Pytanko. Typowa mala lazienka w starym bloku do remontu. Przygotowanie (zeszlifowanie) i wyrownanie jednej sciany z oknem plytami karton-gips. Na podlogi i sciany kafelki ( z obrobką okna, otworami na rury, gniazdka itp.) Ile powinien dostać za to niedoświadczony płytkarz "po znajomości"? Ktoś może remontował ostatnio łazienkę i sie orientuje?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Spam Post :)
Collapse
X
-
Zamieszczone przez ruffpl Zobacz postaPytanko. (...)Ile powinien dostać za to niedoświadczony płytkarz "po znajomości"?
wtedy już będzie doświadczony na tyle że sam będzie potrafił określić za ile chce pracować..
Takiemu co jeszcze nie potrafi, bałbym się do ręki płytek dać - szkoda materiału.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Makaron Zobacz postaTakiemu co jeszcze nie potrafi, bałbym się do ręki płytek dać - szkoda materiału.
A jeśli nie masz takich możliwości z braku czasu lub co innego, no to zapłać komuś kto się na tym zna, bo w przeciwnym razie będziesz przez najbliższe kilka (jak nie więcej) lat patrzał na spartoloną robotę, a to bardziej boli niż wydanie większej kasy za fachowca.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Makaron Zobacz postaNiedoświadczony płytkarz powinien najpierw zrobić łazienkę u siebie w domu, u teściowe i tej fajnej sąsiadki z naprzeciwka,
Zamieszczone przez marian Zobacz postaDokładnie, lepiej samemu to zrobić.Last edited by ruffpl; 06.04.2017, 21:48.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez ruffpl Zobacz postaWlasnie ten niedoświadczony plytkarz to ja i robię to dla znajomej. Nigdy nie robilem dla kogoś zarobkowo, więc wolałem zapytać. Plytki cięte przecinarkę diamentową i wymierzane laserem krzyżowym. Wycięte i położone dobrze ( no ale w porównaniu z tym co było... jak budowlaniec się kopsnął o 4 centymetry w różnicy poziomu na 50cm wnęki okna ). Głupio by mi było zrobić to źle więc się przedłużylo z czasem i nie wiem czy coś zawołać extra...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez ruffpl Zobacz posta:) No.. łazienka była robiona u siebie i w rodzinie, a teraz jest u tej fajnej sąsiadki :).
Wlasnie ten niedoświadczony plytkarz to ja :) i robię to dla znajomej. Nigdy nie robilem dla kogoś zarobkowo, więc wolałem zapytać. Plytki cięte przecinarkę diamentową i wymierzane laserem krzyżowym. Wycięte i położone dobrze ( no ale w porównaniu z tym co było... jak budowlaniec się kopsnął o 4 centymetry w różnicy poziomu na 50cm wnęki okna :razz:). Głupio by mi było zrobić to źle więc się przedłużylo z czasem i nie wiem czy coś zawołać extra...
Ja teraz właśnie też zabieram się za remont łazienki. Cały swój dom kiedyś okafelkowałem, trochę po rodzinie więc jakieś doświadczenie jest. Wiem jedno przy takiej robocie jak się chce mieć dobrze nie wolno się śpieszyć. Z takim podejściem nawet mało doświadczona osoba wykona to dobrze. Ale to pochłania czas, a to musi kosztować. Jakbym miał robić za kasę to w życiu bym nie zarobił na chleb. Za wolno by mi to szło, żeby efekt był zadowalający - co za tym idzie w ogólnym rozrachunku cena za metr byłaby za wysoka i klientów by nie było. Przynajmniej tam gdzie mieszkam. A ponadto cenę to najlepiej ustalić przed robotą.
Pozdrawiam.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez lokiec3 Zobacz postaA jak znam, życie jak mało byś nie powiedział to i tak będzie za dużo bo po znajomości........i tyle skasował
Raz jest zdziwienie znajomego że tak dużo wziąłeś, a za drugim razem sam jesteś wkurzony że wziąłeś za mało.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez ruffpl Zobacz postaPlusem jest to , że zdobywam doświadczenie. Przede mną jakieś 150m do wylozenia w plytkach w moim domu, a to nie to samo co kladzenie paneli.
Pozdrawiam.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Karol82 Zobacz posta"Fachowcy" średnio biorą 40-45 zł od metra. Zależy też czy płytki na podłogę czy ścianę. Oczywiście cena bez faktury :)
Cóż, robił ponad tydzień, umęczył się jak nie wiem żeby było dobrze, ale robotę odstawił*zawodowo, wziął 1400zł więc jak rzekł tak zrobił.
Jedyne co ja robiłem przed jego robotą, to solidnie zagumowałem łazienkę ^^
Firmy z okolicy liczyły znacznie więcej, dwa lata płytki wiszą jak na razie jak wisiały.
Skomentuj
-
Taka mała zagwózdka, która najbardziej wpisuje się chyba w kategorię spamu... Co myślicie o https://www.fasttech.com/product/7365000 ? Ciekaw jestem jak słabe to jest, ale cena zachęca do testowaniaChoć jak tak na necie patrzę, to kosztuje zazwyczaj 2x więcej...
Last edited by siewcu; 09.04.2017, 20:07.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez siewcu Zobacz postaTaka mała zagwózdka, która najbardziej wpisuje się chyba w kategorię spamu... Co myślicie o https://www.fasttech.com/product/7365000 ? Ciekaw jestem jak słabe to jest, ale cena zachęca do testowaniaChoć jak tak na necie patrzę, to kosztuje zazwyczaj 2x więcej...
Skomentuj
-
Są, ale drogo... :P
https://www.fasttech.com/products/0/...-digital-audio
https://www.fasttech.com/products/0/...udio-amplifier
I nawet gotowce, ale to już 30 i 60 USD...
Skomentuj
-
Nie ma to jak na sobotnim porannym kacu stać w dwóch kilometrowych kolejkach po chleb i sernik :)
No i oczywiście przeciąć sobie palec świeżo naostrzonym nożem podczas przygotowywania potraw :)
Teraz tylko poświęcić jajka i można powiedzieć że przygotowywania świąteczne zaliczone :p
Spokojnych Panowie :cool:
Skomentuj
Skomentuj