Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spam Post :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Pytanko. Typowa mala lazienka w starym bloku do remontu. Przygotowanie (zeszlifowanie) i wyrownanie jednej sciany z oknem plytami karton-gips. Na podlogi i sciany kafelki ( z obrobką okna, otworami na rury, gniazdka itp.) Ile powinien dostać za to niedoświadczony płytkarz "po znajomości"? Ktoś może remontował ostatnio łazienkę i sie orientuje?

Skomentuj

Zamieszczone przez ruffpl Zobacz posta
      Pytanko. (...)Ile powinien dostać za to niedoświadczony płytkarz "po znajomości"?
      Niedoświadczony płytkarz powinien najpierw zrobić łazienkę u siebie w domu, u teściowej, u mamy, babci, cioci i tej fajnej sąsiadki z naprzeciwka,
      wtedy już będzie doświadczony na tyle że sam będzie potrafił określić za ile chce pracować..
      Takiemu co jeszcze nie potrafi, bałbym się do ręki płytek dać - szkoda materiału.

Skomentuj

Zamieszczone przez Makaron Zobacz posta
        Takiemu co jeszcze nie potrafi, bałbym się do ręki płytek dać - szkoda materiału.
        Dokładnie, lepiej samemu to zrobić.
        A jeśli nie masz takich możliwości z braku czasu lub co innego, no to zapłać komuś kto się na tym zna, bo w przeciwnym razie będziesz przez najbliższe kilka (jak nie więcej) lat patrzał na spartoloną robotę, a to bardziej boli niż wydanie większej kasy za fachowca.

Skomentuj

Zamieszczone przez Makaron Zobacz posta
          Niedoświadczony płytkarz powinien najpierw zrobić łazienkę u siebie w domu, u teściowe i tej fajnej sąsiadki z naprzeciwka,
          :) No.. łazienka była robiona u siebie i w rodzinie, a teraz jest u tej fajnej sąsiadki :).

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
          Dokładnie, lepiej samemu to zrobić.
          Wlasnie ten niedoświadczony plytkarz to ja :) i robię to dla znajomej. Nigdy nie robilem dla kogoś zarobkowo, więc wolałem zapytać. Plytki cięte przecinarkę diamentową i wymierzane laserem krzyżowym. Wycięte i położone dobrze ( no ale w porównaniu z tym co było... jak budowlaniec się kopsnął o 4 centymetry w różnicy poziomu na 50cm wnęki okna :razz:). Głupio by mi było zrobić to źle więc się przedłużylo z czasem i nie wiem czy coś zawołać extra...
          Last edited by ruffpl; 06.04.2017, 21:48.

Skomentuj

Miał ktoś słuchawki ATH-M20X?

Skomentuj

Wlasnie ten niedoświadczony plytkarz to ja i robię to dla znajomej. Nigdy nie robilem dla kogoś zarobkowo, więc wolałem zapytać. Plytki cięte przecinarkę diamentową i wymierzane laserem krzyżowym. Wycięte i położone dobrze ( no ale w porównaniu z tym co było... jak budowlaniec się kopsnął o 4 centymetry w różnicy poziomu na 50cm wnęki okna ). Głupio by mi było zrobić to źle więc się przedłużylo z czasem i nie wiem czy coś zawołać extra...
              Tutaj to już sam musisz wiedzieć ile wziąć.

Skomentuj

:) No.. łazienka była robiona u siebie i w rodzinie, a teraz jest u tej fajnej sąsiadki :).

Wlasnie ten niedoświadczony plytkarz to ja :) i robię to dla znajomej. Nigdy nie robilem dla kogoś zarobkowo, więc wolałem zapytać. Plytki cięte przecinarkę diamentową i wymierzane laserem krzyżowym. Wycięte i położone dobrze ( no ale w porównaniu z tym co było... jak budowlaniec się kopsnął o 4 centymetry w różnicy poziomu na 50cm wnęki okna :razz:). Głupio by mi było zrobić to źle więc się przedłużylo z czasem i nie wiem czy coś zawołać extra...
                Podzwoń po firmach, popytaj ile z grubsza biorą za metr. Odejmij VAT i podatek i cena gotowa. A jak znam, życie jak mało byś nie powiedział to i tak będzie za dużo bo po znajomości........i tyle skasował:o
                Ja teraz właśnie też zabieram się za remont łazienki. Cały swój dom kiedyś okafelkowałem, trochę po rodzinie więc jakieś doświadczenie jest. Wiem jedno przy takiej robocie jak się chce mieć dobrze nie wolno się śpieszyć. Z takim podejściem nawet mało doświadczona osoba wykona to dobrze. Ale to pochłania czas, a to musi kosztować. Jakbym miał robić za kasę to w życiu bym nie zarobił na chleb. Za wolno by mi to szło, żeby efekt był zadowalający - co za tym idzie w ogólnym rozrachunku cena za metr byłaby za wysoka i klientów by nie było. Przynajmniej tam gdzie mieszkam. A ponadto cenę to najlepiej ustalić przed robotą.
                Pozdrawiam.

