawie Gravel na mazowieckie równiny bo nie tylko kolumnami człowiek żyje :) A mnie już 4kg sadła spadło [emoji3]
            Gratki Ziom za samozaparcie...
            Wyszło git a najważniejsze że Tobie się dobrze jeździ.
            Działaj dalej bo 4kg to woda [emoji16]

Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka

Skomentuj

Jeszcze kilka miesięcy temu nie wiedziałem co to Narrow Wide a teraz jestem ambasadorem tego rozwiązania. Jak widzę w tych rowerkach komunijnych i do miasta napędy 3x... to coś mnie trafia. Dziecku i żonie też przerobię "górale" na 1x10 z prostą kierownicą. Będę miał co robić zimą :)
              Krystian zrzucę jeszcze 5 litrów wody i będzie cacy [emoji14]

Skomentuj

Narrow Wide
                Możesz przybliżyć coś więcej? Z tego co czytałem chodzi o zapobieganie spadaniu łańcucha, tylko czy jest się sens w to pchać gdy na razie (przynajmniej) łańcuch nie spada w konfigu 1x8?

Skomentuj

U Chińczyka kupisz aluminiowy blat NW do rozmiaru 38 za 7$. Większe już droższe.
                  https://youtu.be/wCSNtSzbz7c

Skomentuj

W życiu bym nie przerobił mojego GT.

Skomentuj

U Chińczyka kupisz aluminiowy blat NW do rozmiaru 38 za 7$. Większe już droższe.
                      To teraz tylko szukać jeszcze innej korby, bo moje obie szosowe mają BCD130 i 5 otworów, a jednak chciałbym 38z (na takie BCD widzę rozmiary od 50z), z tym że to raczej nie będzie problem.

Skomentuj

160,61 zł 11%OFF | Składany rower tarczy BCD130 38 T 40 50 58 60 T wąski szeroki Circle shape 1 System x 11 prędkości
                        https://s.click.aliexpress.com/e/IY9jxsM

Skomentuj

Dobrze mieć namiar, na razie bieżący rezultat, jest mniej niż 11kg, ale dojdą klamkomanetki, nowa kiera i być może coś jeszcze wyjdzie w praniu.

Skomentuj

Jakim cudem mój stalowy Staszek 29er waży 12kg[emoji848]

Skomentuj

Hel w dętkach :)
                              marcinsywala.pl
                              Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

To był raczej pomiar mocno zgrubny, bo stałem na wadze, którą tarowałem pod swoją masę, a potem cyk rower do rąk.

Tych 11kg może nie przekroczy, poprzednio połowa bebechów ze zdjęcia wisiała na ramie CrMo i było może ciut powyżej 11kg, tu jest z kolei mniej, ale biorę zapas na klamkomanetki, bo teraz jest tylko plastikowa klamka na testy

Skomentuj

Tylko waga do ryb/walizek lub każdy element osobno na kuchennej ale to się przydaje gdy zmieniamy szpej i chcemy porównać.
                                  W oponkach jest ale mleko[emoji16]

Skomentuj

Zamieszczone przez Krystian Markow Zobacz posta
                                    Gratki Ziom za samozaparcie...
                                    Wyszło git a najważniejsze że Tobie się dobrze jeździ.
                                    Działaj dalej bo 4kg to woda [emoji16]

Ile +/- włożyłeś w ten upgrade?

Skomentuj

2000zł.

Skomentuj

Takie tam przy Operze Nova :)

Skomentuj

Ale macie lekkie rowery, mój waży wg fabryki 13,4 bez pedałów, ale w tym budżecie w którym chciałem się zmieścić to raczej norma.
                                          W sobotę pojeździłem, trasa jak w linku, start i meta w trochę innym miejscu ale to po płaskim to dużej różnicy nie robi, jak kogoś z Was ciekawi to szczegóły z Wikiloc tu https://es.wikiloc.com/rutas-mountai...-norte-5823274 trochę podobnie jak na Marsie.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X