Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spam Post :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
    U mnie jest 2000
    No tak, zależy kto ile sobie ustawił postów na stronie.

A za 77 postów będziesz mieć cztery siódemki

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123
      Marian, przepraszam. Masz najlepiej dotąd zbudowane kolumny i cieszę się, że jesteś szczęśliwy z tego powodu. Przepraszam, że napisałem swoje spostrzeżenia wiedząc, że i tak w swoje dyskusje będziesz próbował mnie wciągać.
      Wiedziałem że tak napiszesz na koniec aby mnie ośmieszyć.
      Dla Twojej wiadomości, ludzie z forum już dawno zauważyli takie Twoje manewry, i mówili mi o tym w Warszawie.

Marian rozmawiamy o prezentacji jaka przedstawił wystawca
      Uwazam ze nie była i nie powinna byc przypadkowa
      Powinna byc najlepsza z możliwych
      Tak, najlepsza z możliwych złożona ze sprzętu przywiezionego do hotelu.
      Najlepsze kolumny to były linie Hermesa, dlatego najdłużej grały.
      I wcale nie pisałem że moje kolumny grały super, jak mi to Dolphin próbuje wmówić, tylko cały czas piszę że U MNIE grają lepiej niż w hotelu, a zwrotnica mimo iż wokale są wysunięte do przydu (bo tak mi się akurat podoba) jest zaprojektowana poprawnie.

Dolphin pisze że projekt Ravena, czyli kolumny Pteterycza grają dobrze, bo miał je u siebie w domu, tylko w sobieskim te kolumny zagrały kiepsko.
      Więc dlaczego usilnie próbuje wmówić mi że mój projekt jest kiespki skoro w domu tego nie słyszał?

Jeśli ja bym psioczył na zwrotnicę Ravena, bo kolumny w hotelu mi nie grały, to by mnie chyba zaszczekał że to przecież wina elektroniki i pomieszczenia, bo przecież słyszał je u siebie w domu i grały OK :)

Taka rozmowa jest po prostu bez sensu.

A słyszeliście tam zgranie fazowe?
      Jesteście w stanie stwierdzić czy ono było czy nie?
      Dobry i osłuchany projektant powinien to usłyszeć.
      Last edited by marian; 11.11.2015, 14:48.

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
        Wiedziałem że tak napiszesz na koniec aby mnie ośmieszyć.
        Nie mam zamiaru Cię ośmieszać, więc wyluzuj. Nieprawdą jest, że masz najlepsze dotąd kolumny jakie sobie robiłeś? Wydaje mi się, że w danym budżecie chcesz zrealizować projekt tak abyś był zadowolony. Skoro jesteś to z czym jest problem? Z tym, że mi one kompletnie nie pasują i napisałem swoje zdanie? Przepraszam, ale chciałeś przeczytać spostrzeżenia, więc je napisałem.

Dolphin pisze że projekt Ravena, czyli kolumny Pteterycza grają dobrze, bo miał je u siebie w domu, tylko w sobieskim te kolumny zagrały kiepsko.
        Więc dlaczego usilnie próbuje wmówić mi że mój projekt jest kiespki skoro w domu tego nie słyszał?
        A czy umiesz czytać ze zrozumieniem? Napisałem, że elektronika ten zestaw zdegradowała na basie i górze, bo u mnie było całkiem inaczej. U Ciebie natomiast nie było niczego co mogłoby mi się spodobać, a znam same głośniki i wiem jak potrafią pograć.

Dla Twojej wiadomości, ludzie z forum już dawno zauważyli takie Twoje manewry, i mówili mi o tym w Warszawie.
        Ja słyszę też ciekawe rzeczy na temat Twoich wciągających dyskusji prowadzonych do nikąd (jak ta kolejna). I co z tego? Mamy sobie wytykać kto i co o kim mówi? Trochę to żałosne :)

Na prawdę marian, jak Cię boli to, co napisałem o Twoim sprzęcie, to usuniemy moje wpisy i dalej ciesz się, że komuś się to podobało. Nadmuchamy Twoje kolumny opiniami pozytywnymi i wtedy nie będziemy musieli dyskutować. Nie ma problemu, daj tylko znać.. :)

Skomentuj

Po odsluchu tych monitorów nie kupilbym żadnego z tych głośników
          A wysokiego to juz napewno
          Jednak znam mozliwosci basowe ushera i wiem co potrafi
          To nie była najlepsza odsłona tych monitorów ze względu na rzeczy o których rozmawialiśmy wyżej

Co do zgrania fazowego to cieżko stwierdzić bo średnica zakryła całośc odsluchu
          Brakowało zwiewności i lekkości grania
          Nie było słuchać tam oderwania od głośników dźwięku

Moze i masz zgranie fazowe ale co z tego?
          Jak juz wyżej pisałem technicznie mogła byc poprawna ale brzmnieiowo musisz teoche posiedzieć

To jesCze doleje oliwy do ognia
          Uwazam, ze zwrotnice powinno robic sie na wzmacniaczu na ktorym potem bedzie sie słuchać
          Bo mimo liniowego, technicznie poprawnego wykresu kazdy gra inaczej
          Jeden ma uwypuklony bas inny średnice, albo przytłumiona gore
          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

To jesCze doleje oliwy do ognia
            Uwazam, ze zwrotnice powinno robic sie na wzmacniaczu na ktorym potem bedzie sie słuchać
            Bo mimo liniowego, technicznie poprawnego wykresu kazdy gra inaczej
            Jeden ma uwypuklony bas inny średnice, albo przytłumiona gore
            Zgadzam się z tym, ale kilka dni przed wyjazdem lampa się zepsuła i dopieszczałem zwrotkę na ampli niestety.