Skomentuj

Zamieszczone przez lokiec3 Zobacz posta
                  A jak znam, życie jak mało byś nie powiedział to i tak będzie za dużo bo po znajomości........i tyle skasował
                  Po znajomości to najgorsza robota niestety :sleep:
                  Raz jest zdziwienie znajomego że tak dużo wziąłeś, a za drugim razem sam jesteś wkurzony że wziąłeś za mało.

Skomentuj

Przypomniało mi się od razu to
                    https://www.olx.pl/oferta/volkswagen-passat-b5-1-6-kombi-1999-nie-dla-januszy-CID5-IDtJbaJ.html

Skomentuj

Plusem jest to , że zdobywam doświadczenie. Przede mną jakieś 150m do wylozenia w plytkach w moim domu, a to nie to samo co kladzenie paneli.

Skomentuj

Plusem jest to , że zdobywam doświadczenie. Przede mną jakieś 150m do wylozenia w plytkach w moim domu, a to nie to samo co kladzenie paneli.
                        Jak to mówią pierwszy dom zbuduj dla wroga, drugi przyjacielowi, a trzeci dla siebie. Biorąc pod uwagę to, że się uczysz.... no cóż kiedyś za tzw teminowanie uczący się płacił. Może powinieneś wyjść z taką propozycją do znajomej :p:lol:
                        Pozdrawiam.

Skomentuj

Niektórzy liczą za metr tyle ile kosztuje metr płytek.
                          Dotego dodatkowo każda pierdoła osobno, szlifowanie krawędzi, otwory itd.

Skomentuj

"Fachowcy" średnio biorą 40-45 zł od metra. Zależy też czy płytki na podłogę czy ścianę. Oczywiście cena bez faktury :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Karol82 Zobacz posta
                              "Fachowcy" średnio biorą 40-45 zł od metra. Zależy też czy płytki na podłogę czy ścianę. Oczywiście cena bez faktury :)
                              Mi tak wycenił gość z polecenia, "znajomy rodziny", na początku jak widziałem jak gość przyszedł i zaczął się*rozkładać, to myślałem że będzie "jako tako", zwłaszcza że powiedział że poleci 32m płytek w 3 dni.
                              Cóż, robił ponad tydzień, umęczył się jak nie wiem żeby było dobrze, ale robotę odstawił*zawodowo, wziął 1400zł więc jak rzekł tak zrobił.
                              Jedyne co ja robiłem przed jego robotą, to solidnie zagumowałem łazienkę ^^

Firmy z okolicy liczyły znacznie więcej, dwa lata płytki wiszą jak na razie jak wisiały.

Skomentuj

Taka mała zagwózdka, która najbardziej wpisuje się chyba w kategorię spamu... Co myślicie o https://www.fasttech.com/product/7365000 ? Ciekaw jestem jak słabe to jest, ale cena zachęca do testowania Choć jak tak na necie patrzę, to kosztuje zazwyczaj 2x więcej...
                                Last edited by siewcu; 09.04.2017, 20:07.

Skomentuj

to kupuj
                                  ja zaryzykowalem 2x3w na 5v i jestem zawiedziony

Skomentuj

Zamieszczone przez siewcu Zobacz posta
                                    Taka mała zagwózdka, która najbardziej wpisuje się chyba w kategorię spamu... Co myślicie o https://www.fasttech.com/product/7365000 ? Ciekaw jestem jak słabe to jest, ale cena zachęca do testowania Choć jak tak na necie patrzę, to kosztuje zazwyczaj 2x więcej...
                                    Weź coś na układzie TPA3118 lub TPA3116. Grają zadziwiająco dobrze jak na takie maluchy.

Skomentuj

Są, ale drogo... :P
                                      https://www.fasttech.com/products/0/...-digital-audio
                                      https://www.fasttech.com/products/0/...udio-amplifier
                                      I nawet gotowce, ale to już 30 i 60 USD...

Skomentuj

Nie ma to jak na sobotnim porannym kacu stać w dwóch kilometrowych kolejkach po chleb i sernik :)

No i oczywiście przeciąć sobie palec świeżo naostrzonym nożem podczas przygotowywania potraw :)

Teraz tylko poświęcić jajka i można powiedzieć że przygotowywania świąteczne zaliczone :p

Spokojnych Panowie :cool:

Skomentuj

Polecam pójść do pracy i nie stać w kolejkach:p
                                          Również życzę wszystkim wesołych i spokojnych Świąt Wielkanocnyc!

Skomentuj

Czaruję...
                                          X