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
            Na prawdę marian, jak Cię boli to, co napisałem o Twoim sprzęcie, to usuniemy moje wpisy i dalej ciesz się, że komuś się to podobało. Nadmuchamy Twoje kolumny opiniami pozytywnymi i wtedy nie będziemy musieli dyskutować.
            Nie, jest dobrze tak jak jest.
            Nigdy nie lubiłem zakłamania.

Skomentuj

Panowie nie moge znaleźć tematu o czestotliwosci rezonansowej
              Był temat tylko o tym
              Czym jest, skad sie bierze itd

Pomożecie znaleźć?

Kolega chciał sie doszkolić to bym mu lekturę podesłał
              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Czy tylko ja mam wrażenie, że z powodu wolnego dnia zrobił się jakiś wysyp trolli itp. osobników?
                Fajnie, że po AS kilka osób się zarejestrowało ale bez przesady

Skomentuj

Nie na temat...
                  Gdybyś wiedział co sie na strefie dzieje.

Skomentuj

mam pomysł na 2,5way. tylko jakie głośniki nisko-średnio czy oklepany Seas CA18RNX a może coś ktoś podpowie "nowego" jakieś pomysły ?
                    Myślałem też po taniości W170S dać tam

Muszę kupić głośniki bo nigdy nic nie zrobię jak nie zacznę skupować .... już 2 lata żadnych kolumn Sobie nie zrobiłem...
                    Last edited by gucio.; 12.11.2015, 16:14.

Skomentuj

Słuchałem w zeszłym roku mtm na tych visatonach i seasie którymś
                      Mi sie bardzo podobało
                      Markował to pylon audio
                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Pylony Sapphire 25 ? tylko to nie mtm

na 27tdc i viastonach W170S

tu jest opis szerszy
                        http://stereoikolorowo.blogspot.com/...pphire-25.html

podobno fajnie to gra ale nie miałem okazji posłuchać

Skomentuj

No coś podobnego chciałem wykonać, ale zapomniałem o tych pylonach i już pomysł odpada, nie chcę małpować, jednak zastanowię się nad czymś innym...

Coś nowego świeżego trzeba zrobić :)

Skomentuj

Ja się na pylony zasadziłem na As, bo tak chwalą... I stwierdzam że ee tam, takie kluchowate.

Skomentuj

To nie te

- - - - - aktualizacja - - - - -

Żadne inne do tej pory mi nie podeszły
                              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Nawet w miarę dobra cena

Skomentuj

Panowie, bawił się ktoś może głośnikami z tych serii?

http://audiotransducers.com/pl/szero...d-w6-2144.html
                                  http://audiotransducers.com/pl/szero...d-w5-2143.html

Skomentuj

Pytanie dla kodzących, mysqli starczy do robienia bezpiecznych zapytań, czy jeszcze dorzucić jakąś funkcję czyszczącą stringa?
                                    Bo się zastanawiam czy to nie jest przerost formy nad treścią przy łączeniu obu tych metod.

Skomentuj

Użyj PDO.

https://pl.wikibooks.org/wiki/PHP/Biblioteka_PDO

Skomentuj

Jakoś tak na razie kombinowałem w MySQLi, bo programowanie strukturalne bardziej mi leży oraz nie używam innej bazy, kod już jest odrobinę lepszy niż przy zwykłym MySQL spod PHP.
                                        Jeszcze ADOdb umożliwia niby parametryczne zapytania, ale tego nie ruszałem na razie od strony kodu.

http://php.net/manual/en/mysqli.prepare.php - to powiedzmy śmiga.

W sumie zastanawia mnie dlaczego jeszcze sporo programistów stosuje tradycyjne połączenie do bazy.

Skomentuj

Mam bilety na koncert Edyty Górniak 29 listopada w Atlas Arenie w Łodzi - moja żona jest fanką... Niestety nie możemy pojechać na tę imprezę. Czy ktoś byłby może zainteresowany? Mam trzy sztuki tych biletów, sektor A3 - tuż przed sceną, tak mniej więcej w połowie tego sektora, miejsca obok siebie (siedzące)

Bilety kosztowały 120 zł/szt - oddam po stówie - najlepiej wszystkie trzy sztuki, ale w sumie jeśli ktoś będzie mocno zainteresowany to nie jest to aż tak istotne.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X